Bilgisayar İkinci Hardiski Görmüyor...!
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
hocam raw sorunu biçimlendirme kaynaklıdır zaten.. Sana söyle özet geçim ;
Linux sürümlerinin çoğunda cd'den çalıştırma yani ( live cd ) mevcuttur.
live cd ni boot ettikten sora muhakkak hdd'yi tanır, içindeki arşivini diğerine aktarırsın.. Disk yöneticisi araçları vardır. Dosyalarını kurtardıktan sora önce fat 32 format at linux üzerinden. Ardından ntfs'e çevir zaman kaybetmek istemiyorsan direk ntfs olarak yap. ex4 vs gibi format seçenekleri vardır onlara karışma :)Linux mint
ubuntu
pardus
slax
vb tüm sürümlerde bunu halledebilirsin :)
kolay gelsin.
-----------------------------teşekkürler hocam ellerin dert görmesin. 1 terabaytlık hardisk sonuçta fat32 nin 33 gb sınırı var sanırım, üstü ntfs olur. neyseki şu dosyaları kurtarabilsem tamam doktor kafaya doladı acayip halen uyumadı önemli bir arşivi varmış zaten kurtardıktan sonra taşınabilir hardiske alacak onları bir kopya olarak şimdiden hizlial.com dan sipariş vermiş bile :)
-
her zaman güven olmaz disklere şimdiki diskler zaten tırışka hemen bozuluyor sektor daralıkca hata sorun cogalıyor..
-
Kardeş Onlinemisin bilmem Ama Ben Çözdüm Sorunu Aynı disk Bende VArdı Bugun Sorun Verne Şimdi Cozdum Çalışti Format Atmadan ..
-
ottomanmurat bunu yazdı:
Kardeş Onlinemisin bilmem Ama Ben Çözdüm Sorunu Aynı disk Bende VArdı Bugun Sorun Verne Şimdi Cozdum Çalışti Format Atmadan ..
-----------------------------Yaz burda millette yararlansin bari muratbaba........
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------nasıl çözdün hocam uykudan kalkıp markete bişeyler almaya gittim şimdi geldim eve senin verdiğin hiren's 13 boot cd sini deneyecektim diğer arkadaşın verdiği linkler inene kadar deneyelim dedim
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------senin verdiğin hiren's boot çalıştırdım mini linuxtada açtım ama biraz kurcaladım yine olmadı yanlış menülere mi girdim ne. xp gibi diskler görünmüyor onda sağ tuştan menüler var işte ingilizce bir yere girmiştim ama ordada 32 mb görünüyor :( nereye girmem gerekiyor hocam mini linuxta. mini xp de çalıştırdım yemedi yine 32 mb görünüyor ve diski açmıyor
-
aygıt yöneticisinden donanım değişiklerini tara diyerek bi dene istersen basit ama belki sonuca ulaştırır..
-
ilk (windows kurlu olan) hdd yi master diğerinje slave yada her iksinide cable slect yap düzelir eğer denemedi isen
-
mustaa bunu yazdı:
aygıt yöneticisinden donanım değişiklerini tara diyerek bi dene istersen basit ama belki sonuca ulaştırır..
-----------------------------yok hocam işe yaramadı orasıda :(
-
asiminnesli bunu yazdı:
ilk (windows kurlu olan) hdd yi master diğerinje slave yada her iksinide cable slect yap düzelir eğer denemedi isen
-----------------------------yani kabloların yerlerini mi değiştir diyorsun hocam kablolar sata. windows kurulu olan kabloyla ikinci hardiskin kablolarının yerlerini değiştirelim mi denemedim orayı ama