folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Kursları İşinden Anlayanlar Bi Bakıverin

Bilgisayar Kursları İşinden Anlayanlar Bi Bakıverin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

captain bunu yazdı:
    -----------------------------
    lise sondayım hocam şöyle bi düşüncem var eğer bu sertifikalarla filan gelecekte ii bi iş edine biliceksem össye hazırlamıcam ama olmazsa seneye hazırlık yapıcam 4 yıllık için bilgisayar bölümüm bu arada

Eğer üniyi okumadan hayalin böle cisco misco ise hocam, sana söyleyim ac kalırsın :)

En iyi ihtimalle vatan bilgisayara teknik servis olursun :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

üniv okumadan bu belgeleri alırsan, sadece o işlerle ilgilenirsin, çalışacağın yerde yönetici, müdür konumunda v.s olamazsın ve maaşın her zaman senden daha az bilgili ama üniv mezunu olan kişilerden az olur.

ama hem üniv mezunu hem de bu belgeleri alırsan tadından yenmez. :)

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek
    yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum  ve öss bana değil ben össye giricem diyorum başka şans yokmuş :D:D

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Alayli olmak sart hoca , kendi ilgilendigim alanla ilgili konusayim.En basitinden cisco networking ile ilgili bir gelecek dusunuyorsan.Istedigin kadar sertifikasyonlara kas ama ucundanda olsa bi elektronik muhendisligi , bilgisayar bilimleri vb bolumlerde burnun surtulmeden hep birseyler eksik kalir.Ulkemizde universite ozelliklede lisans egitimi zorunlu, ha sen mukemmel derecede bilgi sahibi olabilirsin , adam muhendistir bilgisayarina format atamiyor abi diyebilirsin.Muhendis adamin isi format atmak degildirde zaten...yani bu yaslarda bu sekilde dusunmeniz normal hacilar ama tecrubelere kulak verin , okuyun okuyun okuyun. Ulan oss kadar kolay bi sinav yok . Oturacan 5-6 ay kasacan , gunde 2-3 saat calissan iflah olursun zaten.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek

abi doğru söylüyosunda meslek lisesinde doğru düzgün kültür dersi yok olsada ona göre e geliyoruz son seneye hadi bi sene kas bakalım okul dersane. puanlar normal olsa tamam ama tercih edebildiğimiz sadece öğretmenlik oda fulle yakın bi şeyler istiyo bereket seneye o değişicek diyolar tek çare bi sene daha hazırlanmak artık ne yapalım

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

captain bunu yazdı:

abi doğru söylüyosunda meslek lisesinde doğru düzgün kültür dersi yok olsada ona göre e geliyoruz son seneye hadi bi sene kas bakalım okul dersane. puanlar normal olsa tamam ama tercih edebildiğimiz sadece öğretmenlik oda fulle yakın bi şeyler istiyo bereket seneye o değişicek diyolar tek çare bi sene daha hazırlanmak artık ne yapalım

bilgisayar öğretmenliği diyecem de şu anda teknik eğitim fakültelerinin modernize edildiğinden haberdar mısın acaba? hocam teknoloji geliştirme fak. gibi bi isim alıcak imza yetkisi dahil bir çok şanşın olacak sen çalışmalarına devam et bu işin sonu hayal değil gibi.. yani muhtemelen bu senenin sonunda tercih formlarınız da  bilgisayar öğretmenliği diye bi bölüm göremeyeceksiniz ya da daha çekici bilgisayar teknolojisi geliştirme müh. gibi bişey göreceksiniz teknik eğitim fakülteleri  çalkalanıyo aileleriniz ve siz bu konulardan haberdar olun körü körüne teknik eğitime gelmeyin haklarınızı bilin de gelin ;)

edit: captain değişecek dediğine göre haberdarsın en azından olmayanlar görür ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    compi hoca vermis cevabi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    valla arkadaşlarında dediği gibi bu kursa sadece sen gitmiyorsun bir sürü insan gidiyor hepside senini gibi sertifika almak ve bi iş bulmak için çalışıyolar kurslarda insanları bu yönde teşvik ediyor ancak kazın ayağı öyle değil kursla sertifikayla iş bitmiyor diploma şart sana tavsiyem şudur meslek lisesinemi gidiyosun bölümün bilgisayarsa sınavsız geçişle 2 senelik bi elelktronik teknikerliği oku eğer devam etmek istersen dgs ye girer mühendis olursun bilgisayarın iyi elektroniğide üstüne koyarsan kimse seni tutamaz :) yolun açık olsun

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    gazetelere bazen bakıyorumda iş ilanlarına falan webmaster arayan varmı diye aktif web tasarımmıydı neydi bi kursun sürekli ilanı var orda işeyerleştirmeli diye ona bi bakabilirsin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Üniversiteyi okumamıştım,

Zaten meslek liseliyim diyordum,

Üstüne üstlük ankaranın en büyük bilgisayarcılarında teknik servislik yapıyordum,

adamın tekip gelip bilgisayarı bıraktı, arkasında bilgisayar yüksek mühendisi die kart vardı :)

O zaman dedimki okuyup ne olacam ben bu işin kralıyım, adam mühendis hemde yüksek mühendis olmuş ama windows kuramıyor :)

Şimdi mühendis olduktan sonra anladım ki, o zaman ki ben gerizekalıymışım, o adamın işi windows kurmak değil, bizim kurduğumuz windows gibi programları yazmakmış :)))

Özellikle bilgisayar alanında, okumadan orada verdikleri dersleri almadan olmaz hocam...

4. sınıfım, aldığım derslerle nerdeyse elimize 500 metre bakır kablo verseler bilgisayar yapacak duruma geldik :P

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2705 Toplam Mesaj: 22