folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarım Acayip Sesli Çalışıyor, Çözüm ?

Bilgisayarım Acayip Sesli Çalışıyor, Çözüm ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    hoca evde bilgisayar masası büyüklüğünde voltaj düzenleyici var. kasa ile duvar arasında cin seddi var ama değişen bişi yok işlemciyi soğutabilmek için 7 adet fan kullanmak zorundayım yoksa parçalar eriyerek yok olcaklar:d

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar eskimiş fanları yağlayarak anca 4 sefer yola devam edersiniz ve bu aralıklar genelde 2 şer aydan fazla olmamak hüzere her sefer ömrü azalmaya başlar. fanları alırken desibellerine dikkat edin. bilinen markalar sağlam olur coolermaster thermaltake gibi. harddisk titrer ve kesinlikle zınlama yapar kasanızın aygıtları tutan vidalarını sıkın bazı sistemler otomatik hız kontrolü yapmaz. yeni yeni çoğalıyor o olay. tabi benim kasanın kapağı açık ama sistem fanını tuttuğum yerden gelen hava  kapağa çarparak gürültü yapıyor. sistem üzerinde sadece 2 dakikalığına işlemci fanı çalıştırın ve sabit diski bi elinizle sıkıca tutun. ses nerden geliyor bulursunuz. unutmadan ekran kartı fanları bozulup hiç dönmeyebilir ve ona uygun fan bulamıyorsanız gidin aynı voltaja bir tane alın bir şekilde kenarında japonlayıp tutturursunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

klinsmann bunu yazdı:
    -----------------------------
    Arkadaşlar eskimiş fanları yağlayarak anca 4 sefer yola devam edersiniz ve bu aralıklar genelde 2 şer aydan fazla olmamak hüzere her sefer ömrü azalmaya başlar. fanları alırken desibellerine dikkat edin. bilinen markalar sağlam olur coolermaster thermaltake gibi. harddisk titrer ve kesinlikle zınlama yapar kasanızın aygıtları tutan vidalarını sıkın bazı sistemler otomatik hız kontrolü yapmaz. yeni yeni çoğalıyor o olay. tabi benim kasanın kapağı açık ama sistem fanını tuttuğum yerden gelen hava  kapağa çarparak gürültü yapıyor. sistem üzerinde sadece 2 dakikalığına işlemci fanı çalıştırın ve sabit diski bi elinizle sıkıca tutun. ses nerden geliyor bulursunuz. unutmadan ekran kartı fanları bozulup hiç dönmeyebilir ve ona uygun fan bulamıyorsanız gidin aynı voltaja bir tane alın bir şekilde kenarında japonlayıp tutturursunuz.

bnm ekran kartının fanı bozulmuştu bi ara aynen dediğin gibi hiç dönmüyordu erimeye yakın farkettim olayı yoksa ekran kartından oluyordum eski fanlarımı bi şekilde tutturup idare ediyom şu an ama yeni bi fan alıcam çok gürültü var kasada caterpillar dozer gibi ses çıkarıyo bi de cd rom çalışınca kulaklar yoğun sesden çok çabuk yoruluyorlar

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Power Supply'dan geliyordur o ses. Sessiz bir tane bul, yada fanını değiştir.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Funky_Punky bunu yazdı:
    Power Supply'dan geliyordur o ses. Sessiz bir tane bul, yada fanını değiştir.

Aynı P.S sorunu bendede vardı hele aksamları arkadaslar flıght sım falan oynuom sanıolardı en sonun da eskı P.S lerden bırının fanıyla degstırdım benımkı uydu sorun olmadı... bence ses hangı fandan gelıo onu bul ya yağla yada değiştir... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ha bıde bı arkadastan duymustum bu ızolasyon kopuklerı varmıs ısı ve ses yalıtımı ıcın onlardan sarmıs kasayı ....gormedım ama nasıl yaptıgını ses kesıldı falan dıodu bence bı dene 
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SORUN SOGUTULARIN TOZLANMASI BUNUN ICIN FANLAR HIZLI DONMEYE CALISIYODUR UCAK MOTORU GIBI SES CIKARIR ÇÖZÜM İÇİNİ AÇ ELEKTRİK SÜPÜRGESİYLE TEMİZLE

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

Elektrik süpürgesi mi :) Bu konuda kompresör daha sağlıklı olur kasa açısından sanırım.

Bir de ses sorunu benim pc de de var, yağlamayı deniyim ben de.  

allcolorsarebeautiful.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

yazın cok cıkarıyosa sıcaklıyo demekki :P

Su dök sen iyi gelir :D

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek
    fan değişimi yaptıysan halen daha ses devam ediyosa tabi gidip gene eski marka fanından almadıysan :D demekki anakarttan aşırı ya da dengesiz bir elektirik fanın hızlı çalışmasını ve gürültü yapmasına sebebiyet veriyor fanlarda belirli bir ortam sıcaklğına göre çalışırlar yaz aylarında ortam oda her neyse artığı için daha hızlı ve gürültülü çalışır tek çözüm yeni bir pc en azından farklı anakart ve fan.DD sıfır:D
Toplam Hit: 3849 Toplam Mesaj: 21