folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisleri Odası - Nedir Ne İşe Yarar?

Bilgisayar Mühendisleri Odası - Nedir Ne İşe Yarar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Diğer mesleklerden arkadaşlarımla bu oda meselesini arada konuşmuştuk özellikle inşaat işinde ki arkadaşlarım çok şikayetci ama doğruya doğru EMO'nun hem etkinliklerinden hemde bizim hakkımızı arama konusunda baya iyiler.

Bilgisayar mühendisleri odası emo gibi çalışırsa sektörde özellikle alaylılar baya bir sorun yaşıyıcak.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bu odanın yetkileri nedir ki ne yapacaklar =)

Anca insan hayatını tehlikeye atacak boyutlarda önemli yazılım projelerinde bilgisayar muhendisi çalıştırma zorunluluğunu kabul ettirebilirler.

O da oldukça uzun bir zaman alır tahmin ediyorum.

Odaya yazdım bakalim cevap verirlerse paylaşacam

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Şimdi olay şöyle kimya mühendisi isen odaya kayıt olmadan resmi olarak "şirket müdürü" olamıyorsun. İmza yetkin vs. olmuyor. Bilirkişi olarak atanamıyorsun gibi durumlar var. Keza inşaat mühendisliği içinde benzer şeyler var. Bilgisayar mühendisleri yıllardır emo ya bağlı olduğu için kimse sallamıyordu. Yine de sallamaz diye düşünüyorum :) BMO da eğitim işlerine girerse yok .net eğitimi yok java eğitimi gibi anlarız ki oda işi ticarete bağlamış.

ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Bakkalların bile odası var derdi bizim müdür :)

Her meslek kuruluşunun o mesleğin tam olarak hakkını arayabileceği bireysel girişimlerden daha güçlü kıldığı bir topluluktur odalar.

Bence bilgisayar mühendisleri emo dayken de aktif olsalardı emo adını kullanarak bir çok işe imza atabilirlerdi.

Şimdi ayrı olması tabii ki güzel olmuş, çok da iyi olmuş :)

Olayın maddiyata dökülmesi de tüm bilgisayar mühendisleri açısından eminim iyi olacaktır. Herkes para için çalışmıyor mu zaten. 

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

tutum bunu yazdı:
    -----------------------------

Bakkalların bile odası var derdi bizim müdür :)

Her meslek kuruluşunun o mesleğin tam olarak hakkını arayabileceği bireysel girişimlerden daha güçlü kıldığı bir topluluktur odalar.

Bence bilgisayar mühendisleri emo dayken de aktif olsalardı emo adını kullanarak bir çok işe imza atabilirlerdi.

Şimdi ayrı olması tabii ki güzel olmuş, çok da iyi olmuş :)

Olayın maddiyata dökülmesi de tüm bilgisayar mühendisleri açısından eminim iyi olacaktır. Herkes para için çalışmıyor mu zaten. 

hocam benim baba tarafı olduğu gibi mühendis, bende inşaat mühendisiyim ve bu zamana kadar gördüklerme dayanarak çok rahat söyleyebilrim ki, emo da imo da mmo da siyasetten başka hiç bir iş yapmamıştır. ancak bazı şehirlerdeki şubelerin verdiği eğitimler ve konferanslarda hiç hafife alınacak türden değildir, yani gerçekten mühendislerin gelişimine katkı sağlayan şubelerde var. bu arada diğer odaların durumu nedir bilmiyorum ama duyduguma göre imo nun hiç bir yaptırımı kalmamış.

imo da aidat olayı şöyle yürümektedir: aidat 2011 yılında aylık 12 tl idi yanlış hatırlamıyorsam ve her ay kapına dayanıp bunu istemiyorlar. ilk üye oldugumda giriş ücreti olarak 25 tl vermiştim, 1 sene sonra imo ya işim düştü, istediğim belgeyi alabilmek için o zamana kadar parasını vermediğim ayların parasını istediler. yani 5 sene uğrama, bi belge lazım oldumu 5 senenin aidatını isterler.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

milleti soymak için ne odası kuracaklarını şaşırdılar.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Yıllardır bilgisayar mühendisleri elektrik muhendisleri odasına kayıt olurdu.

Şimdi Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulmuş, anladığım kadarıyla yılda 400 tl falan gibi bir aidatı var.

Buraya kaydolan muhendisimiz varmı? ne işe yarar? bir fayda sağlar mı?

ticaret odası ne işe yarıyorsa bunlar da o işe yarar yani bir işe yaradığını sanmıyorum, söğüş akar.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wm-t
    wm-t's avatar
    Erkek

https://www.facebook.com/alpereryilmaz

Alper abi odanın kurucusu benim şahsen görüştüğüm bir kişi isterseniz face den soru sorabilirsiniz

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Şuanda dediğiniz kısmen doğru odalar maalesef siyasete de burnunu sokuyor. Lakin bunun dışında çok faydalı olduğu da kabul edilmelidir. En azından bildiğim kurum olan EMO hakkında konuşursam. Aidatlar şuanda 9 tl. eğitimler senin hakların gibi konuların dışında mesleki gelişime gerçekten önem veriyor ve arkanda duruyor. en son aldığım e-postada okuduğum bir haberi paylaşıyorum. Türkiye de özel sektörde çalışan mühendislerin maaşlarına bir alt sınır getirilmesi planlanıyormuş. Bunu TMMOB la beraber diğer teknik odalar görüşüyorlar sanırım. Adamlar siyasetle böyle birşey yaptılarsa varsın yapsınlar..!

Ayrıca oda şunu yapmıyor bunu yapmıyor yok siyaset yapıyor demek kolay. Sen de çıkıp buna bir dur diyebilirsin tepkini belirtebilirsin. İnanın bunun için uğraşan bir çok yönetici var ve tanıdıklarım da.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
Toplam Hit: 3884 Toplam Mesaj: 20