Bilgisayar Muhendislerine Sorum Var
-
bende şöyle bir soru sorayım. gösterilen dillerin kaç tanesini çok iyi biliyorsunuz?
-
sorularima cevap verdiginiz icin sagolun bu arada rene oyle denildigi gibi bi sey degil en azindan oyle sorular gelmiyor bildigim kadariyla en azindan integral turev geometri falan var ve herkez yosun tamami oyle sorularla oldugunu saniyor inshallaho yledir bu bana daha iyidir de bildigim kadariyla degil
bide ikinci uyrugum falan yok ben kosovaliyim o kadar
siyahbereli konuyu actigidma zaten yazmistim lutfen geyige baglamayin konuyu ila bi sey yazman gerekyiormu en azindan ben konuyu genele actim ya anlamiyorum nyie bolye yapiyorsunuz ..
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------
bende şöyle bir soru sorayım. gösterilen dillerin kaç tanesini çok iyi biliyorsunuz?
-----------------------------Şimdi takıldığın nokta şurda hocam...
Bir mühendisin bir dili iyi bilmesine gerek yoktur, hatta bir dili bile adam akıllı bilmesine gerek yoktur...
Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan birisinin bir dili iyi bilmesi gerekir fakat mühendisler için öle bir kısıtlama yok...
Çünkü mühendis olmuş bir insan, neyi nası öğreneceğini bilir... dili bilmesinede gerek yoktur, gerekirse oturur 3 gün içinde öğrenir... çünkü bir programın yazılması için gerekli olan bütün programlama altyapısını, algoritma altyapısını, donanım altyapısını zaten biliyiyordur...
birşeyi öğrenmesi için gerekli olan herşeyi öğretirler adama, gerisi onun bileceği iş :)
Ondan dolayı yukardaki soru sorulmaması gereken bir soru, dili gitsin myodaki programcı öğrensin... zaten mühendisliklerde 2. sınıftan sonra itibaren programlama dersi görmezsin direk olarak, çünkü gereği yoktur...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Esquire bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi takıldığın nokta şurda hocam...
Bir mühendisin bir dili iyi bilmesine gerek yoktur, hatta bir dili bile adam akıllı bilmesine gerek yoktur...
Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan birisinin bir dili iyi bilmesi gerekir fakat mühendisler için öle bir kısıtlama yok...
Çünkü mühendis olmuş bir insan, neyi nası öğreneceğini bilir... dili bilmesinede gerek yoktur, gerekirse oturur 3 gün içinde öğrenir... çünkü bir programın yazılması için gerekli olan bütün programlama altyapısını, algoritma altyapısını, donanım altyapısını zaten biliyiyordur...
birşeyi öğrenmesi için gerekli olan herşeyi öğretirler adama, gerisi onun bileceği iş :)
Ondan dolayı yukardaki soru sorulmaması gereken bir soru, dili gitsin myodaki programcı öğrensin... zaten mühendisliklerde 2. sınıftan sonra itibaren programlama dersi görmezsin direk olarak, çünkü gereği yoktur...
-----------------------------çok güzel söylemişsin cidden. Seni harbiden adam ediyorlar :) demekki ee peki bitiren varmı
-
bir arkadasimi hoca sozluye cagirdi.
kitabi acmis bayan hoca bisey sormak icin, arkdasim demiski;
"hocam ayni kitap bendede var, bende acabilirmiyim"
biraz tartismislar tabi, ama sonra hoca "anlatmak istediklerini bu kadar acik ve net anlattigi icin" arkadasimi gecirmis.
Bu sozlu sayesinde arkadasim su an bir muhendis, bilgisayar muhendisi olmasada. Muhendisligin ne oldugunu anlamaniz acisindan bir hikaye.
Bilgisayar muhendisligine uygulayinca direkmen rene nin dedigine gelir. Bir dilde oturup en basit seyi sirf sytaxi bilmedigi icin yazamaya bilir bir bilgisayar muhendisi mesela, o programcinin isidir. ama gerektiginde acar kitabi ogrenirsin. o esneklik sana avantaj sagliyor.
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------Bizde ilk dönem dil falan yoktu, ikinci dönem Python ve C gösterdiler. Koca sınıfta sadece birkaç kişi öğrendi doğru düzgün. Üçüncü dönemde C, C++ ve dil olarak kabul edilirse Matlab gösterdiler. Dördüncü dönem C#, Html, JavaScript, Css, Php, çok az MySql gösterdiler. Beşinci dönemde Java ve veri tabanı var. Altıncı dönemde Java ve JSP gösteriyorlar. İki dönem daha var bakalım daha neler gösterecekler.
İki mantık var zaten; ya bir tane dili adam gibi öğrenmek, ya da hepsinden azar azar öğrenip, mezun olunca istediğini kasmak. Bizim okul ikinciyi seçmiş. Daha ikinci yıl bitmeden 10 farklı dil gösteriyoarlar, kasan olursa belki birkaçını öğreniyor, onun dışında herkes hesap makinesinden öte pek bi şey yapamıyor.
İlk dört dönem bu derslerin arasına hayvan gibi matematik dersleri serpiştiriyorlar. Bir ya da iki dönem fizik olur. Ama çift katlı integral alamıyorsan mezun olamazsın.
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------hocam simdik soyle oluyor, programlama dili olarak bircok dil goreceksin, Pascal,qbasic ozellikle C,C++ secmeli olarak dlphi, asp, java fln.
matematiklere gelince, Calculus101, calculus102, mat211, mat301, mat350 gib. sonra fizik101, fizik102, Elektrik elektronik 207,207
Matematiklarde, butun hersyi agir bir sekilde goruyosun hocam :D
simdiden kolay gelsin. ben kismetse seneye bitiriyorum :D
-----------------------------hoca senin üni. ne ders kodlarımız aynı
-
bil.müh iyi bir daldır, ben sonradan bitirdim neyseki , çok zordur kafa zker moral bozar ama karşılığı vardır bu eziyetin, bilgisayar ve yazılımı bir iş olarak değilde eğlence olarak görmeye başlamadığın sürece bu eziyet devam edecektir. girmekten daha zor bişi varsa o da bitirmektir, yok efenim çatır çatır kod yazmasada yazacak bişeyler c, php, js, vbasic artık ne denk getirdiysen, ztn benim bildiğim böyle kendi kendine adres defteri programı olsa da yapamadan diploma vermezler. çatır çatır kod kavramına ne kadar yaklaşırsan kendin için okadar iyi. çalışmayı sevmiyorsan, bilgisayarlar okdarda cazip değilse, unutma/ boşverme/ başladığın işi bitirmeme alışkanlığın varsa başka bir işe yönel derim daha yol yakınken
ayrıca onu bunu bilmene gerek yok diyenlere kulak asma, herşeyi bilemezsin tabi ama 1 dili komple artık ne varsa alakalı öğrenmek zorunda kalacaksın ya ss ya ss bunun yanında ne halta yarıyacağı belli olmayan nerde kullanılacağı konusunda bir ipucuda bulunmayan hayvan gibi mat. dersleri de görecen, görmekte yetmez verecen ... Benim fikrim bunların zekayı zorlama yöntemi ile açmak için icat edilmiş olmalarıdır.