Bilgisayarım Isınıp Kapanıyor.
-
Selam değeleri müridler
Toshiba laptop aldım ama almaz olsaydım pcde film izlerken oyun oynarken vs... aniden kapanıyor youtubedan video izliyorum videonun yarısında pc kapanıyor.
En sonunda duvara çarpıp paramparça edicem o olacak var mı buna bir çözüm değerleri müridler googledan biraz baktım Biosdan cpu ayarları felan yapılması gerekiyor felan diye yazmışlar. Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.
-
Yeni aldıysan garantiye ver. İkinci else tozdandır.
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
-----------------------------Yeni aldıysan garantiye ver. İkinci else tozdandır.
-----------------------------Yeni aldım fakat garanti 1 aydan önce vermez pcyi benim işlerimde genelde pcden oluyor başka bir çözümü yok mu idare edebilecek kadar.
-
dostum artık işler eskisi gibi değil en kısa sürede alıyosun bilgisayarını ben acer bilgisayarımda karsılastıgım problem sonucu gönderdikten 8 gün sonra aldımi ki burda toshiba'dan bahsediyoruz . Biraz da yangın yaparsan "daha yeni aldım, olur mu kardeşim böyle" :) diye sanırım fazla vakit almaz geri alman bilgisayarını.
-
Biocyte bunu yazdı:
-----------------------------dostum artık işler eskisi gibi değil en kısa sürede alıyosun bilgisayarını ben acer bilgisayarımda karsılastıgım problem sonucu gönderdikten 8 gün sonra aldımi ki burda toshiba'dan bahsediyoruz . Biraz da yangın yaparsan "daha yeni aldım, olur mu kardeşim böyle" :) diye sanırım fazla vakit almaz geri alman bilgisayarını.
-----------------------------eyvallah kardeşim :)
-
Belirli bi sıcaklıktan sonra bilgisayar yanmamak için kendisini otomatikman kapatır.
Bunun sebebi uzun süre kapanmaması olabilir.(soğutmasında sorun yoksa böyle birşey olmaz,günlerce açık kalabilir bilgisayar)
Bilgisayara aşırı işlem yaptırmakta ısınmasına sebep olur.(sanmıyorumki kapanacak kadar ısınmaya yol açsın)
Denilenler gibi tozlanma yüzündendir o. Havalandırmasını tıkar, bilgisayarda aşırı ısınma olur ve kapanır, ki en sık görülen de budur. Heleki birde battaniye çarşaf gibi yüzeylere konursa alet 30dk bile çalışamaz. Bende de aynı sorun mevcut olmakla beraber çözümü gayet basittir;
http://www.aerocooler.com/products/FANTTCN9_m.jpg
Eğer ki temizlik için gerekli vakit yoksa ve cihazın garantisi bozulmak istenmiyorsa soğutucuyla kullanılır.(garantisiz cihazlar herhangi güvenilir bi bilgisayarcıda 10-20 liraya temizlettirilebilir) Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki; laptop kucakta kullanılacaksa fanı açıkta olan soğutucu modellerinden cinsel sağlığın bozulmaması için uzak durulmalıdır.
20-30 liralık olanlarda az çok iş görüyo ama biraz daha paraya kıyılarak 100-150 lira civarına full aluminyum laptop altlıkları mükemmel olabilir. Kullanıcının maddi durumu ve isteklerine kalmış bi durum.
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Belirli bi sıcaklıktan sonra bilgisayar yanmamak için kendisini otomatikman kapatır.
Bunun sebebi uzun süre kapanmaması olabilir.(soğutmasında sorun yoksa böyle birşey olmaz,günlerce açık kalabilir bilgisayar)
Bilgisayara aşırı işlem yaptırmakta ısınmasına sebep olur.(sanmıyorumki kapanacak kadar ısınmaya yol açsın)
Denilenler gibi tozlanma yüzündendir o. Havalandırmasını tıkar, bilgisayarda aşırı ısınma olur ve kapanır, ki en sık görülen de budur. Heleki birde battaniye çarşaf gibi yüzeylere konursa alet 30dk bile çalışamaz. Bende de aynı sorun mevcut olmakla beraber çözümü gayet basittir;
Eğer ki temizlik için gerekli vakit yoksa ve cihazın garantisi bozulmak istenmiyorsa soğutucuyla kullanılır.(garantisiz cihazlar herhangi güvenilir bi bilgisayarcıda 10-20 liraya temizlettirilebilir) Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki; laptop kucakta kullanılacaksa fanı açıkta olan soğutucu modellerinden cinsel sağlığın bozulmaması için uzak durulmalıdır.
