Bilgisayar Durup Dururken Reset Atıyor Bir Daha Açılmıyor
-
Sorun bilgisayarın yada işlemcinin çok ısınmasından kaynaklanan bir şey değil.
Siz bilgisayar bu aşağıdaki sayacağım donanımların özelliklerini söyleyeyin ben size cevabı söyleyeyim. :)
Güç kaynağın kaç watt. ?
Bilgisayarın da kaç tane fan çalıştırıyorsun.
İşlemcin nedir.
Ekran kartın kaç mb(gb) ?
Kaç gb ram kullanıyorsun.
Ve bilgisayarın kaç senelik(aylık) ?
Eğer kasan da anakart için ayrılmış bir fan var ise onu sökebilirsin güç tasarrufu için.
-
By_Mihni bunu yazdı:
-----------------------------
Siz bilgisayar bu aşağıdaki sayacağım donanımların özelliklerini söyleyeyin ben size cevabı söyleyeyim. :)
Güç kaynağın kaç watt. ?
İşlemcin nedir.
Eğer kasan da anakart için ayrılmış bir fan var ise onu sökebilirsin güç tasarrufu için.
-----------------------------cevap:
Güç kaynağın kaç watt. ? = 300-350 watt
Bilgisayarın da kaç tane fan çalıştırıyorsun. = işlemci fanı power ve bitane kasanın içinde var
İşlemcin nedir. = p4 3.20 ghz
Ekran kartın kaç mb(gb) ? = on board 64 mb
Kaç gb ram kullanıyorsun. = 512 mb ddr2
Ve bilgisayarın kaç senelik(aylık) ? = 3-4 senelikmürid kardeşlerim yardımlarınız ve yorumlarınızdan dolayı hepinize tşk ederim şuanda bir sorun yok gibi yarın ne olur bilmiyorum :( duruma göre konuya yazarım tekrardan ...
-
Sinerji61 bunu yazdı:
By_Mihni bunu yazdı:
Güç kaynağın kaç watt. ?
İşlemcin nedir.
-----------------------------cevap:
Güç kaynağın kaç watt. ? = 300-350 watt
Bilgisayarın da kaç tane fan çalıştırıyorsun. = işlemci fanı power ve bitane kasanın içinde var
İşlemcin nedir. = p4 3.20 ghz
Ekran kartın kaç mb(gb) ? = on board 64 mb
Kaç gb ram kullanıyorsun. = 512 mb ddr2
Ve bilgisayarın kaç senelik(aylık) ? = 3-4 senelikmürid kardeşlerim yardımlarınız ve yorumlarınızdan dolayı hepinize tşk ederim şuanda bir sorun yok gibi yarın ne olur bilmiyorum :( duruma göre konuya yazarım tekrardan ...
-----------------------------Büyük bir ihtimal power suppley'den olabilir. Sen kasanın içinde ki fanı sök, işlemci fanını temizle. Eğer imkanın var ise güç kaynağını da aç içini temizle, ramleri (rami) çıkart, boşta bir slot var ise ona tak.
-
hocam pc kapanınca açıcan kasayı bakıcan parçalar çok ısınmışmı? ısınmışsa soğutma sisteminnde problem var demek. yok eğer çok ısınmamışsa normalsa, dediğim gibi problem güç kaynagındadır.
-
1- Arkadaşım hard disk için HD tune pro kullan, bildiğim en iyi hard disk utility dir. hem bad sector hem hdd sağlığı veya ısısını okuyabilirisin.
2- Memtest. Ram için bootable testtir. sen cdromdan boot et bu programa gir ve ramini dostan tarat. ramde birşey varsa kesin bulur.
3- Cpu ısısını kontrol et
4- Power Supply çıkışlarını kontrol et, bios ekranından bir bak bakalım gerekli seviyeleri karşılıyor mu?
5- Reset tuşun takılı kalmasın :D burada biri vardı makinem açılmıyor dedi meğer keratanın reset tuşu takılıymış. :DDD
-
sorunumu kısmende olsa çözdüm ama şimdide bilgisayarımda aşırı derece kasma var yine bilgisayar kasılıyor hardiskden tıkır tıkır sesler geliyor bu sorunu mu hala çözüme ulaştıramadım