folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarım Birden Kapanıyor.

Bilgisayarım Birden Kapanıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

xxspiderxx bunu yazdı:
    -----------------------------

acer alınmaz arkadaş ben de aspire 5520g modelini kullanıyorum burnum boktan çıkmıyo

edit.bnm sorun daha ilginç açma tuşuna basınca açılıyo ama görüntü ekrana gelmiyo bios loading ekranı bile gelmiyo aq

harici bir ekrana bagla.. ordada görüntü yoksa chipsetin arızalanmıştır.. eger açıosan ve kapanıosa direk hemen görüntü gelmeden anakart arızalıdır.. masraflı senin olay.. 100-200 aralığı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Papa_DoG
    Papa_DoG's avatar
    Erkek

Fanı Sadece Arkakapağı söküp Komprasörle Hava tutup temizleyebilirsin Tam Sökmek İstiyorsan Fanı Notebook u Dağıtman Gerekiyor Buda Sana Gelmez Sanırım ((= Ekran Kartına Dikkat et Havalarda Sıcak Fazla Yüklenme Ekran Kartına Başına Bela Alma Sonra Garantide Sana Bi Fiyat Çıkarır Aklın Çıkar ((=

Arka Kapağını Sök Fanın Oralarına Ağzınla Fönle veya En Güzeli Komprasör üfle ve Mazgallarda varsa Birikmiş toz Yumakları Onları Çıkar Sonra Da bi tane Soğutucu Al ve Faydasını Gör ;)

Gerçek Düşünki İmkansızı Başar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

havalar ısındınca benimkide böyle oldu yan kağaı açdım bende  ucuz sogutucular tav fp ürünü bul al bitane

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

Lostgun bunu yazdı:

JackDaniels bunu yazdı:
    Tamam işte oynadığın oyun pc yi çok zorluyor ısınınca pc kendini koruma amaçlı kapatıyor.

Soğutucu alsam yeni format attırdım babam hayatta izin vermez ?

hacım benim pc de sıcaktan cayır cayır yanıp kapanıyordu. gittim 30 liraya sogutucu aldım şimdi fanın sesini bile duymuyorum. tavsiye ederim.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

CPU yeterli gelmeyebilir,eğer sorun CPUdansa ekran akrtı fanı bozarsın.Aynısı başıma geldi :\

profesyonel kahveci?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zitir501
    zitir501's avatar
    Erkek

kanka. ben teknik serviste çalışıyorum. bılgısayarın ses yapıyorsunsa tozlama vardır zorlanıyor. kapanmasının sebebı işlemçi cok ısınıyordur oyuzden. önerim hava kompürösürleri var onunla güzelce temizlemenı öneriyorum. hava kompürösürunu nerde bulurum dıyorsan marangoz vardır cevrende onlarda olur genellikle rica etsen kabul ederler. bide 2 ayda bi bu şekilde temizlemenı öneriyorum. fark ediyor baya hızı ısınması v.s... yaz geldı diye deyıl herzaman boyle yapın. :)

Kocamacir(BG)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

Lostgun bunu yazdı:

catlax bunu yazdı:

sıcaklık durumu nedir cihazın ? malum bir yaz aylarındayız.

Fanı çok ötüyor ?

---------------------------------------------------------

Bir arkadaşımın dizüstünde aynı sorun olmuştu. Battaniye, masa örtüsü üzerinde kullanmış sürekli.. O örtü parçacıkları, tozları alıp fanın oraya adeta dokumuş, temizledik sorun çözüldü.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

hocam işlemci faının üzerinden toz varsa mutlaka al düzenli olarakta 2 yada 3 ayda bir bak ısınmadan yapar

Yol Güzeldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

psu danda olabılır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

Lostgun bunu yazdı:

Kendi imkanlarımla fanımı temizleme imkanım yok mu acaba ?

var üstelik kolay arkadaki kapağı sök fan sağda görürsün hemen

fanı sök,işlemci üzerindeki vidaları sök ,ne bileyim işte soğutucu blok üzeindeki

vidaları sök kibarca petek kısmı kıl tüy tıkamıştır birşeylerki hava sirkülasyonu sağlanamıyordur

temizle bir güzel tamadır,ısı iletici pastaları yani termal macunları yenilesen iyi olur

mademki türksün systeme göster ürksün
Toplam Hit: 4600 Toplam Mesaj: 32