folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisleri Odası - Nedir Ne İşe Yarar?

Bilgisayar Mühendisleri Odası - Nedir Ne İşe Yarar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Yıllardır bilgisayar mühendisleri elektrik muhendisleri odasına kayıt olurdu.

Şimdi Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulmuş, anladığım kadarıyla yılda 400 tl falan gibi bir aidatı var.

Buraya kaydolan muhendisimiz varmı? ne işe yarar? bir fayda sağlar mı?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

eskiden emo ya kaydolurlarkende neden olduğunu bilmiyodum, şimdi bilgisayar diye ayrı oda kurdular hala bilmiyorum :d bizim hocalarda uğraşıyodu bilgisayar mühendisleri odası kurmak için sonunda kurdurdular sorayım bakayım noluyomuş kaydolunca :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

bende duymuştum ama anlam verememiştim. siteye girdim bu yazı sana yardımcı olabilir belki şeyhim ;

TBMO (Türkiye'de Bilgisayar Mühendisleri Odası) oluşumu, Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulum faaliyetleri çalışmaları için tamamen gönüllü Bilgisayar Mühendisleri tarafından oluşturulan bir organizasyon/platform/STK'dır. Temel amacı Bilgisayar Mühendisliği gibi disiplin gerektiren bir meslek dalına belirli yasalar çerçevesinde hak ettiği saygıyı kazandırmak, korumak ve geliştirmektir. Hiçbir yasal dayanağı/sıfatı yoktur. Tamamen gönüllülük esasıyla yürütülmekte, çalışmaların hepsi bu kapsamda yapılmaktadır.

09/03/2011 tarihinde uzun araştırmalar sonrasında hayata geçirilmiş, örgütlenmek ve meslektaşlarımızı bir araya getirmek, odalaşma yolunda adımlar atan, tamamen odalaşma  odak noktalı temalar üzerine çalışmalara başlamış Bilgisayar Mühendisleri Platformudur. Mezunlar, akademisyenler ve öğrencilerinde yer aldığı "Bilgisayar Mühendisliği" eğitimi almış kişileri içinde barındırıran, Sosyal mecralarda 10.000+, www.TBMO.org'da 5.000+ olmak üzere toplam 15.000'i aşkın üyesi bulunan Türkiye’deki en büyük Bilgisayar Mühendisi oluşumudur.

TBMO başta İstanbul olmak üzere bir çok şehirde örgütlenmiş meslektaşlarımız tarafından düzenli toplantılar düzenlemekte, meslektaşlarımıza odalaşmanın önemi ve yöntemleri hakkında bilgi vermekte olan, Üniversitelerimizde Bilgisayar Mühendisliği üzerine Sosyal ve Teknik konular başlığı altında bilgi paylaşmakta olan geniş kitlelere ulaşmış ve destek almış bir STK’dır.

Bir dönem EMO (Elektirik Mühendisleri Odası) bünyesinde bulunan Bilgisayar Mühendisleri Meslekdalı Komisyonu ile birlikte etkinlikler düzenledi, çalışmalarda toplantılarda yer aldı. Şimdilerde EMO dışından örgütlenip Odalaşma sürecini takip etmekte, yasal süreçte mevzuatta yer alan odalaşma oluşumlarında yer almaktadır.

TBMO Oluşumu her hangi bir şekilde hiçbir oluşum/platform vs. rakibi değildir. Aksine odalaşma yolunda ilerleyen Bilgisayar Mühendisleri için yol gösterici, bilgilendirici ve yasalar çerçevesinde takip edicidir, bu kapsamda her türlü çalışmada yer almaktadır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

, Sosyal mecralarda 10.000+, www.TBMO.org'da 5.000+ olmak üzere toplam 15.000'i aşkın üyesi var demişler insan utanır sosyal mecra fln demeye. kac kisi aidat verior ona değinmek lazım =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

geçen sene üniversitedeyken gelmişlerdi sakaryaya daha kurulmamıştı o zaman.emoya üye oluyoruz biz ama mesela iş yerinde bir problem çıksa hiç ilgilenmiyorlar ,bilgisayarcılarla ilgilenmiyolar sadece zorunluluktan üye oluyor herkes demişlerdi.kurulması bilgisayar mühendisliğinin haklarını korumak açısından önemli.başka bi konuda daha örnek vermişti.elektronikte teknisyende işi biliyor ama mühendisi olmadan bişey yapamıyor bizdeyse bizim işi herkes yapıyor bunun önüne geçmemiz lazım demişti bencede doğru

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Geçenlerde bende sitesine girmil sadece e-mail vererek haberlerine abone olmultum. Şu ana kadar herhangi bir mail gelmedi. Daha yeni ve amatör anlaşılan.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Geçenlerde bende sitesine girmil sadece e-mail vererek haberlerine abone olmultum. Şu ana kadar herhangi bir mail gelmedi. Daha yeni ve amatör anlaşılan.
    -----------------------------

tam tarihini bilmiyorum ama bi kaç ay oldu sanırım yazdıkları destekçiler doğru emodan ayrılmak yeni bir oda kurmak için zaten destek gerekiyordu.32 bin bilgisayar müh var resmiyette ama piyasada 16 bin falan var gerisi nerde bilmiyorz demişlerdi 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Srhtx
    Srhtx's avatar
    Erkek

arkadaslar odanın acılması bizim acımızdan cok önemli sonucta haklarımızı korumamız lazım.daha yeni oldugu için bi gelişme yok ancak ilerleyen zamanlarda iş bulma,eğitim seminerleri gibi biçok alanda fayda saglıycaktır

La bayağıdır girmiyordum he.. Artık buralardayım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

saygıdeğer arkadaşım şuanki odaların hiçbirinin üyelerine bir faidesi yoktur bende smmm odasına kayıtlıyım ama bi halta yaramıyor slm versen para keserler senin sırtından geçinen yönetim kulları birlikleri felan filan ama senin hakkını zerre savunan yok yok yok benim görüşüm kaydolmamandır bizde mecburi kayıt olmassan işyeri açamassın vsre vir sürü ıvırı zıvırı var mecburuiyet yoksa 400 tl kaptırma yinede sen bilirsin

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

valla ne işe yarar bilmyrm ama dün bakıyköyde gördüm  bi mühendisler odasi hatta sadece bilgisayar da degildi  ismi TÜM MÜHENDİSLER ODASİ diye ama oda degilde dernegide olabilir yalan olmasin fakat bayadir işlemde olmadiği pencerlerinden belliydi baya pisti cünkü :)

Nev-i Şahsına Münhasır.
Toplam Hit: 3881 Toplam Mesaj: 20