Bilgisayar Mühendisliği Zor Mu?
-
4. sınıftayım fizik II alacam 4. kez.
Zorluk sıralaması olarak mühendislikte Makine- Elektirik Elektronik ten sonra gelir diyebilirim.
Okuması çok zor değildir ama çalışkansan. Bilgisayar bilgisiyle bilg. müh okunmuyor holyone söylemiş zaten. Okuyup bitirmeklede bi bok olunmuyor bu seferde tecrübe ve okulda öğretilmeyen sektörel diller ve becerileri kazanmak lazım gerekiyor.
-
okumaya götü olmayana işletmesi dahi zor, okumaya götü olana genetik mühendisliği dahi çocuk oyuncağı.
-
HolyOne bunu yazdı
Matematiğin iyiyse çok kolay, bilgisyar bilgine güvenip girersen benim gibi sürünebilirsin =)
Şeyhime katılılıyorum matematik ve fizik bilgisi oldummu yetiyor. kodlam işlerini zaten çözüyorsun ama fizik, elektrik, elektronik ve bunlar gibi fiziğe dayalı dersler adamı asıl zorlayan dersler oluyor.
-
Buremba bunu yazdı
9 eylül fena değil bildiğim kadarıyla. bilgiasyar mühendisliği ile kasdın bölümü mü okumak mı yoksa yazılımcı olarak yetişmek mi?
Hocam amaç diploma almak değil yazılımcı olmak ama görünen o ki bizim mesleği herkes yapabiliyor üni boş gibi geldi bana -
batuhanavl bunu yazdıBuremba bunu yazdı
9 eylül fena değil bildiğim kadarıyla. bilgiasyar mühendisliği ile kasdın bölümü mü okumak mı yoksa yazılımcı olarak yetişmek mi?
Hocam amaç diploma almak değil yazılımcı olmak ama görünen o ki bizim mesleği herkes yapabiliyor üni boş gibi geldi banahiç okumamaktan iyidir hocam. ayrıca yazılımcı kimliğinin 20%'unu filan okuldan alıyorsun tahminen. yani kişisel olarak bir şeyler yapman lazım nasıl o diploması olmayan elemanlar iş yapabiliyorsa.
-
Buyurun Yesevi Ünversitesinin Dersleri..
http://www.yesevi.net/HTMLS/pdf_html/bilgisayar_muhendisligi_mufredat.html
Dönem: 1
Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBIL-101Matematik I3ZorunluTBIL-103Genel Fizik I3ZorunluTBIL-105Bilgisayar Programlama I3ZorunluTBIL-107Genel Kimya3ZorunluTYBS-109Genel Ekonomi3ZorunluTOZD-101Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - I2ZorunluDönem: 2
Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBIL-102Matematik II3ZorunluTBIL-104Genel Fizik II3ZorunluTBIL-106Bilgisayar Programlama II3ZorunluTBIL-108Kesikli Matematiksel Yapılar3ZorunluTYBS-202Araştırma Yöntemleri3ZorunluTOZD-102Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - II2Zorunlu
Dönem: 3
Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-205Sayısal Mantık Tasarımı3ZorunluTBİL-209Olasılık ve İstatistik3ZorunluTBİL-211Yazılım Mühendisliğine Giriş3ZorunluTBİL-303Veri Yapıları ve Algoritmalar3ZorunluTBİL-305Elektronik I3ZorunluTOZD-312Kazak Dili2Zorunlu
Dönem: 4
Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-206Bilgisayar Organizasyonu3ZorunluTBIL-210Doğrusal Cebir ve Difrensiyal Denk.3ZorunluTBİL-306Elektronik II3ZorunluTBİL-309İnsan Bilgisayar Etkileşimi3SeçmeliTOZD-202Bilim Tarihi2ZorunluTOZD-201Yesevilik Bilgisi2Zorunlu
Dönem: 5
Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-301 Sayısal Yöntemler 3SeçmeliTBİL-307Programlama Dilleri3SeçmeliTBİL-403 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 3ZorunluTBİL-407 İşletim Sistemleri 3ZorunluTOZD-303 İngilizce I 2ZorunluTOZD-310 Kazakistan Tarihi 2Zorunlu
Dönem: 6 Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-302 Biçimsel Diller ve Özdevinirler Kuramı 3ZorunluTEMÜ-202 Mühendislik Ekonomisi 3SeçmeliTYBS-302 Yöneylem Araştırması 3SeçmeliTOZD-304 İngilizce II 2ZorunluTOZD-308 Felsefe 2Zorunlu
Dönem: 7 Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-405 Mikroişlemci Sistemleri 3ZorunluTBİL-501 Bilgisayar Ağları 3SeçmeliTBİL-503 Uygulama I 3ZorunluTYBS-306 Bireyler arası İletişim 3SeçmeliTYBS-404 Proje Yönetimi 3SeçmeliTYBS-412 Stratejik Yönetim 3SeçmeliTOZD-401Türk Dili ve Lehçeleri I2ZorunluTYBS-301Sistem Analizi ve Tasarımı3Seçmeli
Dönem: 8 Ders KoduDers AdıKredisiZorunlu/SeçmeliTBİL-401 Nesneye Yönelik Sistem Çözümleme ve Tasarım3SeçmeliTBİL-406Bilişim Hukuku3SeçmeliTBİL-504Uygulama II3ZorunluTBİL-508Web Programlama3SeçmeliTYBS-307İşletmelerde Yapay Zeka Uygulamaları3SeçmeliTYBS-208Bilgi Sistemleri Alım Yöntemleri3SeçmeliTYBS-414İşletme Yönetiminde Benzetim3SeçmeliTOZD-402Türk Dili ve Lehçeleri II2Zorunlu -
Matematik I. II. III
Fizik I. II. III
LInear Cebir
Olasilik Teorisi ve Istatistik
Analog Elektornik I. II.
Digital Sinyal ISleme
Digital Resim Isleme
Neuronlar
Robotik
Iletisim Aglari
Kablosuz Aglar
PLC
Otomatiklestirme
Bilmemnerelerine koy...yim ders gibi.... omrumu yediler...
Programlamaya Giris
Isletim Sistemleri I. II. III
Bilgisayar Muhendisligi I. II. III.
Digital Elektronik I. II
HA bu usttekilere lafim yok zevk aliyordum :)
-
HolyOne bunu yazdı
Matematiğin iyiyse çok kolay, bilgisyar bilgine güvenip girersen benim gibi sürünebilirsin =)
bence sen hayatının 2/3 ünde bilgisayar kastığın için tatmin olmadın o eğitimden :D
-
hay soktuklarım ya mal mal dersler görücez yine doğrusal cebir ne ya anca teori öğretiyor koduklarım
-
Madcrazy bunu yazdı
hay soktuklarım ya mal mal dersler görücez yine doğrusal cebir ne ya anca teori öğretiyor koduklarım
Hacı adam gibi eğitim verilse o matematiğin faydası da büyük yazılımcıya , ama bizim eğitim sistemimizde bombok görünüyor. normalde matematikteki her şeyin büyük yazılım projelerinde mutlaka işe yaradığı aşikar.