Bilgisayarım Isınıp Kapanıyor.
-
CAgAtAy bunu yazdı:
-----------------------------Selam değeleri müridler
Toshiba laptop aldım ama almaz olsaydım pcde film izlerken oyun oynarken vs... aniden kapanıyor youtubedan video izliyorum videonun yarısında pc kapanıyor.
En sonunda duvara çarpıp paramparça edicem o olacak var mı buna bir çözüm değerleri müridler googledan biraz baktım Biosdan cpu ayarları felan yapılması gerekiyor felan diye yazmışlar. Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.
-----------------------------
Hocam toshibalar zaten ısı problemleriyle ünlüdür başta onu söyleyim :S geçenlerdede benim exper laptopdada aynı problem vardı aleti 1 yıldır kullanıyordum ve tozsuz yerlerde kullanmaya özen göstermeme rağmen ve belirli aralıklarda garantisi bozulmasın diye içini açmadan fanın olduğu yere elektrik süpürgesini tutarak temizliyordum ama pek fayda etmiyormuş. Neyse bi süre sonra oda kendi kendine kapanmaya başladı tabi normal iş yaparken değil BF3 oynarken en sonunda s... garantisini diyip bi açtm içini fanı söktüm ve DestinatioN paylaştığı resim gibi bi görüntüyle karşılaştım tertemiz ettim şimdi bi sıkıntı yok rahat rahat ısınmadan BF3 ümü oynayabiliyorum.
Kişisel bi not elinden geliyosa imkanında varsa toshiba laptopu elinden çıkar git asus, exper, casper, acer veya dell marka bi laptop al kafan rahat etsin. -
destination iyi diyon hoş diyonda daha önce hiç laptop açmadım(tabi bu bahane,bi vidyoyla söküp takmayı öğrenmek sorun değil) ayrıca insan üşeniyo içini aç temizle vs :D en azından benim bahanelerim bunlar, alet çalıştığı için de sorun yok :) dediklerine katılıyorum ama işe yarayan bi soğutucu şart bence. Bilimsellik kısmına gelincede biraz fazla fringe izliyorum şu sıralar sanırım,4. gün ve 3. sezon 15. bölümdeyim :| ondandır.
-
Arkadaşım temizlik herşeydir eğer performansın etkilenmesin diyorsan.2005 te aldığım toshiba laptopu öyle hor kullandım ki.aracın içinde açıkken kırmızı da fren yapınca defter kitap gibi savrulmasımı,torrent dalgasına günlerdir kapanmayıp tv vs ile ekran kartıyla kasıla kasıla kalan,mutfak tezgahından düşerek 3 takla atarak bataryası saçılan o makina hala elimde ama artık sivri köşeleri düzelme görünümlü bataryasız çalışmıyor.xp yi zor çalıştırıyor lite olursa belki.şu an ubuntu kurulu arada bir açarım antika niyetine ama asla ısınma sorunu yapmadı.hiç bir zaman bozulacağını sanmam bu saatten sonra.söküp takma 2 dk.temizliği basit.1 senedir masaüstü pc sini kullanıyorum ama yeni harman kardonlusundan almaya karar verdim.
-
bulabilirsen birinden adaptör al sorun adaptördende olabilir