folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarın Fanı Çalışmıyor Sanırım, Ne Yapmak Lazım?

Bilgisayarın Fanı Çalışmıyor Sanırım, Ne Yapmak Lazım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

aslında onun fan tamiri çok kolay bilen biri yapabilir.. istanbuldaysan ben bilem yaparım beleş :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    :D @siberTurq , kasada kertenkelenin ne işi var yav, nerede yaşıyorsunuz birader. ╭∩╮

@Taruz , hocam amma detay girmişsiniz ^^// . neredeyse gözüm kapalı söküp takacağım. birde ara ara paragraf başı yapsaydık şahane olacak mis.

@Futurist ,tam anlamıyorum ama, orada "Power suply" içinde, bilek kalınlığında, kondansatörler var. sanırım, bunlarda statik elektrik var, o nedenle, kullanıcıların müdahalesi istenilmiyor. Özellikle kondansatörün ayaklarına çıplak el ile dokunmamak gerekiyor. ^^// . sağolsunlar @crimeangel ve @itcelik. öğreniyoruz işte. :P.

RitmFarbRacourci tarafından 14/Mar/16 22:28 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yardımcı olan arkadaşlara çook teşekkür ederim

durum şöyle gerçekleşti

babama bunun fanı bozuk tamirciye götürelim derken babam tornavita ile yanımda bitti.

kendisi tamir hastası olduğundan klasik meşhur sözünü söyledi " sadece bakıcam götürürüz tabi"

bu her zaman koca bir yalan olmuştur:)

hepsini fişten çıkardık

kutuyu videlarından söktük çıkardık

tekrar fanın videlarını söktük

fanın kablosu nu 1 cm den kestik

fanın neden çalışmadığını 12v da denerken bende sizlerin sonradan yazdığı o bobinleri ıslak mendille sildim :)

yapılmıyormuş herlade neyse (bobinlerde şişme falan yoktu)

fanı kontolünden sonra çalışıp çalışıp durduğunu farkedince yağladı temizledi falan çalıştı..

gece gece boşver tekrar takalım dedik

ve aynen çıkardığımız gibi yerleştirdik. kesitiğimiz kabloyu aynı renklere lehimledik

bantla ayrı ayrı bantladık

kaboları hakreket etmesin diye sabitlemek için tekrar bantladık

kapatıp yerine tekrar yerleştirdik.

fişi takıp konrol ettik

şimdilik çaılışıyor ama fanlar biraz tekliyor gibi geldi bilmiyorum

ilerde yenisini takıcaz.

ama seste kesildi :)

sanırım kir ve yağdan rahat dönmüyordu.

bugünlük macera yeter. akşama kadar tamir yaptık zaten :)

Not: fanlar farketmez demişsiniz ama 4 tl ye de var 120 tl yede aradaki farklar ?

http://www.bimeks.com.tr/kategori/1079/fan--sogutucu.aspx

http://www.vatanbilgisayar.com/fanlar/

futurist tarafından 14/Mar/16 23:01 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Güzel bir tecrübe olmuş.Bir düzeltme bobin değil kondansatör o parça.

Devredeyken ayaklar altta kaldığı için sıkıntı olmaz.

lakin dolu olma ihtimaline karşı ellememek lazım yanık 2 tane yüzeysel delik oluşuyor.

Bizzat test ettim. 😂

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    siberturq bunu yazdı

Güzel bir tecrübe olmuş.Bir düzeltme bobin değil kondansatör o parça.

Devredeyken ayaklar altta kaldığı için sıkıntı olmaz.

lakin dolu olma ihtimaline karşı ellememek lazım yanık 2 tane yüzeysel delik oluşuyor.

Bizzat test ettim. 😂

evet sağolun.

ileriki aşama ne var ne yok yedeklemek olacak . millete öğüt verip kendim yapmıyorum

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

@samsara

Aborjinlerin bilgisayarında. 😊

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek
    SamSara bunu yazdı
    :D @siberTurq , kasada kertenkelenin ne işi var yav, nerede yaşıyorsunuz birader. ╭∩╮

@Taruz , hocam amma detay girmişsiniz ^^// . neredeyse gözüm kapalı söküp takacağım. birde ara ara paragraf başı yapsaydık şahane olacak mis.

@Futurist ,tam anlamıyorum ama, orada "Power suply" içinde, bilek kalınlığında, kondansatörler var. sanırım, bunlarda statik elektrik var, o nedenle, kullanıcıların müdahalesi istenilmiyor. Özellikle kondansatörün ayaklarına çıplak el ile dokunmamak gerekiyor. ^^// . sağolsunlar @crimeangel ve @itcelik. öğreniyoruz işte. :P.

Defalarca yaptığım için tam olarak nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım. Ama kablo kesme kısmına girmedim, diğer arkadaşlar yazmıştı. Dolma gibi parmaklarla telefondan yazmak zor oluyor, bir de paragraf başı ile ugrasmadim. Ufakcik bir yazı bile 5 dk sürüyor silip tekrar yazmaktan.

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

yardımcı olan arkadaşlara çook teşekkür ederim

durum şöyle gerçekleşti

babama bunun fanı bozuk tamirciye götürelim derken babam tornavita ile yanımda bitti.

kendisi tamir hastası olduğundan klasik meşhur sözünü söyledi " sadece bakıcam götürürüz tabi"

bu her zaman koca bir yalan olmuştur:)

hepsini fişten çıkardık

kutuyu videlarından söktük çıkardık

tekrar fanın videlarını söktük

fanın kablosu nu 1 cm den kestik

fanın neden çalışmadığını 12v da denerken bende sizlerin sonradan yazdığı o bobinleri ıslak mendille sildim :)

yapılmıyormuş herlade neyse (bobinlerde şişme falan yoktu)

fanı kontolünden sonra çalışıp çalışıp durduğunu farkedince yağladı temizledi falan çalıştı..

gece gece boşver tekrar takalım dedik

ve aynen çıkardığımız gibi yerleştirdik. kesitiğimiz kabloyu aynı renklere lehimledik

bantla ayrı ayrı bantladık

kaboları hakreket etmesin diye sabitlemek için tekrar bantladık

kapatıp yerine tekrar yerleştirdik.

fişi takıp konrol ettik

şimdilik çaılışıyor ama fanlar biraz tekliyor gibi geldi bilmiyorum

ilerde yenisini takıcaz.

ama seste kesildi :)

sanırım kir ve yağdan rahat dönmüyordu.

bugünlük macera yeter. akşama kadar tamir yaptık zaten :)

Not: fanlar farketmez demişsiniz ama 4 tl ye de var 120 tl yede aradaki farklar ?

http://www.bimeks.com.tr/kategori/1079/fan--sogutucu.aspx

http://www.vatanbilgisayar.com/fanlar/

O fanların hepsi ya işlemci fanı, yada kasa fanı. Senin powerın fanını sök öyle almaya git. Power fanları genelde daha küçüktür. Resimleri göremediğimden yorumum bu şeklde. Power fanları 15-20 lira civarında. Pahalısına gerek yok bence. 2 sene sonra oda bozulmaya başlıyo tozdan.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
Toplam Hit: 2773 Toplam Mesaj: 19
bilgisayar fan tavsiye