Bilgisayar Muhendisleri Halinden Mennun Mu ?
-
Hayat nasil gidiyor ? Nerede calisiyorsunuz Maaslar nasil ? Gecen gun bi hocam burada kalicagima tibba gitseydim simdi her seyim olmustu hic olmadi piyasaya acilsaydim dedi bi dusundum oylece. Keske tibba gitseydim diyeniniz var mi ? Bizin okulda microsoftcusuda var bankaya girende var is bulma sorunu pek yok da piyasadakiler ne dusunuyor?
-
Konu disinda birsey soylemek istiyorum.Hangi bolum olursa olsun ileride iyi para kazanmak ve maas icin okuyorsaniz elbette hayatinizdan memnun olmayacaksinizdir.Bir amac edinip o dusnce ile okunursa, yapilan isten zevk alinacaktir ve bu, mutlulukla dogru orantilidr.Amacsiz bir sekilde para icin okuduysa tibba gitseydi, keske ticaretle ugrassaydim diyecekti.Cunku onceligi para.Para icin okumaniza gerek yok.Ticarete atilin, bosuna yer kaplamayin.
Esconda tarafından 08/Tem/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
tibbi kazandilar da bilg muhendisligine mi girdiler hocam onlar oyle cok kolay bir seymis gibi konusuyorlar?
maserati tarafından 08/Tem/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
tıpı degıl de eczacılık okumadıgıma pısmanım
-
Bizim okulda 120 kisi var donemde hemen hic kimse bolume bayiliyorum evet ben bilgisayar muhendisi olmak icin dogdum demiyor gercekci olalim bu tartismayi psilojik analizlari bosverelim herkes biliyor bir isi severek yaparsan para onemsizdir. Tib isine gelirsek hocam zaten turkiye 1500. olmus bir adam. Pek rahat gidebiliyor idi. Bu ince hususlari bosverirsek sevinirim. zeybekustasi tarafından 08/Tem/13 23:19 tarihinde düzenlenmiştir
-
Evet yan odadaki mühendis arkadaşım nirvanaya inip inip çıkıyor. Zevkten 4 köşe herif
-
ev arkadasim tarzinda okuyup meslegin hakkini verenler nirvanaya ulastilar benim gibiler ise nirvananin tassaklarinda sallanioruz ben mumnun deilim arkadas memnun gerisini sen yorumla artik
-
Steve Jobsu izledim ve tekrar iyiki bu mesleği seçmişim dedim kendi kendime.İzlemesemde idealimdide istediğim tek şeydi fakat onu izleyince piskolojik olarak daha iyi hissettim kendimi :)
-
dyrnade bunu yazdı
Steve Jobsu izledim ve tekrar iyiki bu mesleği seçmişim dedim kendi kendime.İzlemesemde idealimdide istediğim tek şeydi fakat onu izleyince piskolojik olarak daha iyi hissettim kendimi :)
Steve Jobs hipnoz işinede mi girdi arkadaş. Iphone'dan önce çoğu insanın ismini bilmediği adamı bu kadar övmenin pek mantığı yok.
-
idare ediyoruz panpa seni sormalı?
-
Hayat mesleğini ne kadar sevdiğinle orantılı olarak biraz güzel gidebilir. Lakin işin değişik bir sürü boyutu var.
Para kısmı için konuşacak olursak:
Yeni mezun bir adam İstanbul gibi bir yerde 1250 - 1800 arasında işe başlıyor (çoğunluktan bahsediyorum). 1-2 yıl içinde maaşı 3.000+ seviyelere çıktığında çok büyük mutlulukla karşılar oluyor bunu.
Kesinlikle küçümsediğimden değil, kimse yanlış anlamasın ama yeni mezun bir hemşire ya da polis 2500+ maaşlarla işe başlar ve bir bilgisayar mühendisinin %70'i kadar bile çalışmaz. (Günde 10+ saat çalışıyor tanıdığım bilgisayar mühendislerinin çoğu.)Yine onlarla karşılaştırdığımızda herhangi bir andaki bilgi ve tecrübenle 1 yıl sabit kalmaya devam edersen, üzerine hiçbir şey eklemezsen piyasadan silinir gidersin. Kendini sürekli yenilemeli, geliştirmeli, okumalı, yazmalısın.. (Devlet kadrolarından değil, özel sektörden bahsediyorum. Yatacak adam devletin herhangi bir birimine geçebilir.) Okulu bitirdim bir yere kapağı attım mı tamamdır diye düşünülecek bir meslek değil. Tabi bunu kötü bir şey olduğu için de söylemiyorum. Benim için iyi bir şey. Kişiden kişiye değişir.
Şimdi polis ve hemşire maaşıyla karşılaştırma yapıp harcadığın o kadar emeğe değer mi sorgulaması yapıyorsan, o kısma da bir aydınlatma getirelim. Bunlar başlangıç maaşları. Eğer özel sektörde çalışmaya başlayıp, olması gerektiği gibi kendini geliştirip güncel tutarsan, 5 yıl içinde maaşlar 5.000+ seviyeye çıkabiliyor. Tecrübene ve seçtiğin alt dala göre (piyasada az bulunur dallarda mesela) 5 haneli maaşı olan, 5-6 yıllık tecrübeli arkadaşlarım da var.Ama istediğin kadar yüksel, teknik bir adam olduğun için hiçbir zaman bir şirkette CEO olamayacaksın. Gidebileceğin en fazla yükseklik onun bir ya da iki alt seviyesi olacaktır. Maaşın 5 haneli bile olsa, profilin her zaman şu linkteki yazıda belirtilen Caner'e çok yakın olacaktır.
http://michaelsikkofield.blogspot.com/2013/04/fark.html