Bilgisayarın Aniden Kapanması Problemi
-
Mahlukat bunu yazdı
Taktım ve yaklaşık 20dk dır bir problemle karşılaşmadım fakat biosda 80 derece core temp programı ile 96-98derece arasında görüyorum.Yarın macun alıp sürmem kesinlikle gerekli değil mi? ve bu akşam bir 5 saat falan açık kalması sony vegas ile render vs. yapılması sağlılımıdır?
fan duzgun calısıyor ve saglıklı ise
block metal işlemciye deymiyor
ayaklar tam oturmuyor cok cok az bır ıhtımal kasa ıcerısne hava gırısı saglıklı degıl
ılk sorunun macun degil ilk sorunun atıyorum o dereceyı 60 lara dusurmen sonrada macunla 35-45 aarasına cekmen (degerler sallama ama )
macun 2 ci sorunun
ve o derecelerde pc kullanma
kady tarafından 03/Eyl/13 00:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Oyle 50 milyona aldigim bir fani cildirip atmistim. macunla bir dene mutlaka...
-
98 derece cpu mu olur, anakartı dahi çatlatırsın ondan sonra kendi kendine reset atmaya başlar makinan. Biosta 75-85 arası bir derece olması lazım ama onda da bir sorun var sanırm.
-
Tamamen fanının tam oturmamasından kaynaklanıyor. Birde termal macunu çok fazla sürme ince bir tabaka yeterli. Daha önce masaüstünde çok başıma geldi bilgisayarın kapanması maksimum ısıyı aşınca güvenlik amaçlı otomatik kapatır genelde sınır 105 C olur. Eğer o seviyelere kadar ısınıyorsa çalıştırma pc yi. Birde fanı daha iyi bilen birine sabitlettir.
-
Jilet_Boris bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
bende de oluyordu pek önmeli bir porblem değil herhalde
Bu tip önemli olmayan sorunlar yüzünden arkadaşlıklar bozuluyor, yuvalar yıkılıyor :P Dinleme hacım sen bu elemanı tavsiyelerimizi bir gözden geçir :)
hoca kalbimi kırdın ama :(
-
Mahlukat bunu yazdı
Taktım ve yaklaşık 20dk dır bir problemle karşılaşmadım fakat biosda 80 derece core temp programı ile 96-98derece arasında görüyorum.Yarın macun alıp sürmem kesinlikle gerekli değil mi? ve bu akşam bir 5 saat falan açık kalması sony vegas ile render vs. yapılması sağlıklı mıdır?
hocam senin biosa da ayar çekmen lazım çünkü normal şartlarda windows ta %75 i gördüğü an reset atması lazım bu ayarları bios ekranın dan yapabilirsin yazık olmasın pc ne
-
biostayken sıcaklığım 80 derece ama bilgisayarı açıp kullanmaya başladığımda 90-97 derece arası bugün vatan comp. a gittiğimde almak istediğim bana önerilen macun kalmamıştı yarın alıcam yarına kadar birşey olmaz diye düşünüyorum bilgisayar kendini kapatıyormuş zaten