Bilgisayar Hoparlörüne Başka Bir Telsiz Vs. Karışabilir Mi?
-
peki yine tecrübe konuşsun
iki yolmuz var
elektronikte harmonik denen bir olay var
mesela 2 ve katları seklinde yada alt varyasyonları seklinde 2..4...8 hertz megahertz seklinde frekanslar gibi
şimdi sinaylin alış olayını hoparlörden önceki yukseltici katyapıor olabilir
birde kuvvetli radyo ve benzeri verici yakınlardındaysanız hop..kulaklık v.s alır genelde.hatta hoparlöre dedektör diyor denen cinsten
diyot takılırsa kesin olur
devrelerde kristel vb elektronik parcalar varsa bunların şaselenmesi çözümdür..
-
@alexfarrow :
hocam haklısın.Fakat bildigimiz basit hoparlör diyoruz bir nevi bobin yani.Benim garibime giden budur.Am bandı bile olsa sinyalin zarfını süzecek birsey yok hoparlorde :S bide zaten telefonun fm alıcısında yada başka yerde.Band durduran yada band geciren filtre yokmudur.:O
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
doktora gıdıp dınlendırıcı gozluk alıyorlar kıtap okurken v.s icin.Onu biliyorum bide her 20dk'da bir 20 sn farklı bır tarafa bakmak gozlerın bozulmaması ıcın onlem dıye okumuştum.ben sadece ekranın parlaklıgını kısmakla yetiniyorum:D
-----------------------------aynen :D
-
bayzin bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
doktora gıdıp dınlendırıcı gozluk alıyorlar kıtap okurken v.s icin.Onu biliyorum bide her 20dk'da bir 20 sn farklı bır tarafa bakmak gozlerın bozulmaması ıcın onlem dıye okumuştum.ben sadece ekranın parlaklıgını kısmakla yetiniyorum:D
-----------------------------aynen :D
-----------------------------Benim Kıytırık 10 liralik 2+1 de başıma geldi kablosuz felan değildi ama Çok kısık bir şekilde Radyo yayını geliyordu bazı zamanlar genellikle öğle vakitleri oluyordu bu olay.
-
Bir çok kez benim ve arkadaşlarımın başına geldi açıkcası Fazla şaşırmamıştık çünki ilk okul 5. sınıfta oyuncak telsizle sokakta korsan radyo yayını yapıyorduk 200m içindeki her radyodan da dinlenebiliyordu xD
-
sıradan bir kullanıcı için imkansız. muhtemelen arka plandaki bir flash aplikasyonudur.
-
hatta discovery channelde mythbusters diye program var takip edenler bilenler bi çeşit şehir efsanelerini dogrumu deilmi diye deneyen program.
bu programın bi bölümünde yine bi efsane işliyorlar içerik :
bir kadın sürekli bir köprüden geçerken kulagına telsiz konusmaları geliyordur.bu konusmalar anlamadıgı bir dilde gerçekleşiyormuş.kadın bu olaydan şüphelenip meraktan falan birilerine falan sölemiş en son polisle ulaşmış olay ve koprunun altında çinli ajanların üsst kurdugu ortaya cıkmıs.kadının o konusmaları duyma sebebi ise radyon sinyalinin ağzındaki diş telinin tükürük le tepkimeye girerek kulagına analog sinyal haline gelip kulagında duymasıyla gercekleşmiştir.
bu bölümü izleyeli baya zaman oldu eksiklikler ve yanlıslıkla olabilir
ayrıca deney sonucuda dogrumu deilmi sonucuda hatırlamıorum
-
oluyo ben yaşadım
radyo duyuyodum zor anlaşılıyodu
tırsmıştı kardeşim başlarda :S
-
evet mümkün her zaman olan olylar bende bir ışıldak var hem telsiz hemde televizyon yayını sesleri çekiyor bozuk frekans olayıdır
-
Bizim eski ev telefonu radyoyu çekiyodu :D