folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Müh + Elektrik Elektronik Müh (ÇAP) Mantıklı Mı?

Bilgisayar Müh + Elektrik Elektronik Müh (ÇAP) Mantıklı Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

uLtRaLoVeR bunu yazdı:
    -----------------------------

ODTÜ Bilgisayar Müh. okuyorum. 2. dönemdeyim. Çift anadal programına bu dönem sonunda başvurmam gerekiyor. Bir yıl uzatmak sorun değil benim için. Bilgisayar'da bölümün ilk %10'undaydım ilk dönem. 2 dönemdir anlattıkları şeyler basit geliyor. Ve bunları ilerde tekrar göreceksiniz diyorlar. Bu da kafamda şöyle birşey uyandırıyor. Bu gördüklerim kolay geliyorsa ilerde daha ayrıntılı gördüğümde bile zor gelmeyecektir.
    Açıkçası ben birşeyler öğrenmeye aç biriyim. Bilimsel olsun ne olursa olsun öğreneyim diyenlerdenim.. ODTÜ'ye gelirken de çıktığımda tüm topluma faydalı olacak bir icat yapabileyim diye geldim. Bilgisayar müh. içeriği bana az göründü o yüzden elektrik elektronik müh. çift anadal yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu? Aşırı zorlanır mıyım? İş hayatında ne kadar faydalı olur? Bir de ne gibi işlerde çalışabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

bence oluyorsa git bi de moleküler biyoloji ve genetik oku biyoinformatik kas sonra varya tüm insanlığa yararın olur

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

bak aga ben yaklaşık bi 6-7 yıldır işin içindeyim şu elektrik elektronik piyasasında biyerde çalışırsınsan özellikle fabrikalar fln fln ister mühendis ol ister tekniker hiç bişi farketmiyo adam senden iş bekliyo ve bildiğin amelelik yapıyosun......ama hevesin varsa öğrenirim yaparım ederim diyosan bende korkma elektronik üzerine bişiler yap ve kendi işini kur...güzel paralar kazanırsın...

basit bir örnek: 

ben bir cihazmı tasarladım ne kadara maal oldu 5 tl x 2 diyorum maliyeti 10tl olarak hesaplıyorum ardından işçilik vs. geliyor ve deli paralar dönüyor diyebilirim...yani 5 liraya maal ettiğin bişeyi 100tl ye satabiliyorsun bu meslekte :D ama yapabilirsen :P 

kendi işimi kurarım diyosan korkma...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bboy_kaya
    bboy_kaya's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    bboy_kaya bunu yazdı:

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

ODTÜ Bilgisayar Müh. okuyorum. 2. dönemdeyim. Çift anadal programına bu dönem sonunda başvurmam gerekiyor. Bir yıl uzatmak sorun değil benim için. Bilgisayar'da bölümün ilk %10'undaydım ilk dönem. 2 dönemdir anlattıkları şeyler basit geliyor. Ve bunları ilerde tekrar göreceksiniz diyorlar. Bu da kafamda şöyle birşey uyandırıyor. Bu gördüklerim kolay geliyorsa ilerde daha ayrıntılı gördüğümde bile zor gelmeyecektir.
    Açıkçası ben birşeyler öğrenmeye aç biriyim. Bilimsel olsun ne olursa olsun öğreneyim diyenlerdenim.. ODTÜ'ye gelirken de çıktığımda tüm topluma faydalı olacak bir icat yapabileyim diye geldim. Bilgisayar müh. içeriği bana az göründü o yüzden elektrik elektronik müh. çift anadal yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu? Aşırı zorlanır mıyım? İş hayatında ne kadar faydalı olur? Bir de ne gibi işlerde çalışabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

dostum endüstri mühendisiyim. kısaca söylemek gerekirse, endüstriden çift anadal yap, üstüne birde mba yap yada erp sistemleri üzerine çalış. para bunlarda ;)

