Bilgisayarı İkiye Bölme
-
Cloud computing temelleri olaibilir. Aklıma şöyle birşey geldi. çift ekran çıkışlı tek ekran kartı. 2 monitor. Teki otekinin devamı şekilde tanıtılacak monitorun. Vmware ile sana pc kurup. RDP ile bağlanacaksın. RDP ekranını da devam olarak atadığın monitore taşıyacaksın. Hımmm klavye mous olayini da usb wireless ile halledebilirsin sanırım. Ama gene de onun için bir trick araştırmak gerekebilir.
Sonuç : ikinci bir pc al kasma :)
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------aga sağlam pcp olması lazım zannımca. yoksa benim özellikteki bir pcyi ben gibi 2 kişi aynı anda kullansa 1 haftada haşat olur :S
-----------------------------
her insanın aklına gelicek ilk sorulardan bitanesi dedigi şey bende adama özellikle sordum ama makalemde yazdıgım gibi adam ısrarla söyledigi : "Günümüzde bilgisayarlar artık çok güçlü ve bir kişinin kullanımının ötesinde kapasitelere sahip fakat normal kullanımda %5inden fazlası kullanılmamaktadır" buyüzden bi makineyi 30 a bile bölsek sıkıntı yaşanmıyor diyordu. baya iddaalıydı. kullananlarda memnun. -
bu konu çok iyi oldu ya benımde 2 sorum var
1- bir arkadaşın dediği şekilde oynadığım oyunda 2. bı monıtor getirip uçağın sadece arkasını göstermesını nasıl saglarım detaylı anlatım verırsenız veya yaparsın cok guzel olurç
2-ben 2 ısletım sıstemı kurup aynı anda çalıştırmak fılan gerekmıyor onun yerıne mesela 2 oturum açmış olsam veya 2.oturum daki oyun görüntüsünü diğer monıtöre nasıl aktarırım sadece goruntu versın mudahele fılan gerekmıyor, vırtual box dersenız aynı oturumda oyunu 2.defa acmak veya vırtual pc ıle acmak mumkun olmuyor ama 2.oturumda acabılıyorum.
ikiside kolay ve basit olaylar ama detaylı bılgı lazım nasıl yapıcagıma dair..
-
vitamin bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar buldum
http://www.teknohurda.org/28-otomatik-pc-paylatirici.html
AUTO PC SHARING CONTROLLER
1 BİLGİSAYARI AYNI ANDA 2 KİŞİ KULLANIR
EĞER OFİS ORTAMINDA BİLGİSAYAR KASALARININ YER KAPLAMASINDAN RAHATSIZ OLUYORSANIZ, ALANINIZ DAR İSE , ELEKTRİK TASARUFFU YAPMAK İSTİYORSANIZ BU ÜRÜN TAM SİZE GÖRE.
AUTO PC SHARING CONTROLLER 1 SUNUCUYU 1 DEN FAZLA KİŞİYE PAYLAŞTIRIR. BU ÜRÜN İLE 2 KİŞİ AYNI BİLGİSAYARI EŞZAMANLI OLARAK KULLANABİLİR.GENEL ÖZELLİKLER
BİR BİLGİSAYARI İKİ KULLANICIYA PAYLAŞTIRIR
PC SEÇİM MODU : KLAVYE KISA YOL İLE
MAKSIMUM VIDEO DESTEĞİ : 1600 X 1200
GORUNTU AKTARIM HIZI : 250 MHZ
YATAY FREKANS: 30 - 100 KHz
DIKEY FREKANS : 43 - 120 HZ
ÖN KONSOL BAĞLANTI ÇIKIŞLARI
2 ADET 15 PIN VGA
4 ADET PS2 KLAVYE VE MOUSE İÇİN
PC BAĞLANTI PORTLARI
2 ADET 15 PİN VGA ÇIKIŞI
4 ADET PS2 KLAVYE VE MOUSE ÇIKIŞI
TRANSFER DESTEĞİ
BİLGİSAYARDAN 5 METRE KABLO İLE
KONSOL ÜZERİNDEN 3 METRE KABLO DESTEĞİ
LED YAPISI
1 KULLANICI İÇİN
2. KULLANICI İÇİN
KUTU İÇİNDEKİLER
AUTO PC SHARING CONTROLLER
KULLANICI REHBERİ
AC ADAPTÖR (120 VAC 60 HZ)GEREKSİNEN MALZEMELER
PS2 BAĞLANTI ARAYUZLERİ İLE BİRLİKTE 15 PİN VGA EKRAN VE BIR PC
2 ADET MONITOR
2 ADET KLAVYE
2 ADET MOUSE
-----------------------------vitamin buldugu hiç bişeyden hayir gelmez cakma tamirci :D
-
Arkadaşlar Mesajların çoğunu okumadım ama şöyle birşey yapılıyor tek kasa ile iki montior vs. bağlanıp çalıştırılabiliyor fakat bir kaç parçaya ve bununla beraber birde Server işletim sistemine ihtiyaç var :) daha once okulda atolye kurarken o şekilde bir sistemle kurulmuştu. Windows Server 2008 canavar bir sistem 4 sene oncesine öyledi :) gayet güzel 16 bilgisayar çalışmıştı ikinci bir yontem ise kasa olabilir fakat onu kullanmak yerine ağdan Server'a bağlanıp onu kullanabiliyor. çok oldu yapalı hatırlamıyorum ama çok önemli birşey ise araştırıp bulabiliriz o dönemde Cisco elemanlarından öğrenmiştim :)
-
ihtiyacım olan 2 soru için yokmu döküman,link veya bilgi verıcek ?
-
hoop, up
-
ya yok mu bu olayı yapmış, bilen, yazdığım konularda yardımcı olacak biri ???