Bilgisayarı Uzaktan Açmak ?
-
Arkadaşlar biraz araştırdım da . Bios ta wake on lan seçneği var heralde böyle bir teknolojiyi destekliyor benim anakart. şimdi ben windows un remote desktop özelliğini kullanıyorum . dyndns den bir adres aldım mstsc den bu adresi girerek pc açıksa bağlanabiliyorum. Ama bazen pc nin kapalı olduğu durumlar oluyor ve bağlanmam gerekiyor . Şimdi de beni bu konuda aydınlatacak müritler lazım . Hangi portları yönlendiricem ? Bilgisayarı açma komutunu nasıl yollayacam ? Yardım eden birileri çıkar heralde.
-
logmein yapıyomuş diye bir efsane duydum ama araştırmanda fayda var
-
wake on lan özelikli 56k fax modemlerde vardı sanırsam aranan tel çalınca bilgisayar açılıyordu
-
logmein ile yapabiliyorsun. gayet güzel çalışıyor.
-
logmein kapalı bir bilgisayarı acabiliyormusun
-
Foxxxxxx bunu yazdı:
-----------------------------
logmein kapalı bir bilgisayarı acabiliyormusun
-----------------------------hocam nasıl açıyoruz yahu . şimdi kurdum da mantığı anlamadım :S
-
aktas_967 bunu yazdı:
wake on lan özelikli 56k fax modemlerde vardı sanırsam aranın tel bilgisayar açılıyordu
-----------------------------evet benim pc bozuk sanıyodum ne zaman telefon çalsa açık buluyodum yasak niye açıyosun diye dayak yiyodum :D 10lu yaşlarda..
-
beyler bu işlemi bir program yardımıyla değilde , modemden portu yönlendirerek yapamazmıyız ?
-
Telefonu modem girişine takıyorsun, wake on modem gibi bikaç seçenek var onları açacaksın, evi aradığında açılacak... İşin bitincede kapatırsın başlattan....
-
bios tan wake on lan ı açman gerek eğer modeminde destekliyorsa sorun olmaz bilgisayarın mac ve ip adreslerini kullanarak açabiliyorsun port yönlendirmen gerek tabiki ama modem de wake on lan özelliği yoksa 10 dk dan sonra açılmıyor sadece ilk 10dk açabiliyorsun çünki modem mac adresine ip atamayı kesiyor .
-
PsychoDawn bunu yazdı:
bios tan wake on lan ı açman gerek eğer modeminde destekliyorsa sorun olmaz bilgisayarın mac ve ip adreslerini kullanarak açabiliyorsun port yönlendirmen gerek tabiki ama modem de wake on lan özelliği yoksa 10 dk dan sonra açılmıyor sadece ilk 10dk açabiliyorsun çünki modem mac adresine ip atamayı kesiyor .
-----------------------------hocam tamam wake on lan seçeneği var aktif ama modemden hangi portu yönlendiricem . pc yi uazaktan açma komutunu nasıl göndericeöm?