folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarın Aniden Kapanması Problemi

Bilgisayarın Aniden Kapanması Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    Mahlukat bunu yazdı

Taktım ve yaklaşık 20dk dır bir problemle karşılaşmadım fakat biosda 80 derece core temp programı ile 96-98derece arasında görüyorum.Yarın macun alıp sürmem kesinlikle gerekli değil mi? ve bu akşam bir 5 saat falan açık kalması sony vegas ile render vs. yapılması sağlılımıdır?

fan duzgun calısıyor ve saglıklı  ise

block metal işlemciye deymiyor

ayaklar tam oturmuyor    cok cok az bır ıhtımal kasa ıcerısne hava gırısı saglıklı degıl  

ılk sorunun macun degil ilk sorunun  atıyorum o dereceyı 60 lara dusurmen sonrada macunla 35-45 aarasına cekmen (degerler sallama ama )

macun 2 ci sorunun

ve o derecelerde pc kullanma

kady tarafından 03/Eyl/13 00:08 tarihinde düzenlenmiştir

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xyzavp
    xyzavp's avatar
    Erkek

Oyle 50 milyona aldigim bir fani cildirip atmistim. macunla bir dene mutlaka...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

98 derece cpu mu olur, anakartı dahi çatlatırsın ondan sonra kendi kendine reset atmaya başlar makinan. Biosta 75-85 arası bir derece olması lazım ama onda da bir sorun var sanırm. 

Errare Humanum Est
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Tamamen fanının tam oturmamasından kaynaklanıyor. Birde termal macunu çok fazla sürme ince bir tabaka yeterli. Daha önce masaüstünde çok başıma geldi bilgisayarın kapanması maksimum ısıyı aşınca güvenlik amaçlı otomatik kapatır genelde sınır 105 C olur. Eğer o seviyelere kadar ısınıyorsa çalıştırma pc yi. Birde fanı daha iyi bilen birine sabitlettir. 

Syntax error..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı
    c0nverse bunu yazdı

bende de oluyordu pek önmeli bir porblem değil herhalde

Bu tip önemli olmayan sorunlar yüzünden arkadaşlıklar bozuluyor, yuvalar yıkılıyor :P Dinleme hacım sen bu elemanı tavsiyelerimizi bir gözden geçir :)

hoca kalbimi kırdın ama :(

Converse giyen uzaylı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dongleservice
    dongleservice's avatar
    Erkek
    Mahlukat bunu yazdı

Taktım ve yaklaşık 20dk dır bir problemle karşılaşmadım fakat biosda 80 derece core temp programı ile 96-98derece arasında görüyorum.Yarın macun alıp sürmem kesinlikle gerekli değil mi? ve bu akşam bir 5 saat falan açık kalması sony vegas ile render vs. yapılması sağlıklı mıdır?

hocam senin biosa da ayar çekmen lazım çünkü normal şartlarda windows ta %75 i gördüğü an reset atması lazım bu ayarları bios ekranın dan yapabilirsin yazık olmasın pc ne 

Profosyonel Reserve Engineering
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mahlukat
    Mahlukat's avatar
    Erkek

biostayken sıcaklığım 80 derece ama bilgisayarı açıp kullanmaya başladığımda 90-97 derece arası bugün vatan comp. a gittiğimde almak istediğim bana önerilen macun kalmamıştı yarın alıcam yarına kadar birşey olmaz diye düşünüyorum bilgisayar kendini kapatıyormuş zaten

Toplam Hit: 2198 Toplam Mesaj: 18