Bilgisayar Durup Dururken Reset Atıyor Bir Daha Açılmıyor
-
yaklaşık olark 1 aydır var bu sorun herhangi bir siteye giriyorum ekran donuyor kalıyor sonra kendiliginden reset atıyor mavi bir ekran geliyor fiziksel diye bişiler diyor tam anlamış degilim bende hemen hergün 1 aydır böyle bilgisayarı acıyorum virüs vardır dedim taradım iki diskide formatladım yine sorunum çözülmedi ram'in bulundugu yatagı degiştirdim hardiskim sata 120 gb seagate bir program acıyorum hardiskden sesler geliyor bazen biosda işlemciyi görmüyor sorunum çok karışık gibi görünsede ilk defa başıma geldiginden sadece format atmakla yetiniyorum acaba hardiskde yada başka birşeyde bir sorun mu var ondan mı böyle yapıyor yoksa beni balkondan aşagımı at diyor anlamadım gitti :( olayı kısaca özetledim sorunum sizce neden kaynaklanıyor
-
bir kaç sorun olabilir
muhtemel olanlar
1-işlemci macununu değiştir.
2-ekran kartın göçmek üzere
3-Hardisskin nalları dikmek üzere (en muhtemeli)
tavsiyem
macunu yenile
ekran kartı fanını kontrol et
windows event den hata raporunu kontrol et
donanımları tek tek sök calıstır sorun hangisinde bulman daha kolaylasır.
-
benim laptop sürekli bi donma halinde sapıttırcam bazende hata werip chorme falan kapatıp açıo wirüs taraması yaptırıorum ı ıh bi işe yaramıo :S
-
ekran kartından kaynaklanan bişe daha once benımde basıma gelmısdı baska ekran kartı dene sorun gıder bıde bıos dan ekran kartının ayarlarıyla oynamıssanda yapar
-
janni bunu yazdı:
-----------------------------
bir kaç sorun olabilir
muhtemel olanlar
1-işlemci macununu değiştir.
2-ekran kartın göçmek üzere
3-Hardisskin nalları dikmek üzere (en muhtemeli)
tavsiyem
macunu yenile
ekran kartı fanını kontrol et
windows event den hata raporunu kontrol et
donanımları tek tek sök calıstır sorun hangisinde bulman daha kolaylasır.
-----------------------------hocam tşk ederim öncelikle ekran kart olarak on board kullanıyorum
hardisk yada şuanda dedigin gibi işlemci macunu olabilir onları bir kontrol edeyim birde acaba hardiskim bad sectör olmuş olabilir mi Chkdsk yaptım
61440560 KB toplam disk alanı.
2797420 KB 17752 dosyada.
4528 KB 1121 dizinde.
0 KB bozuk kesimde
86812 KB sistem kullanımında.
65536 KB Günlük dosyasınca kullanılıyor.
58551800 KB diskte kullanılabilir alan.
4096 bayt her ayırma biriminde.
15360140 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.
14637950 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.böyle bişe dedi pek anlamadım hardiskden kaynaklanan bişe gibi görünüyor kablolarını felan degiştirdim bakalım bekliyorum öyle bir hata vericekmi diye hardiskin fabrika ayarlarına döndürsek sorun oluşurmu birde neyle döndürebiliriz hardiski
birde son olarak hardisk zorlanınca tıkırtı sesleri geliyor öyle aşırı bir zorlanma degil zaten internet amaclı kullanıyorum bilgisayarı
-
olasılıklar ve çözümleri :
1.Eğer olay periyodik olarak tekrarlanıyorsa İşlemci Fanını temizle ve mümkünse soğutma işlemini en iyi düzeyde yapmaya çalış ( Fanlar v.s. ).