20-30 liralık olanlarda az çok iş görüyo ama biraz daha paraya kıyılarak 100-150 lira civarına full aluminyum laptop altlıkları mükemmel olabilir. Kullanıcının maddi durumu ve isteklerine kalmış bi durum.
-----------------------------soğutucu problemi ortadan kaldırır mı hocam ayrıca pcyi aldım alalı hiç kapatmadım 7/24 açık kalıyor kendi kendine kapanmaları dışında
-
CAgAtAy bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------Belirli bi sıcaklıktan sonra bilgisayar yanmamak için kendisini otomatikman kapatır.
-----------------------------soğutucu problemi ortadan kaldırır mı hocam ayrıca pcyi aldım alalı hiç kapatmadım 7/24 açık kalıyor kendi kendine kapanmaları dışında
-----------------------------Hocam 7/24 açık kaldıysa tabiki kendi kapanır, uzun süre satılmamış tozlanma yapmış olabilir.
Hem tozlu olması hem uzun süre açık kalması hemde ağır programlar çalıştırmadan işlemciyi haddinden fazla ısıtır.
Bu 3 sebep kendi kendine kapanmasına çok rahat sebepler.
Pc ile sürekli işin oluyorsa, Bilgisayarcıya götür, 10-15 tl'e açıp temizliyorlar.
Sonrada 25 Tl'e üstteki arkadaşın dediği gibi bir soğutucu al.
Sorunun çözülür diye düşünüyorum. -
pc nin tozlanması aşırı düzeydeyse soğutucuda işe yaramaz zaten pcnin kendi fanı direk sogutma yapmıosa sogutucu cokda fayda etmiyor
en güzeli aç kendin temizle ben öyle yapıyorum netten arastır cokda zor değil aslında ama biraz özen ister o kadar
tam modeli bi yazarmısın
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------pc nin tozlanması aşırı düzeydeyse soğutucuda işe yaramaz zaten pcnin kendi fanı direk sogutma yapmıosa sogutucu cokda fayda etmiyor
en güzeli aç kendin temizle ben öyle yapıyorum netten arastır cokda zor değil aslında ama biraz özen ister o kadar
tam modeli bi yazarmısın
http://www.youtube.com/watch?v=G2AcFvd9qjc
-----------------------------Aluminyum oda sıcaklığında 0 santigrat derecede bulunan bi maddedir ve ısıyı çok iyi emer.(bu ısı enerjisini havaya verir) Fanlı olmasını bırak normal bi aluminyum plaka bile bilgisayarı elle tutulur bi şekilde soğutur. Ucuz plastik türevi fanlı altlıklarda iş görür eğerki tasarımı doğru yapılmışsa :)
şu anda logitechin soğutucu altlığını kullanıyorum(60lira falan şu an,indirimden yarı fiyata falan almıştım) önceleri dandik bi alet gözüyle bakıyodum ama hafif eğik yapmışlar,yani fanın olduğu bölge laptopa değmiyor yani fanın üflediği hava laptopun ısısını aldıktan sonra yanlardan dağılabiliyor ve bu az da olsa işe yarıyor.
Şunuda söyleyeyim; haftada 2 gün ya kapatıyorum ya kapatmıyorum aleti, sürekli yatağın içinde yanımda ve sürekli açık.(evet uyurkende yastığımın yanında duruyo) ve acayipde tozlu,bu altlık olmadan fazla açık kalmıyo ama bununla sıkıntı olmuyo,tabi tozu temizlense biraz daha iyi olur o ayrı :)
buldum işte,kullandığım bu. zalmanın 130liralık bi modeli var feci soğutma yapıyo ama biraz büyük bişey kucakta kullanmak için,bu model fena değil. Araştır beğen bitane, temizletsende yine toz dolacak içine ama altlık bozulmadıkça sıkıntı yok :)
-
kardeşim sogutucu ile ayakta duran laptoptan hayır gelmez diyorum bende :D
grafiksel olarak anlatırdım ama ugrasamam simdi bilimsel yaklasmıssın olaya ama sunu söliyim
alttan gelen serin hava plastiği anakartı aşıp işlemciyi sogutmaz anca serinletir en etkin çözüm tozdan arındırmadır sogutucu sogutucu nereye kadar
tutki sunum yapacan okulda yada otobüste nete giricen her gittigin yere sogutucuyudamı götürcen
ben 3 ayda 1 yarım saatimi alan bi operasyonla tıkır tıkır temizliyorum vede benim pc de hiç kapanmaz ama hiçde ısınmaz çünkü hep temizdir
laptopun içini açıp bakan birisi zaten sogutma peteklerinin nasıl toz tarafından önünün kapatıldıgını görürse bu olayı anlar
amma ve lakinki sogutucu ile kullanırsanız hem spermleriniz için iyi olur hemde daha geç tozlanır