folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Durup Dururken Reset Atıyor Bir Daha Açılmıyor

Bilgisayar Durup Dururken Reset Atıyor Bir Daha Açılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sinerji61
    Sinerji61's avatar
    Erkek

yaklaşık olark 1 aydır var bu sorun herhangi bir siteye giriyorum ekran donuyor kalıyor sonra kendiliginden reset atıyor mavi bir ekran geliyor fiziksel diye bişiler diyor tam anlamış degilim bende hemen hergün 1 aydır böyle bilgisayarı acıyorum virüs vardır dedim taradım iki diskide formatladım yine sorunum çözülmedi ram'in bulundugu yatagı degiştirdim hardiskim sata 120 gb seagate  bir program acıyorum hardiskden sesler geliyor bazen biosda işlemciyi görmüyor sorunum çok karışık gibi görünsede ilk defa başıma geldiginden sadece format atmakla yetiniyorum acaba hardiskde yada başka birşeyde bir sorun mu var ondan mı böyle yapıyor yoksa beni balkondan aşagımı at diyor anlamadım gitti :( olayı kısaca özetledim sorunum sizce neden kaynaklanıyor

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

bir kaç sorun olabilir

muhtemel olanlar

1-işlemci macununu değiştir.

2-ekran kartın göçmek üzere

3-Hardisskin nalları dikmek üzere (en muhtemeli)

tavsiyem

macunu yenile

ekran kartı fanını kontrol et

windows event den hata raporunu kontrol et

donanımları tek tek sök calıstır sorun hangisinde bulman daha kolaylasır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

benim laptop sürekli bi donma halinde sapıttırcam bazende hata werip chorme falan kapatıp açıo wirüs taraması yaptırıorum ı ıh bi işe yaramıo :S

dewdim dewrildim geldim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bycomputer
    bycomputer's avatar
    Erkek

ekran kartından kaynaklanan bişe daha once benımde basıma gelmısdı baska ekran kartı dene sorun gıder bıde bıos dan ekran kartının ayarlarıyla oynamıssanda yapar

bende adam olmaz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sinerji61
    Sinerji61's avatar
    Erkek

janni bunu yazdı:
    -----------------------------

bir kaç sorun olabilir

muhtemel olanlar

1-işlemci macununu değiştir.

2-ekran kartın göçmek üzere

3-Hardisskin nalları dikmek üzere (en muhtemeli)

tavsiyem

macunu yenile

ekran kartı fanını kontrol et

windows event den hata raporunu kontrol et

donanımları tek tek sök calıstır sorun hangisinde bulman daha kolaylasır.

hocam tşk ederim öncelikle ekran kart olarak on board kullanıyorum

hardisk yada şuanda dedigin gibi işlemci macunu olabilir onları bir kontrol edeyim birde acaba hardiskim bad sectör olmuş olabilir mi  Chkdsk yaptım

61440560 KB toplam disk alanı.
    2797420 KB 17752 dosyada.
    4528 KB 1121 dizinde.
    0 KB bozuk kesimde
    86812 KB sistem kullanımında.
    65536 KB Günlük dosyasınca kullanılıyor.
    58551800 KB diskte kullanılabilir alan.

4096 bayt her ayırma biriminde.
    15360140 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.
    14637950 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.

böyle bişe dedi pek anlamadım hardiskden kaynaklanan bişe gibi görünüyor kablolarını felan degiştirdim  bakalım bekliyorum öyle bir hata vericekmi diye hardiskin fabrika ayarlarına döndürsek sorun oluşurmu birde neyle döndürebiliriz hardiski

birde son olarak hardisk zorlanınca tıkırtı sesleri geliyor öyle aşırı bir zorlanma degil zaten internet amaclı kullanıyorum bilgisayarı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

olasılıklar ve çözümleri :

1.Eğer olay periyodik olarak tekrarlanıyorsa İşlemci  Fanını  temizle  ve mümkünse  soğutma işlemini en iyi düzeyde  yapmaya çalış ( Fanlar v.s. ).