2. Bilgisayarı görmeden bir şeyler gebelemek biraz anlamsız. ama sen yinede anakart üstündeki kondansatör leri kontrol et şişme yapan var mı ? eğer varsa onları değiştirt
3. HDD ile alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü çok nadir rastlanan bir durum ( ama olabilirde )
4. güç kaynağın şase yapıyor olabilir mümkünse anakartı kasadan çıkart ve çıplak bir şekilde çalıştır yada kasayı bir kontrol kalemi ile kontrol et (düşük bir ihtimal )
5. Ramlerden kaynaklı olabilir, eğer ikitane Ram varsa dönüşümlü olarak tes et tek Ram varsa bi şekilde yap işte bir şeyler :))
6. Ekran kartı anakart üstünde, hımmm hiç bu yüzden reset atan bilgisayar görmedim. ( yok böyle bir şey )
7. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum olamaz.. direk donanımsal bir şey bu.
Genelleme olasılık
düzeltme : başlarken f8 ye bas ve "sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak"'ı seç mavi ekrandaki hatayı yaz buraya .. o kısmı okumamışım bu yüzden güç kaynağı olasılığı biraz sarsıldı gibi :)
-
karakutu bunu yazdı:
olasılıklar ve çözümleri :
1.Eğer olay periyodik olarak tekrarlanıyorsa İşlemci Fanını temizle ve mümkünse soğutma işlemini en iyi düzeyde yapmaya çalış ( Fanlar v.s. ).
2. Bilgisayarı görmeden bir şeyler gebelemek biraz anlamsız. ama sen yinede anakart üstündeki kondansatör leri kontrol et şişme yapan var mı ? eğer varsa onları değiştirt
3. HDD ile alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü çok nadir rastlanan bir durum ( ama olabilirde )
4. güç kaynağın şase yapıyor olabilir mümkünse anakartı kasadan çıkart ve çıplak bir şekilde çalıştır yada kasayı bir kontrol kalemi ile kontrol et (düşük bir ihtimal )
5. Ramlerden kaynaklı olabilir, eğer ikitane Ram varsa dönüşümlü olarak tes et tek Ram varsa bi şekilde yap işte bir şeyler :))
6. Ekran kartı anakart üstünde, hımmm hiç bu yüzden reset atan bilgisayar görmedim. ( yok böyle bir şey )
7. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum olamaz.. direk donanımsal bir şey bu.
Genelleme olasılık
düzeltme : başlarken f8 ye bas ve "sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak"'ı seç mavi ekrandaki hatayı yaz buraya .. o kısmı okumamışım bu yüzden güç kaynağı olasılığı biraz sarsıldı gibi :)
karakutu gayet güzel acıklamıs. Bu işde en kısa süre donanımları tek tek denemekten geçer.Tavsiyem fan temizligi ve macundan sonra donanımlarını tek tek denemendir.Ben HD süpheleniyorum tabi sadece bir his bu ne olacagını bilemezsin ama voltaj düsüklügünden kaynaklanan elektriksel sorunlardan kaynaklanıyor geneli.Sen yinede gecikmeden önlemini al yoksa zararın boyutu büyük olabilir.
Kolay gelsin.
----------------------------- -
Bence muhtemelen RAM'ın çökmüştür. Ram yatağını değiştirmişin ama bence ram'ı kontrol etmeliydin. Hard diskte bir sorun olacağını sanmıyorum. Ram bozuksa belki hard disklerin bile çökebilir. Çünkü ram yüzünden benim iki ide hard diskim çöktü
-
Paragrafi bunu yazdı:
Bence muhtemelen RAM'ın çökmüştür. Ram yatağını değiştirmişin ama bence ram'ı kontrol etmeliydin. Hard diskte bir sorun olacağını sanmıyorum. Ram bozuksa belki hard disklerin bile çökebilir. Çünkü ram yüzünden benim iki ide hard diskim çöktü
-----------------------------Ram den HDD çöktü... Enteresan :\
-
ram'larindan olmasi buyuk ihtimal.
eger birden fazla ram'in varsa, cikarip sadece digeriyle calistir, eger tekrar baslatmazsa; dogru ram'i bulmussun demektir :)
-
benzeri benım başıma geldi
problem muhtemelen güç kaynagında
başka bi kaynakla dene makineni.
gelir teşekkürleri kabul ederim bi ara :P