Bilgisayarın Aniden Kapanması Problemi
-
İyi günler arkadaşlar.
Ben bugün bilgisayarımı temizledim ekran kartını-ramleri-cpu fanını falan çıkartıp iyice temizledim.Ekran kartında ve ramlerde yerine oturmama gibi bir problem yok.Fakat cpu fanından tam olarak emin değilim çünkü klipsli bir sistem var 4 köşede eski vidalı sistem değil taktığımı düşünüyorum doğru şekilde hiç bir oynama sallanma falan yok.
Sorunum şu:Bilgisayarı açtığımda tüm dosyalarıma vs gayet rahat erişiyorum ve hızlıda ama bilgisayar 5 ile 10dk arasında sanki elektrikler gitmiş gibi kendini kapatıyor ve yeniden açabiliyorum bir sorun olmadan nekadar kapalı kalırsa okadar uzun süre açık kaldığını fark ettim.Bilgisayarı temizlemeden önce hiçbir problem yoktu uzun zamandır temizlemiyorum diye temizlemeyi düşündüm.Bu sorunu aldıktan sonra denedikleri biosu defult a getirdim cpu fanını ve diğer kablo vs. kontrol ettim ama bilgisayar 4 sene önce alındı ve hiç macun değiştirilmedi.Macun silik gibi duruyor fanı çıkarttığımda gördüğüm kadarıyla macun mu sürmeliyim tekrar?Bu arada nelerden kaynaklanabileceğini söylerseniz sevinirim iyi günler ve teşekkürler şimdiden. -
O 4 ayaklı stock fan benim ömrümü yedi, yetmedi işlemci ve anakartınkinide yedi.
Ayaklarını iyi oturtman lazım ve iyice macunlaman lazım hacım.
-
bende de oluyordu pek önmeli bir porblem değil herhalde
-
Macundandır. emin olmak için geçici olarak diş macunu sürüp deniyebilirsin. tabi birkaç haftada kuruyacaktır.
Yeni macun sürmeden eskisini iyice temizle, kurunun üzerine süreyim deme.
Ekran kartınının macununu da anı şekilde kontrol et.
Aynı zamanda 4 klipsinde oturduğuna emin ol bir bacak havadaysa yüzey hiç değmiyor olabilir.
HolyOne tarafından 02/Eyl/13 14:49 tarihinde düzenlenmiştir -
c0nverse bunu yazdı
bilgisayarı kullandırtmıyor lanet şey 5 dk bilemedin 10dkda kapanıyor
-
HolyOne bunu yazdı
Macundandır. emin olmak için geçici olarak diş macunu sürüp deniyebilirsin. tabi birkaç haftada kuruyacaktır.
Yeni macun sürmeden eskisini iyice temizle, kurunun üzerine süreyim deme.
Ekran kartınının macununu da anı şekilde kontrol et.
Aynı zamanda 4 klipsinde oturduğuna emin ol bir bacak havadaysa yüzey hiç değmiyor olabilir.
Şeyhim macundan olmamıştır gibi geliyor bana şundan dolayı ben kasayı temizlemeden önce hiç bir problem yoktu tesadüf olucağını pek düşünmüyorum ama eve gittiğimde deniyeceğim çok teşekkürler size ve diğer arkadaşlarıma yardımlarınızdan dolayı
-
c0nverse bunu yazdı
Bu tip önemli olmayan sorunlar yüzünden arkadaşlıklar bozuluyor, yuvalar yıkılıyor :P Dinleme hacım sen bu elemanı tavsiyelerimizi bir gözden geçir :)
-
core temp programını indir ve çalıştır ısı derecesini kontrol et kapanmadan eğer ısı boşta iken %60 - %70 lerde isen sorun belli :)
geçmiş olsun
-
haci problem islemcinin cok isinmasi cozum holynin dedikleri eger cozume varmak istiyorsan holynin solediklerini harfi harfine yap sorunun %99 cozulur %1 ihtimal programsal diye dusunuyorum
-
fan çıktıysa macun sürmelisin kesinlikle
-
Taktım ve yaklaşık 20dk dır bir problemle karşılaşmadım fakat biosda 80 derece core temp programı ile 96-98derece arasında görüyorum.Yarın macun alıp sürmem kesinlikle gerekli değil mi? ve bu akşam bir 5 saat falan açık kalması sony vegas ile render vs. yapılması sağlıklı mıdır?
Mahlukat tarafından 02/Eyl/13 23:58 tarihinde düzenlenmiştir