Bilgisayar Hiç Çalışmıyor Besleme Problemi Galiba
-
Siz yine de en yakın zamanda bir bilgisayar tamircisine götürüp gösterin. Şimdiden düzelebilecek bir sıkıntıyı görmezden gelerek sonradan daha büyük bir soruna davetiye çıkarmayın. Kopardığınız kablonun görüntü ile alakalı olduğunu sanmıyorum, öyle olsaydı monitörün verdiği görüntüden dolayı emin olun anlardınız.
Vidayı da bir an önce çıkarın. Bir vida yüzünden anakartı yakan adam gördüm ne yazık ki, hem de masaüstü bilgisayarda :P
-
@seboist ,o işaret ettiğin kablo, takılabilir yeniden. şöyle ki, o koptuğunu söylediğin kablonun ucunun bir yüzünün, tüm damarları, sarı renklidir. orası çıkan yere, girecek şekilde takabilirsin. metalik yüzeye dönük olacakti herhalde.
sonra o, taktığın soket`in kenarlarında , çentikler olur. onlarıda içeri iterek, kabloyu sıkıştırabilirsin.
amma anlattım haaa :D
@ranger `in dediğini de aklından çıkarma. sonra kaz beklerken, tavuktan da olursun. $_$ ^_^
-
adam içeri vide düşürdüm kayboldu diyor birde bilgisayarı çalıştırıyor yav hocam su döktüm çalışıyor demekle aynı şey vide yolunu ne zaman bulacak acaba merak uyandıran soru :)
-
HarmOniYa bunu yazdı@seboist ,o işaret ettiğin kablo, takılabilir yeniden. şöyle ki, o koptuğunu söylediğin kablonun ucunun bir yüzünün, tüm damarları, sarı renklidir. orası çıkan yere, girecek şekilde takabilirsin. metalik yüzeye dönük olacakti herhalde.
sonra o, taktığın soket`in kenarlarında , çentikler olur. onlarıda içeri iterek, kabloyu sıkıştırabilirsin.
amma anlattım haaa :D
@ranger `in dediğini de aklından çıkarma. sonra kaz beklerken, tavuktan da olursun. $_$ ^_^
hocam dediğin gibi sen bu işten anlıyon evet soketliydi ama tamirciye götüürürüm diye uğraşmadım çünkü çok hassas o dediğin yer baktım çıkacak gibi hemen kapattım.
tamirciye götürmeden bi deniyim dedim çalışıyor şu an. :D
-
Hocam makinan ram uzerinde statik elektrik biriktirdigi icin calismadi sen rama dokunarak o elektrigi bosalttigin icin calisiyor baska bi pc varsa youtubeden nasil dagitildigina bak laptopu ve dagit o vidayi ve mause pad kablosunu tak kapat zor bi islem degil ancak o kabloyu yerine takmak icin klawye yi sokmen gerekiyor yani anliyacagin cihazi tamamen dagitman lazim videoyu izleyerek kolayca yapabilirsin. Tavsiyem o vidayi ordan alman cunku basina daha buyuk bi problem alirsin. Tamirciye goturursende 50 lira minimum para alir senden
-
beyler o kablonun ne işe yaradığını buldum mousepad in kablosuymuş , şu an mousepar çalışmıyor ama gerek yok mause var zaten :D
-
seboist bunu yazdı
beyler o kablonun ne işe yaradığını buldum mousepad in kablosuymuş , şu an mousepar çalışmıyor ama gerek yok mause var zaten :D
kanki o kopmaz yerinden çıkmıştır o.. onun geçtiği yerde siyah bişi var onu kaldırıyon sonra beyazı içine sokup siyahı üstüne kapatıyorsun düzeliyor..
-
seboist bunu yazdı
Bende bunu yazacaktım yazmışsın :) 5 ay önce benimde o kablonun ucunu parçalamışlığım var. Bir türlü girmemişti şerefsiz en sonunda yolların kalktığını görünce bıraktım :) geçmiş olsun
-
yunusdogan bunu yazdıseboist bunu yazdı
kanki o kopmaz yerinden çıkmıştır o.. onun geçtiği yerde siyah bişi var onu kaldırıyon sonra beyazı içine sokup siyahı üstüne kapatıyorsun düzeliyor..
hocam valla uğraşamam dün açıp kapatması saatlerimi aldı.
-
@seboist, yok ya. benimde anladığımdan değil. bende de bir tane, dizüstü vardı. power girişinden, anakart altlı üstlü yanmış. detayları girmeyim şimdi. bende servisine götürdüm. 400 TL istediler. sorunu neymiş dedim , cevap vermediler. başka bir yere daha sordum. benzeri bir cevap gelince, mjjjdtjmm dedim, açtım kaportaYi :D ╭∩╮ . baktım olmayacak.
bende sana söylediğim gibi yaptım. fotoğrafladım ve youtube`dan "disassemble toshiba" seyrettim. ama işte benim anakart üstünde nohut büyüklüğünde, dıştan içe, koyukahve renginden açığa giden renklenmeler vardı. dedim bu bir daha ayaklanmaz. işte oradan aklımda kalanlar neyse o. XD