folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarı Açtığımda Dvd Rom Kendiliğinden Açılıyor

Bilgisayarı Açtığımda Dvd Rom Kendiliğinden Açılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    ersn bunu yazdı

trojan olabilir. 

Googleda trojan olabileceğine dair şeyler gördüm ama bi sorayım dedim. Nasıl temizlerim peki trojandansa

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

olay yöneticisine bi baksan  yada arka planda çalışan uygulamalara bi bakıver

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

olay yöneticisine bi baksan  yada arka planda çalışan uygulamalara bi bakıver

Hocam ne gibi bi şey görürsen bundandır diyebilirim bilmiyorum. Biraz daha ayrıntı verebilir misin?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

bi combofix çak hacı

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam sunu deneyin

Baslat -> Ara kismina devmgmt.msc yazin ve entera basin

Sonrasinda DVD-ROM surucunuzu secin ve sag tiklayip uninstall secenegini secin

Bilgisayarinizi tekrar baslatin bakalim.

dhmm tarafından 31/Mar/16 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    Fogger bunu yazdı

Hocam pc açılıyo hoşgeldinizden sonra masaüstündeyken açılıyor açılan pencereyi kapatıp devam ediyorum normal kullanıyorum sonra pcyi

Hocam o halde Windows başlangıcında çalışan bir program medya dosyasına ihtiyaç duyuyor ve dosya yolu olarak DVD-ROM ayarlanmış.

Bir ihtimal şu yolla halledilebilir: "Başlat"tan "Çalıştır"ı basın ve ardından "msconfig" yazın ve enter e basın. Açılacak "Sistem Yapılandırması" isimli pencerede "Başlatma" sekmesine gelerek burada seçili olan gereksiz programların yanındaki kutucuğu kaldırarak bir sonraki yeniden başlatmalarda tekrar başlamalarına engel olabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, önemli ve kullandığınız programlardan birini kapatırsanız sorun yaşarsınız. Ayırt edemem derseniz listenin ekran görüntüsünü çekerek bize gösterebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırız.

Diğer taraftan; eğer bu zararlı bir yazılımdan kaynaklanıyor ise muhtemelen dediğim listede bunu göremeyeceksiniz. Bu sebeple zararlı yazılımlara karşı antivirüs, antimalware gibi programlar ile bilgisayarınızı taratmanız gerekiyor. Ancak, en etkili temizlik format olduğu için eğer imkanınız var ise format atarak toptan kurtulabilirsiniz. Çünkü bazı nitelikli zararlı yazılımların bulaşmasından sonra yüklenen antivirüs programları bunları silmekte zorlanabiliyor ya da silemeyebiliyor. Zaten piyasadaki kendini kanıtlamış antivirüs tarzı programların tercih ettiği asıl yöntem tarayarak bulup yok etmek değil daha bulaşmaya çalışırken engel olmaktır. Ancak format atamam derseniz de taratmayı deneyebilirsiniz.

edit: imla...

RaNGeR tarafından 31/Mar/16 23:12 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

bir programın kurulumunu tamamlamamış olabilirsin. O da bu işi zamanlanmis goreve almıştır.

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    Fogger bunu yazdı

Hocam pc açılıyo hoşgeldinizden sonra masaüstündeyken açılıyor açılan pencereyi kapatıp devam ediyorum normal kullanıyorum sonra pcyi

Hocam o halde Windows başlangıcında çalışan bir program medya dosyasına ihtiyaç duyuyor ve dosya yolu olarak DVD-ROM ayarlanmış.

Bir ihtimal şu yolla halledilebilir: "Başlat"tan "Çalıştır"ı basın ve ardından "msconfig" yazın ve enter e basın. Açılacak "Sistem Yapılandırması" isimli pencerede "Başlatma" sekmesine gelerek burada seçili olan gereksiz programların yanındaki kutucuğu kaldırarak bir sonraki yeniden başlatmalarda tekrar başlamalarına engel olabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, önemli ve kullandığınız programlardan birini kapatırsanız sorun yaşarsınız. Ayırt edemem derseniz listenin ekran görüntüsünü çekerek bize gösterebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırız.

Diğer taraftan; eğer bu zararlı bir yazılımdan kaynaklanıyor ise muhtemelen dediğim listede bunu göremeyeceksiniz. Bu sebeple zararlı yazılımlara karşı antivirüs, antimalware gibi programlar ile bilgisayarınızı taratmanız gerekiyor. Ancak, en etkili temizlik format olduğu için eğer imkanınız var ise format atarak toptan kurtulabilirsiniz. Çünkü bazı nitelikli zararlı yazılımların bulaşmasından sonra yüklenen antivirüs programları bunları silmekte zorlanabiliyor ya da silemeyebiliyor. Zaten piyasadaki kendini kanıtlamış antivirüs tarzı programların tercih ettiği asıl yöntem tarayarak bulup yok etmek değil daha bulaşmaya çalışırken engel olmaktır. Ancak format atamam derseniz de taratmayı deneyebilirsiniz.

edit: imla...

hocam başlangıçta bir tek radeon crimson etkin başka bi şey etkin değil pc açılırken zorlanmasın diye hepsini devre dışı bırakmıştım zaten. windows defender ile taradım pc yi ama bi şey bulmadı. trojan removerla bi tarasam faydası olurmu acep

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Deneyebilirsiniz elbette, hatta combofix ile de deneyin. Bu forumda o programı öven çok kişi var. Kurtulursanız ne ala... Ama dediğim gibi, silinmeyebilir. Aslında bir yolu var: Norton Power Erase. Ama bu program crack li programlarınızı bile şüpheli olarak siler, bir de ne sildi ne silmedi onunla uğraşırsınız. Format daha kolay :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

bir programın kurulumunu tamamlamamış olabilirsin. O da bu işi zamanlanmis goreve almıştır.

+1

Toplam Hit: 3258 Toplam Mesaj: 26
tag mag yok