Bilgisayarımdaki(C: Deki) Herşey Silindi. Çözemedim Bu İşi
-
Dostlar, sorun %100 başarıyla çözülmüştür. Bu sorun aracılığıyla çok güzel bir programla tanıştım. Active Boot Disk Suite V 5.3.3
Böyle bir sorun başınıza gelirse eğer
(bu maddelerden en önce söylemem gereken kesinlikle veri kaybettiğiniz harddisk veya flash diskin üstünde herhangi bir değişiklik yapmayın. Veri kaybetiğiniz hardisk üzerine kesinlikle kopyalama yapmayın)
1-Öncelikle çalışan bir cd ile(pardus çalışan gibi) bilgisayarı açmayı deneyin. Bakın bakalım dosyalarınız görünüyor mu. Eğer görünüyorsa sisteme virüs girmiş ve dosyaları gizlemiş olabilir.
2- Eğer dosyaları göremiyorsanız işte o zaman Active Boot Disk Suite programını kullanma zamanı geldi demektir. Öncelikle programı indirin. www.ntfs.com/boot-disk.htm ve kurulumu yapın. Sitedeki program demo sürümüdür.
Kurulumdan sonra programı çalıştırdığınızda karşınıza 3 seçenek gelecektir. 1. si CD/DVD/Bluray sistemi cd ile başlatıp kurtarmanız için 2. si sistemi usb disk ile başlatıp kurtarmanız için 3. sü ise sonradan yazdırmak için bir iso imajı oluşturmanız için(ben cd ile yaptım zaten 150 mb civarı bir şey). Daha sonra saat ayarlarını seçtikten sonra cd kısa sürede oluşturuluyor.
Bu cd ile dosyaları kaybettiğimiz ve açılmayan pc mizi başlatıyoruz.
PC CD den başlarken herhangi bir tuşa basmadan bekliyoruz. Daha sonra küçük bir ayardan sonra bilgisayarım xp görünümlü olarak açılıyor. (Ancak bu xp gerçek xp nin yapamadığı her şeyi yapıyor:))
Yapabildiklerinde bazıları
Disk imajı alıp yedekle, ve yedeği geri alma (disk image)
Silinmiş dosyaları kurtarma (file recovery)
Silinmiş veya formatlanmış hard disk partition larını geri getirme (partition recovery)
Hex Editor (2 li sayı sistemini editleme)
Windows şifrenizi değiştirme ve sıfırlama (password changer)
Kill disk ( verleri bir daha geri getirmemecesine silme)
CD & DVD data burner yani bilgileri cd veya dvd ye yazma.Eğer kaybolan dosyalarınız geri getirmek istiyorsanız file recovery programını kullanmalısınız. Programı çalıştırıyoruz. Daha sonra kurtarmak istediğimiz diski seçip scan diyoruz. Kurtarılacak dosyaları ve klasörleri kısa sürede size gösteriyor. Daha sonra kurtarmak istediğiniz klasörün üstündeyken recovery diyoruz.
Size kaydetmek istediğiniz yeri seçmenizi isteyecek. Bu durumda harici bir harddiske kaydetmeniz en mantıklısı. (Kesinlikle kurtarma yaptığınız harddiskin üzerine kopyalama yapmayın. Bu istenmeyen sonuçlara neden olabilir)
Şu anda dosyalarıma kavuşmanın hazzı içerisindeyim:) saygılar
-
çizik yapalım lazım olur.
-
Hadi gözün aydın...
Edit: Programı indirip kullanmak isteyen hocalarım varsa..
@shock56 hocanızın verdiği adresten demo sürümünü indirebilir.. www.ntfs.com/boot-disk.htm
Program Serial..
Name: Sue Hilton
Key: 00001K-1HG4GE-J1A4J1-X59NUK-0X4RZP-BNP7DD-GN9K18-JPPJK1-J0UDCC-4ZYBX3-ZENXMW