folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Mühendisi İçin Bilgisayar

Bilgisayar Mühendisi İçin Bilgisayar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Konu diğer meslektaşlarada ilham olabilir diye açıyorum.

Googledede arayıncada bir şey çıkmıyor bari bu konu çıksın.

Kullanılan derleyicileri çoğu bilgisayarın kaldıracağı cinsten görünüyor.

Bir ara bayağı araştırmış ve şunu bulmuştum: http://www.mormani.com/urun/08b77fdb4c4427a8251b7e9cdd38bed6/DELL-Inspiron-5110-B67F45-Intel-Sandy-Bridge-Core-i7-2670QM-2.20GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook

Ancak şuan madden sıkıntıdayım.

Beklentim dahada düşmek zorunda.

Nete girebileceğim, kullandığım programlarda kasma yapmayacak eli yüzü düzgün uygun bilgisayar arıyorum.

Call of duty kasmama gerek yok. Sadece ısınmasın yavaş olmasın ve çabucak bozulmasın.

Bir mühendisin kullanacağı standart bir bilgisayar nasıl olmalı ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

aynısı bende var 2 ghzligi de cosmic de var,

yine aynı modelin i5 i savaş ta var (nick ini unuttum şimdi)

sıkıntım şu oldu klavyeye birşey dökmedim ama tuşlar çok zor basıyor 6 ay oldu alaalı bir kaç gün sonra delli arayıp yaptırmaya çalışacağım.

bu pc nin malzeme kalitesi (gerçi metal olmayanların hepsi aynı da) pek iyi diyemem ama fiyat performans kralıdır

ram yetmez dersen ( kullanacagın programlar ile ilgili problem fln) 16gb ddr3 ram 320 tl felan bir kaç ay sonra takviye yaparsın.

mw2 mw3 bf bc3  son grafik problemsiz açıyor , windows 7 de driversiz internete bile giremezsin tek tek önceden indirmen gerek win8 de ise herşeyini tanıyor ama wifi de problem var şuan belki yeni sürümde düzelir (betadaydı bu )

ekran kartı biraz düşük ama çok büyük sorun değil yani sonuçta ekran full hd de değil.

yere 1 kere düşürdüm bi çatırdama geliyor kasadan (monitörü oynatınca) ama görünüşte pek bişi yok gibi anlamadım gitti.

linux da ekran kartı driver i problemi var (optimus ) onu da çözersem mükmmel olacak şuan mint üzerinden yazıyorum ve win e göre çok daha yüksek performans saglıyor saolsun

not: 500 tl daha verip aynı özelliklerdeki metal asus u almak isterdim ama imkan yoktu o an ya bu ya hiç olacaktı.

PanxeR tarafından 31/Ağu/12 01:17 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

performans için solid disk'ten şaşma işlemci kadar fark ediyor.

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

bütçen ne kadar bilmiyorum,

ama standart bilgisayarlar iş görür senin işin için sonuçta ağır işler yaptırmayacaksın,

ikinci el toshiba çift çekirdekler gayet ucuz ve sağlam uzun yıllar sorunsuz çalışıyor, dell'in laptop'larını tavsiye etmiyorum, ev arkadaşımda i7'li bir modeli var ısınıyor restartlıyor, anakart değişti geldi çok uğraştırdı(ama servisi 10 numaradır),

asus'un bazı modelleri de dayanıklı, özellikle 2300 liraya bir modeli var i7 işlemci 6gb ram 555m ekran kartı vardı çok iyiydi o paraya o sistem uzun süre inceledim.

Bak şu pc'yi tavsiye ediyorum geniş ekran seviyorsan (ben ilk başlarda büyük ekran sevmezdim 15.6'yla başladım, sonra 17" şu an 18.4" toshiba kullanıyorum) Bunu da eski işyeri sahibime almıştık, iyi indirime giriyor zaman zaman, kral laptop'tur. http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/packard-bell-lv44-hc-601tk-lv44-core-i5-2450m-250ghz-8gb-ddr3-750gb-173-dvdrw-2gb-gt630m-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=61509

Ama ben senin yerinde olsam, sorunsuz olduğuna emin olduğum ikinci el çift çekirdek toshiba ya da samsung(550gibi bir modeli vardı sanırım) alırım, bir tane de seagate momentus 7200rpm hdd ya da 128gb ssd takar kullanırım. i5-i7 işlemciler piyasanın anasını belledi, i3 ve core2 arasında pek fark yoktur bu arada..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

makine mühendisi

mimar

grafiker 

oyuncu

için bilgisayar tavsiyesi duydumda

bilgisayar mühendisi biraz garip geldi

"tüyo isteyen yarış atı" gibi bişey oldu :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Şimdi fiyat performans olarak hangi bilgisayarı belirtirsem belirteyim, düzgün bir öneri olmayacağı kanaatindeyim. Dizüstü bilgisayar için ayırabileceğiniz maddi olanağınızın ne kadar olduğunu belirtirseniz, daha gerçekçi ve alabileceğiniz en iyi bilgisayarı seçme konusunda daha iyi yardım edebiliriz sanıyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

bilgisayar mühendisi dediğin adam celeronda program yazabilen adamdır :D neymiş i7 peeh :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

asus k55vm aldım, kullanıyorum, mutluyum. free dos geliyor, bu özelliklere bu fiyat

http://is.gd/0bvOQu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

işlemci 3xxx serisi, ram +6gb, ekran kartı 2 gb lık 6xx serisi ve hdd nin yanına sdd ile takviye yapılmış bi alet bence en ideali

örnek olarak,

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680

der die das
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

makine mühendisi

mimar

grafiker 

oyuncu

için bilgisayar tavsiyesi duydumda

bilgisayar mühendisi biraz garip geldi

"tüyo isteyen yarış atı" gibi bişey oldu :|

ahahaha yıkıldım :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek
    Ahaha :) ziraat muhendisi için bilgisayar tavsiye edecek? ?

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
Toplam Hit: 4569 Toplam Mesaj: 31