Hocam bilgisayar ve endustri cap kasar mi peki hayattan bezdirir mi

dostum pek kasacağını sanmıyorm, bak tam 6 yıl okul okudum okulun bana verdiği tek şey olaya, ortama endüstri mühendisi gözüyle bakabilmek oldu. dersler sizin bilgisayarın derslerine nazaran daha kolay, odtüyü bilmem ama bizde öyleydi. farklı olarak göreceğin en baba şeyler, yöneylem araştırması (lineer cebirden çakıyorsan her türlü geçilir), üretim planlama ve kontrolü (kasarak geçilir), istatistik ve olasılık ve bunun devamında kalite kontrolü (pek kasacağını sanmam), iş etüdü ve tesis planlaması(işte endüstri mühendisliğinin en güzel ve en bakış açısı gerektiren dersi. verimlilik nedir sorusuna doğru bir cevabın varsa bunlarda geçilmeyecek şeyler değil.) bana göre başkada ahım şahım ders, konu yok :) eem'yi bence ele, sql kas, hatta oracle kas erp yi yala yut başkada birşey demeyeceğim bu konu hakkında. ha son olarak iş ilanlarına bir göz atacak olursan SAP kullanabilen eleman aranıyor hep, açık çok fazla bu konu hakkında. hadi yolun açık olsun!

Love is nothing without fucking!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Okulu bırak ticarete atıl,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

mantıklı olmasına olur da, çok zorlanırsın, kaş yapacam derken göz çıkarıp ikisini birden batırma olasılığın yüksek.

http://kocaer.me
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

Sadece yazılım bilecek olmak bana bilgisayarcıyım dememeliyim gibi bir düşünce uyandırıyor. Bilgisayarın üretim aşamalarını alt yapıda nasıl çalıştığını en ince ayrıntısıyla bilmeli ve gerekirse bu alt yapıya katkıda bulunabilmelitim gibi geliyor. MIT'de de Electrics Electronics And Computer Science diye bir bölümün bulunması beni buna daha çok itiyor.

Eğer iyi bir bilgisayar mühendisi olursan zaten sadece yazılımcı olmayacaksın. Donanımdan da, neyin nasıl çalıştığından da, network ten de anlayacaksın. Üretim aşamasındaki devrenin tasarım detaylarını bilmek sana pratikte bir şey kazandırmaz. Eğer amaçladığın şey buysa C C++ ASM Sistem Programming olaylarında uzmanlaş, göreceksin o kadar çok konu olacak ki üzerine eğilebileceğin, kafanı kaldıramayacaksın.

Diğer tarafta olayın elektronik boyutunda nasıl bir geliştirme hayal ediyorsun bilmiyorum ama Intel in labaratuarlarına girmeden bu konularda maalesef hayal kurmaktan öteye geçemezsin.

Kendi alanındaki konularda bu altyapıya katkıda bulunma şansın daha yüksek. Mesela adamlar

https://github.com/facebook/hiphop-php/

diye bi şey yapmışlar. Sen de bunu hip hop for aspx olarak yap. .NET dileriyle yazılmış web uygulamasını alsın, sadece winapi kullanan unmanaged c++ koduna çevirsin.

Bunu yapabilmen zaten senin bütün altyapıyı bildiğini gösterir ve yaptığın işle bu altyapıya mükemmel bir geliştirme yapmış olursun

gibi gibi milyon tane konu çıkacak karşına önceki mesajımla bu mesajı beraber oku ;)

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Elektronik Devreler falan ilgimi çekiyor hani bir telefonun içi olsun bilgisayar donanımları ama meslek hayatında ne kadar o devrelerle uğraşıyor elektronik mühendisleri? Türkiyede durum ne?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

Elektronik Devreler falan ilgimi çekiyor hani bir telefonun içi olsun bilgisayar donanımları ama meslek hayatında ne kadar o devrelerle uğraşıyor elektronik mühendisleri? Türkiyede durum ne?

o zaman önce ne yapmak istediğine karar ver. sadece bilgisayarcıyım demek istememek istiyorum diyorsun ama meslekteki birine sorsan muhtemelen komik gelir ona bu laf. herkes söyledi ki burda yazılım dediğimiz şey o kadar geniş bir konu ki, sen istediğin kadar kendini kas zaten birçok teknolojiden bihaber olacaksın. ha dersen ki bilgisayar ve elektroniğin ortak alanlarında çalışmak istiyorum, eyvallah o zaman hem kendin cihaz üretebilecek konuma da gelirsin, gene proje üretebilme imkanın olur.

ama önünde 3 seçeneğin var: ya bilgisayarda devam edip birkaç teknoloji üzerine yoğunlaşırsın, ya elektronik ve bilgisayarın ortak alanlarını seçip mesela gömülü sistemler üstünde çalışırsın, ya da elektroniği seviyorum deyip o alanda yoluna devam edersin. öbür türlü diploma veya her alanda biraz bilgi edinmen hiçbir işi çözmüyor ne yazık ki, kulağa hoş geliyor sadece mezun olduğunda ve ondan 10 sene sonra da unutuyorsun üstüne eğilmediğin alanı. benim konuştuğum adamların dedikleri hep bu yönde oldu yani.