2. Bilgisayarı görmeden  bir şeyler  gebelemek biraz anlamsız. ama sen yinede  anakart  üstündeki kondansatör leri kontrol et şişme  yapan var mı ? eğer varsa onları değiştirt

3. HDD ile alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü çok nadir  rastlanan bir  durum ( ama  olabilirde )

4. güç kaynağın şase yapıyor olabilir mümkünse anakartı kasadan çıkart ve çıplak  bir şekilde çalıştır yada kasayı bir kontrol kalemi ile  kontrol et (düşük bir ihtimal )

5. Ramlerden kaynaklı olabilir, eğer  ikitane  Ram varsa dönüşümlü  olarak tes et  tek Ram varsa bi şekilde  yap işte bir şeyler :))

6. Ekran kartı  anakart üstünde, hımmm  hiç bu yüzden reset atan bilgisayar görmedim. ( yok böyle bir şey )

7. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum olamaz.. direk donanımsal  bir şey bu. 

Genelleme  olasılık 

düzeltme :  başlarken f8 ye bas ve  "sistem hatasında  yeniden başlatmayı devre dışı bırak"'ı seç  mavi ekrandaki  hatayı yaz buraya .. o kısmı  okumamışım bu yüzden  güç kaynağı olasılığı  biraz sarsıldı  gibi :) 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

olasılıklar ve çözümleri :

1.Eğer olay periyodik olarak tekrarlanıyorsa İşlemci  Fanını  temizle  ve mümkünse  soğutma işlemini en iyi düzeyde  yapmaya çalış ( Fanlar v.s. ).

2. Bilgisayarı görmeden  bir şeyler  gebelemek biraz anlamsız. ama sen yinede  anakart  üstündeki kondansatör leri kontrol et şişme  yapan var mı ? eğer varsa onları değiştirt

3. HDD ile alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü çok nadir  rastlanan bir  durum ( ama  olabilirde )

4. güç kaynağın şase yapıyor olabilir mümkünse anakartı kasadan çıkart ve çıplak  bir şekilde çalıştır yada kasayı bir kontrol kalemi ile  kontrol et (düşük bir ihtimal )

5. Ramlerden kaynaklı olabilir, eğer  ikitane  Ram varsa dönüşümlü  olarak tes et  tek Ram varsa bi şekilde  yap işte bir şeyler :))

6. Ekran kartı  anakart üstünde, hımmm  hiç bu yüzden reset atan bilgisayar görmedim. ( yok böyle bir şey )

7. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum olamaz.. direk donanımsal  bir şey bu. 

Genelleme  olasılık 

düzeltme :  başlarken f8 ye bas ve  "sistem hatasında  yeniden başlatmayı devre dışı bırak"'ı seç  mavi ekrandaki  hatayı yaz buraya .. o kısmı  okumamışım bu yüzden  güç kaynağı olasılığı  biraz sarsıldı  gibi :) 

karakutu gayet güzel acıklamıs. Bu işde en kısa süre donanımları tek tek denemekten geçer.Tavsiyem fan temizligi ve macundan sonra donanımlarını tek tek denemendir.Ben HD süpheleniyorum tabi sadece bir his bu ne olacagını bilemezsin ama voltaj düsüklügünden kaynaklanan elektriksel sorunlardan kaynaklanıyor geneli.Sen yinede gecikmeden önlemini al yoksa zararın boyutu büyük olabilir.

Kolay gelsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Bence muhtemelen RAM'ın çökmüştür. Ram yatağını değiştirmişin ama bence ram'ı kontrol etmeliydin. Hard diskte bir sorun olacağını sanmıyorum. Ram bozuksa belki hard disklerin bile çökebilir. Çünkü ram yüzünden benim iki ide hard diskim çöktü

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:

Bence muhtemelen RAM'ın çökmüştür. Ram yatağını değiştirmişin ama bence ram'ı kontrol etmeliydin. Hard diskte bir sorun olacağını sanmıyorum. Ram bozuksa belki hard disklerin bile çökebilir. Çünkü ram yüzünden benim iki ide hard diskim çöktü

Ram  den HDD çöktü... Enteresan :\

Mevzu derin | Papikolas Planet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ram'larindan olmasi buyuk ihtimal.

eger birden fazla ram'in varsa, cikarip sadece digeriyle calistir, eger tekrar baslatmazsa; dogru ram'i bulmussun demektir :)

la liberte ne meurt jamais.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

benzeri benım başıma geldi

problem muhtemelen güç kaynagında

başka bi kaynakla dene makineni.

gelir teşekkürleri kabul ederim bi ara :P

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 3262 Toplam Mesaj: 17