Bilgisayar Çöktü - Format Atamiyorum
-
hocam disk gitmis neden cunku kafa manyetigi bozulmus diski gorursun cunku diskin devre karti calisiyor ancak okuma kafasi arizali oldugundan disk calismiyor bilmem anlatabildimmi. anlayacagin disk hasamat olmus
-
ayhun bunu yazdı
hocam disk gitmis neden cunku kafa manyetigi bozulmus diski gorursun cunku diskin devre karti calisiyor ancak okuma kafasi arizali oldugundan disk calismiyor bilmem anlatabildimmi. anlayacagin disk hasamat olmus
Anladım hocam bu kaçıncı mekanik diskim böyle bozulan. 1 sene dayanmıyorlar. olmadı 60lık bir ssd var onu takarım. Diğer hddlerim hiç böyle bir anda gitmemişti bir kurtarmaya çalışayım yinede inşallah ölmemiştir :D
-
guero bunu yazdıayhun bunu yazdı
Anladım hocam bu kaçıncı mekanik diskim böyle bozulan. 1 sene dayanmıyorlar. olmadı 60lık bir ssd var onu takarım. Diğer hddlerim hiç böyle bir anda gitmemişti bir kurtarmaya çalışayım yinede inşallah ölmemiştir :D
hocam cok fazlaca bu tarz sorunlar gordugumden dolayi soyledim al bitane ssd disk 240 vea cok download manyagi degilsen 120 lik bile yeterli olur birde harici disk al cok ihtiyacin olmayan ama arsivlik dosyalarini o diske salla kafan rahat kullan anladigim kadariyla pc laptop ve biraz hor kullaniosun cihazi yok eger kasaysa ve bu olayi sik yasiyorsan tavsiyem powersuplyni bi olcmen cunku yuksek voltaj degerleri kafanin bozulmasina sebebiyet vermektedir. kurtarma konusunda basarili olursan haber edersen sevinirim
-
Arkadaşlar uzun bir süre yazamadım kusura bakmayın.
Ne gparted nede hiren boottaki araçlarla bir türlü diski kurtaramadım zaten bu programları zar zor çalıştırdım. Neyse en sonunda laptobun garantisi bitmememsine rağmen içini açtım ve diski evdeki 60 gblık sdd ile değiştim ubuntu kurdum sizede şuan bu pc den yazıyorum. 50 gb free alanım var zaten sadece net için kullanıyorum bana yeter. Yani hdd uçmuş :D