. . .. . ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

o zaman önce ne yapmak istediğine karar ver. sadece bilgisayarcıyım demek istememek istiyorum diyorsun ama meslekteki birine sorsan muhtemelen komik gelir ona bu laf. herkes söyledi ki burda yazılım dediğimiz şey o kadar geniş bir konu ki, sen istediğin kadar kendini kas zaten birçok teknolojiden bihaber olacaksın. ha dersen ki bilgisayar ve elektroniğin ortak alanlarında çalışmak istiyorum, eyvallah o zaman hem kendin cihaz üretebilecek konuma da gelirsin, gene proje üretebilme imkanın olur.

ama önünde 3 seçeneğin var: ya bilgisayarda devam edip birkaç teknoloji üzerine yoğunlaşırsın, ya elektronik ve bilgisayarın ortak alanlarını seçip mesela gömülü sistemler üstünde çalışırsın, ya da elektroniği seviyorum deyip o alanda yoluna devam edersin. öbür türlü diploma veya her alanda biraz bilgi edinmen hiçbir işi çözmüyor ne yazık ki, kulağa hoş geliyor sadece mezun olduğunda ve ondan 10 sene sonra da unutuyorsun üstüne eğilmediğin alanı. benim konuştuğum adamların dedikleri hep bu yönde oldu yani.

Aslına bakarsan burdaki yazılardan sonra soğumaya başladım bu fikirden. Ama bilgisayar müh. çok severken ondan da soğumaya başladım. Şu Türkiye'mde meslekleri güzel bir tanıtsalar herkes ne kadar mutlu olacak. Şu iyi para kazanır bu iyi para kazanır diyor herkes. Tıp EE CS Makina Diş Hekimliği Eczacılık İnşaat hepsi çok güzel para kazanır para değil ki problem ne iş yapacağını bilsin adam onu anlat ama olmaz para şunda. Türkiye'de mantık böyle oldukça ben gibi ne yapmak istediğini bilmeyen bir sürü adam olacak işte. Allah sonumuzu hayretsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

uLtRaLoVeR bunu yazdı:

Aslına bakarsan burdaki yazılardan sonra soğumaya başladım bu fikirden. Ama bilgisayar müh. çok severken ondan da soğumaya başladım. Şu Türkiye'mde meslekleri güzel bir tanıtsalar herkes ne kadar mutlu olacak. Şu iyi para kazanır bu iyi para kazanır diyor herkes. Tıp EE CS Makina Diş Hekimliği Eczacılık İnşaat hepsi çok güzel para kazanır para değil ki problem ne iş yapacağını bilsin adam onu anlat ama olmaz para şunda. Türkiye'de mantık böyle oldukça ben gibi ne yapmak istediğini bilmeyen bir sürü adam olacak işte. Allah sonumuzu hayretsin.

haklısın para mevzusu çok takılıyor kafaya ama bu türkiye'ye has bir durum da değil aslında. kafasında bir hedefi olmayan kişi parayı takacak kafaya,  başka ne olabilir ki?

bilgisayar okuyorsan az çok ne iş yapıldığını kestiriyorsundur zaten, piyasayı çok araştırmana çok gerek yok bence sen yoluna bak, birşeyler öğrenmeye ve kendini geliştirmeye bak eğer bilgisayar alanında ilerlemek istiyorsan. elektronik için pekbirşey diyemem sana ama onların yaptığı iş biraz daha kısıtlı türkiye'de bildiğim kadarıyla. sebebi de bilgisayar için hiçbir ihtiyacının olmamasına karşın elektronikte birşeyler yapabilmen için sermayeye veya sponsora ihtiyacın olması.

kimsenin şunda para var bunda para yok gibi laflarına da aldırış etme bence, işini iyi yapan adam her meslekte kazanır yani o bakımdan kuşkun olmasın. şu anda da illa birşeylerle de ilgilenmene gerek yok, bence sevdiğin alanı bulmaya çalış ilerde pişman olmamak istiyorsan.

ne bileyim mesela bilgisayarda en kolay olarak bi web programlamaya gir, biraz uğraşıp bir site yapmaya çalış. veya arduino al bir tane artık size okulda ilk dönem c mi öğrettiler bilmiyorum ama c veya python'la sensörleri kullanarak basit bir sistem kurup elektroniğe ilgin olup olmadığını keşfet.

. . .. . ... .
Toplam Hit: 8138 Toplam Mesaj: 31