Bilgisayar Çöktü - Format Atamiyorum
-
Herkese Merhaba,
Hafta sonu hard diski 2 bolume ayirip once Win10 sonra ki 2.kisma ubuntu kurdum.
Win10 da netteyken bir anda pc dondu kapatip actigimda ne ubuntu nede windows calisiyordu boot ekrani geliyordu ve hdd sectigimde geri atiyordu.
Tekrar format atmayi denedim hdd gormuyor sadece taktigim usb bellegi goruyor. Hdd i nasil onarabilirim?.
Biosta gorunuyor ve ide modda c live cd den boot yapabiliyorum. Hdd icin bad sector kuetarmasi yapabilecegim bir yazilim var mi?
-
hdd yi çalışan bir bilgisayara takıp disk yöneticisinden sıfırlayıp baştan biçimlendirebilirsin. artı olarak o format attığın usb yi baştan yap bence arızalı olabilir.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
hdd yi çalışan bir bilgisayara takıp disk yöneticisinden sıfırlayıp baştan biçimlendirebilirsin. artı olarak o format attığın usb yi baştan yap bence arızalı olabilir.
Hocam benim pc laptop cikartma sorun yoksa deneyecektim onu. Benim pcde bilgisayarima surucu olarak gorunmuyor. Bilgisayarima sag tiklayip yonet e tiklayinca oradaki depolama menusunden gorebiliyorum live cd den ancak 0gb olarak goruyorum ve bicimlenemiyor. Bircok usb denedim hocam sonuc ayni.
-
Hdd sicmis haci sen yeni hdd bak
-
slax ya da herhangi bir usb'den çalışan işletim sistemiyle bilgisayarı açmayı denedin mi hocam? o zaman ne var ne yok?
-
kofcu bunu yazdı
slax ya da herhangi bir usb'den çalışan işletim sistemiyle bilgisayarı açmayı denedin mi hocam? o zaman ne var ne yok?
Usb den ubuntu actim hdd hic gormuyor ama biaos ta ata disk olarak windows live cd de ise dis0 olarak goruyor yonette.
@ayhun sanmiyorum hocam hdd saglamdi neden bir anda gitsinki bad sector olsa bile takilip takilip coker sanirim.
-
guero bunu yazdıkofcu bunu yazdı
Usb den ubuntu actim hdd hic gormuyor ama biaos ta ata disk olarak windows live cd de ise dis0 olarak goruyor yonette.
@ayhun sanmiyorum hocam hdd saglamdi neden bir anda gitsinki bad sector olsa bile takilip takilip coker sanirim.
disk bir anda bozulabilen bir sey
anlattiklarindan anladigim kadariyla bence de diskin ucmus haci
-
nurulmac11 bunu yazdıguero bunu yazdıkofcu bunu yazdı
disk bir anda bozulabilen bir sey
anlattiklarindan anladigim kadariyla bence de diskin ucmus haci
disk uçsa yüksek ihtimalle hiç görmez. arkadaş görüyor ama 0 gb olarak görüyor. diski görüyorsa düzeltme ihtimali bir hayli fazla. disk gidikse satabilirm hocam ama sanmıyorum gidik olduğunu.
-
Benim de aklımda win7/ubuntu yapmak vardı.
-
benımde basıma geldi ben cd ye hiren boot yazdırdım oradan baslattım bilgisayarı daha sonra hddyi biçimlendirdim düzeldi
-
Valla bende bilemiyorum uçup uçmadığını ancak arkadaşın biri dün akşam gparted diye bir yazılım önerdi onu deneyeceğim.
@Bosluk Çok Teşekkürler hocam onuda deneyecğim İnşAllah sonuç alabilirim bu gparted ile onada göz atayım :)