folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Çöktü - Format Atamiyorum

Bilgisayar Çöktü - Format Atamiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guero
    guero's avatar
    Erkek

Herkese Merhaba,

Hafta sonu hard diski 2 bolume ayirip once Win10 sonra ki 2.kisma ubuntu kurdum.

Win10 da netteyken bir anda pc dondu kapatip actigimda ne ubuntu nede windows calisiyordu boot ekrani geliyordu ve hdd sectigimde geri atiyordu. 

Tekrar format atmayi denedim hdd gormuyor sadece taktigim usb bellegi goruyor. Hdd i nasil onarabilirim?. 

Biosta gorunuyor ve ide modda c live cd den boot yapabiliyorum. Hdd icin bad sector kuetarmasi yapabilecegim bir yazilim var mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hdd yi çalışan bir bilgisayara takıp disk yöneticisinden sıfırlayıp baştan biçimlendirebilirsin. artı olarak o format attığın usb yi baştan yap bence arızalı olabilir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guero
    guero's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı

hdd yi çalışan bir bilgisayara takıp disk yöneticisinden sıfırlayıp baştan biçimlendirebilirsin. artı olarak o format attığın usb yi baştan yap bence arızalı olabilir. 

Hocam benim pc laptop cikartma sorun yoksa deneyecektim onu. Benim pcde bilgisayarima surucu olarak gorunmuyor. Bilgisayarima sag tiklayip yonet e tiklayinca oradaki depolama menusunden gorebiliyorum live cd den ancak 0gb olarak goruyorum ve bicimlenemiyor. Bircok usb denedim hocam sonuc ayni.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hdd sicmis haci sen yeni hdd bak

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

slax ya da herhangi bir usb'den çalışan işletim sistemiyle bilgisayarı açmayı denedin mi hocam? o zaman ne var ne yok?

ben de sevgiden yanayım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guero
    guero's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

slax ya da herhangi bir usb'den çalışan işletim sistemiyle bilgisayarı açmayı denedin mi hocam? o zaman ne var ne yok?

Usb den ubuntu actim hdd hic gormuyor ama biaos ta ata disk olarak windows live cd de ise dis0 olarak goruyor yonette.

@ayhun sanmiyorum hocam hdd saglamdi neden bir anda gitsinki bad sector olsa bile takilip takilip coker sanirim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    guero bunu yazdı
    kofcu bunu yazdı

Usb den ubuntu actim hdd hic gormuyor ama biaos ta ata disk olarak windows live cd de ise dis0 olarak goruyor yonette.

@ayhun sanmiyorum hocam hdd saglamdi neden bir anda gitsinki bad sector olsa bile takilip takilip coker sanirim.

disk bir anda bozulabilen bir sey

anlattiklarindan anladigim kadariyla bence de diskin ucmus haci

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    guero bunu yazdı
    kofcu bunu yazdı

disk bir anda bozulabilen bir sey

anlattiklarindan anladigim kadariyla bence de diskin ucmus haci

disk uçsa yüksek ihtimalle hiç görmez. arkadaş görüyor ama 0 gb olarak görüyor. diski görüyorsa düzeltme ihtimali bir hayli fazla. disk gidikse satabilirm hocam ama sanmıyorum gidik olduğunu. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Benim de aklımda win7/ubuntu yapmak vardı. 

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

benımde basıma geldi ben cd ye hiren boot yazdırdım oradan baslattım bilgisayarı daha sonra hddyi biçimlendirdim düzeldi 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guero
    guero's avatar
    Erkek

@nurulmac11 

@BosphorusPasha  

Valla bende bilemiyorum uçup uçmadığını ancak arkadaşın biri dün akşam gparted diye bir yazılım önerdi onu deneyeceğim.

@Bosluk Çok Teşekkürler hocam onuda deneyecğim İnşAllah sonuç alabilirim bu gparted ile onada göz atayım :)

Toplam Hit: 2093 Toplam Mesaj: 15
hdd coktu format atilmiyor