Bilgisayarı Otomatik Yeniden Başlatma İçin Program Veya Kod İçin Yardımcı Olabilecek Biri Var Mı?
-
istediğim şey bilgisayar her 3 saatte bir reset atsın kendisine. bilgisayar açıldığında devreye girsin 3 saat sonra reset atsın. sonra tekrar bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum. bat dosyası yaarak bu işi çözeriz gibi geliyor ama emin olamadım.
-
Shutdown.cmd olarak başlattaki başlangıç içine at.
Shutdown /r -t 10800
10800 olan kısmı saniye olarak yazıyoruz. 60 x 60 x kaç saat sonra olacaksa. Bu şekilde 3 saat sonra restart atar. /r yerine /s yazarsan kapatır.
-
resetten ziyade yeniden başlatma yaptırsan daha sağlıklı olmaz mı ?
-
yunusdogan bunu yazdı
doğru haklısın onu nasıl yapabilirim peki?
-
Zamanlanmış görevlere bilgisayar başlangıcı için komut ekle @DarkSkull 'un yazdığı kodları çalıştırsın. Oh mis
-
yunusdogan bunu yazdı
yeniden baslatma da degilde sanki kapatip acsa daha saglikli olur.
-
DarkSkull bunu yazdı
Shutdown.cmd olarak başlattaki başlangıç içine at.
Shutdown /r -t 10800
10800 olan kısmı saniye olarak yazıyoruz. 60 x 60 x kaç saat sonra olacaksa. Bu şekilde 3 saat sonra restart atar. /r yerine /s yazarsan kapatır.
hocam bu kodu yeniden başlat komutu için yazabilir miyiz?
-
AMpul bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
yeniden baslatma da degilde sanki kapatip acsa daha saglikli olur.
yazılımla bilgisayarı kapatırız ama açamayız.
-
shutdown -r -t 10800
yap restart.bat olarak kaydet. Görev zamanlayıcıya da görevi gir bilgisayar başlatılınca çalıştırılsın diye böylece döngüye girsin. | Diye düşünüyorum...
-
macro recorder ile exe yaptım. herhangi bir ayar veya program penceresi yok.
başlangıçta çalışacak şekilde ayarla. açıldıktan 3 saat sonra yeniden başlatır.
iptal edip kapatmak için görev yöneticisinden "macro recorder" işlemini sonlandırırsın.
https://drive.google.com/file/d/1KqBlSeU7fGhzrs8AbwdOVTGwxzZ1cnNc/view?usp=sharing
-
reset, restart, yeniden başlatma hepsini birbirine karıştırmışsınız aynı şeyi ondan değil de bundan yapsan olmaz mı diye sormuşsunuz. Kara renk değil de siyah olsa olmaz mı gibi olmuş :)
Reset fiziksel tuşa basarak atılır komutla yaptığınız işlem başlat menüsüne basıp bilgisayarı kapat -> yeniden başlat ile aynı iş. Benim yazdığım komut restart, reboot, yeniden başlatma, kapatıp açma hepsini bir arada yapar. Ne komut yazmışım be :p