Bilgisayar Mühendisliği - İtü Vs Boğaziçi
-
Bizim arkadaş hazırlığı atladı 2. dönemde mat 1 almadan mat 2 vermek zrunda kaldı. hazırlığı atlamak her yiğidin harcı değil :D
-
itü türkçeden bahsediyorsan hazırlığı atlarsın rahat. ama ingilizceden bahsediyorsan bilmiyorum.
bilgisayar mühendisliği için ingilizcenin çok iyi olması diğer mühendisliklere nazaran çok daha önemli. bilmezsen ve çok hevesli değilsen teknisyen durumuna bile düşebilirsin an, o derece önemli.
eğer piyasa adamıyım, ben okurken birşeyler yapmayı severim, konferanslara filan giderim diyorsan ankara'ya gitmemeni istanbul'u tercih etmeni öneririm. son olarak da dereyi görmeden paçayı sıvamak acayip stres yapar haberin olsun. :)
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
itü türkçeden bahsediyorsan hazırlığı atlarsın rahat. ama ingilizceden bahsediyorsan bilmiyorum.
bilgisayar mühendisliği için ingilizcenin çok iyi olması diğer mühendisliklere nazaran çok daha önemli. bilmezsen ve çok hevesli değilsen teknisyen durumuna bile düşebilirsin an, o derece önemli.
eğer piyasa adamıyım, ben okurken birşeyler yapmayı severim, konferanslara filan giderim diyorsan ankara'ya gitmemeni istanbul'u tercih etmeni öneririm. son olarak da dereyi görmeden paçayı sıvamak acayip stres yapar haberin olsun. :)
-----------------------------yok hocam itüde %30 ingilizcede olsan %100de olsan proficiencyden 60 aldınmı atlıyosun hazırlığı. %100lere ayrı bi muamele yok :D
-
hoca bogaziçini bırakmış biri olarak söylüyorum bunları
bogaziçini kazanmak kolay değildir
bogaziçinde hazırlık atlamak kolay değildir
bogaziçinde okumak kolay değildir
bogaziçinden mezun olmak kolay değildir
ama bogaziçinden mezun olunca herşey çok kolaydır.
bogaziçinin manzarası vardır
kedileri vardır
cins yadyok hocaları vardır
kendini begenmiş ögrencileri vardır
ama orda okurken farkedersin ki güzel bi yerdir
gelelim itü ye itünün herzaman ayrı bir ortamı, ayrı bi yaşam tarzı vardır, hatunlar üstüne envayi çeşit espri döner, ilk 2 sene hayatın batak üzerine kuruludur itünün vadisi vardır bikere.
bogaziçi ögrencilerinin geyiği jazzdır ögrenci klupleridir onların üstüneyken itülülerin geyigi idda kuponları, halı saha maçları üstünedir..
aradaki fark genel olarak böyle ama sana tavsiye sınava girmeden böyle şeyleri kafana takarsın bu 2 üniversiteye de gidemezsin haberin olsun, bunları düşünmek için koca bi yazın olacak
-
İstanbul Üniversitesi yazma da, Erciyes Üniversitesi bile yazabilirsin.
-
ivy bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam itüde %30 ingilizcede olsan %100de olsan proficiencyden 60 aldınmı atlıyosun hazırlığı. %100lere ayrı bi muamele yok :D
-----------------------------eğer proficiency'den 60 alıyorsan ingilizce ders zaten göremezsin ki. koç'tayım ben bu sene kazandım bilgisayar mühendisliğini. 550 istiyor şerefsizler toefl'dan, geçemedim 1 ay uzadı 9 temmuz'da tekrar gireceğim sınava. ve geçenlerin çoğu da 500 üstü almasına rağmen ilk seneler zorluk çekiyor ingilizceden. o kadar kolay değil yani. :)