folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Muhendislerine Sorum Var

Bilgisayar Muhendislerine Sorum Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

s.a arkdaslar ben bu yil bilgisayar muhendisligi bolumune girmeyi dusunuyorum, ama merak etigim seyler var orneyin bilgisayar muhendisligi bolumunde ne tur seyler ogreniyorsunuz yani programlama dileri olarak hangi dilden basliyorsunuz sonra matematik ne kadar agirlikli ve kac yil matematik var bide ilk yil onreyin ne ogrendiginizi yazabilirmisiniz ornek olarak turev, integral gibi vs .. bide fizik kac yil var ve ne kadar zor bide temelim olmasi gerekiyormu, ve sizin karsilastiginiz engeleri de yazarsaniz cok sevinirim son sorumda gunde orneyin kac saat calisiyorsunuz ? cevap verirseniz cok sevinirim bu arada lutfen konuyu geyige cevirmeyin 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca her bilgisayar muhendisi , catir catir kod yazacak vs gibi bir durum soz konusu degildir.Muhendislik bir dusunce bicimidir , olaylara yaklasma , sorunlari cozme bicimidir.Ayrica muhendis demek yuksek matematik bilen adam demektir , imanin sayisal olur.Zaten universite kapisindan iceri girince oss denen sinavin ne kadar kolay bir bok oldugunu kavrarsiniz.Oyle gece gunduz calisma planlari yapmaya falan gerek yok. Onunuzde koskoca 6-7 aylik bir surec varken 180 soruyu cevaplayamiyorsaniz ayibinizdir :) ...gerci 2,5ay kalmis ama 2,5 ay bile cok...

Motivasyon mu istiyorsun : Anthony Robbins - Icinizdeki Devi Uyandir  kitabini oku.Hayata bakis acini onemli olcude degistirir tabi kitabi anlayarak okursaniz.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

hocam simdik soyle oluyor, programlama dili olarak bircok dil goreceksin, Pascal,qbasic ozellikle C,C++ secmeli olarak dlphi, asp, java fln.

matematiklere gelince, Calculus101, calculus102, mat211, mat301, mat350 gib. sonra fizik101, fizik102, Elektrik elektronik 207,207

Matematiklarde, butun hersyi agir bir sekilde goruyosun hocam :D

simdiden kolay gelsin. ben kismetse seneye bitiriyorum :D

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca her bilgisayar muhendisi , catir catir kod yazacak vs gibi bir durum soz konusu degildir.Muhendislik bir dusunce bicimidir , olaylara yaklasma , sorunlari cozme bicimidir.Ayrica muhendis demek yuksek matematik bilen adam demektir , imanin sayisal olur.Zaten universite kapisindan iceri girince oss denen sinavin ne kadar kolay bir bok oldugunu kavrarsiniz.Oyle gece gunduz calisma planlari yapmaya falan gerek yok. Onunuzde koskoca 6-7 aylik bir surec varken 180 soruyu cevaplayamiyorsaniz ayibinizdir :) ...gerci 2,5ay kalmis ama 2,5 ay bile cok...

Motivasyon mu istiyorsun : Anthony Robbins - Icinizdeki Devi Uyandir  kitabini oku.Hayata bakis acini onemli olcude degistirir tabi kitabi anlayarak okursaniz.

hocam benimkisi ayri bi olay oss ye girmicem yos e giricem degisiyor bende ama merak etim ne tur dersler var nereden basliyorsunuz fizik icin orneyin temel lazimi gibi sorular sordum cevaplarsan cok sevinirim su motivasyon kitabinin ismini verdigin icin de sagol bi ara duymustum bi bakiyim nasil bi seymis
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    ahahah ben de yosle girdim hocam :D 2. uyruk neresi ???

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bende yos la girdim 2.uyruk bangladesh :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    bende yos la girdim 2.uyruk bangladesh :)
    :D benim de bulgaristan

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Yösle gelirsen, sınavda x+2=5 ise x kactır soracaklar sana :)

Mühendisliğe gelirsen, öğrencilerin tamamı öss+öys konularını yalayıp yutmuş türev integralin anasını ağlatmış su gibi fizik kimya biliyor olacaklar...

hocalarda ona göre anlatıyor doğal olarak :)

zorluk cekersin eğer yeteri kadar iyi değil isen...

Onun haricinde matematik hiç bir zaman bitmez mühendislik eğitiminde, matematik 1 matematik 2 mühendislik matematiği difransiyel genklemler, göntüntü işleme, optimizasyon, sayısal işaret işleme vs vs vs vs

Fizik kimya okuluna göre biyoloji var....

Programlamaya geldiğinde genelde pascaldan başlar sonra c# java allah ne verdiyse artık :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    yumulun iş kaynıyor ortalık..

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

Dj_Lethal bunu yazdı:

hocam simdik soyle oluyor, programlama dili olarak bircok dil goreceksin, Pascal,qbasic ozellikle C,C++ secmeli olarak dlphi, asp, java fln.

matematiklere gelince, Calculus101, calculus102, mat211, mat301, mat350 gib. sonra fizik101, fizik102, Elektrik elektronik 207,207

Matematiklarde, butun hersyi agir bir sekilde goruyosun hocam :D

simdiden kolay gelsin. ben kismetse seneye bitiriyorum :D

sorularimin bi kismina cevap verdigin icin cok sagol gercekten yardimci oldun, sanada kolay gelsin 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    black_lord
    black_lord's avatar
    Erkek

Sırf bi olayı farklı yollarla çözmek ve alışılmışın dışında çözüme ulaşmak hoşuma gittiği için birde matematiği çok sevdiğimden bu bölüme girdim. Bide hazırlığı atlasaydım :/

İki üniv in ders programı var aşağıda bi incele bazı sorularını cevaplar

http://www.cs.hacettepe.edu.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=48

http://ceng.gazi.edu.tr/yeni/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=2&lang=tr

Toplam Hit: 2061 Toplam Mesaj: 19