Bilgisayarın Fanı Çalışmıyor Sanırım, Ne Yapmak Lazım?
-
aslında onun fan tamiri çok kolay bilen biri yapabilir.. istanbuldaysan ben bilem yaparım beleş :)
-
:D @siberTurq , kasada kertenkelenin ne işi var yav, nerede yaşıyorsunuz birader. ╭∩╮
@Taruz , hocam amma detay girmişsiniz ^^// . neredeyse gözüm kapalı söküp takacağım. birde ara ara paragraf başı yapsaydık şahane olacak mis.
@Futurist ,tam anlamıyorum ama, orada "Power suply" içinde, bilek kalınlığında, kondansatörler var. sanırım, bunlarda statik elektrik var, o nedenle, kullanıcıların müdahalesi istenilmiyor. Özellikle kondansatörün ayaklarına çıplak el ile dokunmamak gerekiyor. ^^// . sağolsunlar @crimeangel ve @itcelik. öğreniyoruz işte. :P.
RitmFarbRacourci tarafından 14/Mar/16 22:28 tarihinde düzenlenmiştir -
yardımcı olan arkadaşlara çook teşekkür ederim
durum şöyle gerçekleşti
babama bunun fanı bozuk tamirciye götürelim derken babam tornavita ile yanımda bitti.
kendisi tamir hastası olduğundan klasik meşhur sözünü söyledi " sadece bakıcam götürürüz tabi"
bu her zaman koca bir yalan olmuştur:)
hepsini fişten çıkardık
kutuyu videlarından söktük çıkardık
tekrar fanın videlarını söktük
fanın kablosu nu 1 cm den kestik
fanın neden çalışmadığını 12v da denerken bende sizlerin sonradan yazdığı o bobinleri ıslak mendille sildim :)
yapılmıyormuş herlade neyse (bobinlerde şişme falan yoktu)
fanı kontolünden sonra çalışıp çalışıp durduğunu farkedince yağladı temizledi falan çalıştı..
gece gece boşver tekrar takalım dedik
ve aynen çıkardığımız gibi yerleştirdik. kesitiğimiz kabloyu aynı renklere lehimledik
bantla ayrı ayrı bantladık
kaboları hakreket etmesin diye sabitlemek için tekrar bantladık
kapatıp yerine tekrar yerleştirdik.
fişi takıp konrol ettik
şimdilik çaılışıyor ama fanlar biraz tekliyor gibi geldi bilmiyorum
ilerde yenisini takıcaz.
ama seste kesildi :)
sanırım kir ve yağdan rahat dönmüyordu.
bugünlük macera yeter. akşama kadar tamir yaptık zaten :)
Not: fanlar farketmez demişsiniz ama 4 tl ye de var 120 tl yede aradaki farklar ?
http://www.bimeks.com.tr/kategori/1079/fan--sogutucu.aspx
http://www.vatanbilgisayar.com/fanlar/
futurist tarafından 14/Mar/16 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Güzel bir tecrübe olmuş.Bir düzeltme bobin değil kondansatör o parça.
Devredeyken ayaklar altta kaldığı için sıkıntı olmaz.
lakin dolu olma ihtimaline karşı ellememek lazım yanık 2 tane yüzeysel delik oluşuyor.
Bizzat test ettim. 😂
-
siberturq bunu yazdı
Güzel bir tecrübe olmuş.Bir düzeltme bobin değil kondansatör o parça.
Devredeyken ayaklar altta kaldığı için sıkıntı olmaz.
lakin dolu olma ihtimaline karşı ellememek lazım yanık 2 tane yüzeysel delik oluşuyor.
Bizzat test ettim. 😂
evet sağolun.
ileriki aşama ne var ne yok yedeklemek olacak . millete öğüt verip kendim yapmıyorum
-
@samsara
Aborjinlerin bilgisayarında. 😊
-
SamSara bunu yazdı:D @siberTurq , kasada kertenkelenin ne işi var yav, nerede yaşıyorsunuz birader. ╭∩╮
@Taruz , hocam amma detay girmişsiniz ^^// . neredeyse gözüm kapalı söküp takacağım. birde ara ara paragraf başı yapsaydık şahane olacak mis.
@Futurist ,tam anlamıyorum ama, orada "Power suply" içinde, bilek kalınlığında, kondansatörler var. sanırım, bunlarda statik elektrik var, o nedenle, kullanıcıların müdahalesi istenilmiyor. Özellikle kondansatörün ayaklarına çıplak el ile dokunmamak gerekiyor. ^^// . sağolsunlar @crimeangel ve @itcelik. öğreniyoruz işte. :P.
Defalarca yaptığım için tam olarak nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım. Ama kablo kesme kısmına girmedim, diğer arkadaşlar yazmıştı. Dolma gibi parmaklarla telefondan yazmak zor oluyor, bir de paragraf başı ile ugrasmadim. Ufakcik bir yazı bile 5 dk sürüyor silip tekrar yazmaktan.
-
futurist bunu yazdı
yardımcı olan arkadaşlara çook teşekkür ederim
durum şöyle gerçekleşti
babama bunun fanı bozuk tamirciye götürelim derken babam tornavita ile yanımda bitti.
kendisi tamir hastası olduğundan klasik meşhur sözünü söyledi " sadece bakıcam götürürüz tabi"
bu her zaman koca bir yalan olmuştur:)
hepsini fişten çıkardık
kutuyu videlarından söktük çıkardık
tekrar fanın videlarını söktük
fanın kablosu nu 1 cm den kestik
fanın neden çalışmadığını 12v da denerken bende sizlerin sonradan yazdığı o bobinleri ıslak mendille sildim :)
yapılmıyormuş herlade neyse (bobinlerde şişme falan yoktu)
fanı kontolünden sonra çalışıp çalışıp durduğunu farkedince yağladı temizledi falan çalıştı..
gece gece boşver tekrar takalım dedik
ve aynen çıkardığımız gibi yerleştirdik. kesitiğimiz kabloyu aynı renklere lehimledik
bantla ayrı ayrı bantladık
kaboları hakreket etmesin diye sabitlemek için tekrar bantladık
kapatıp yerine tekrar yerleştirdik.
fişi takıp konrol ettik
şimdilik çaılışıyor ama fanlar biraz tekliyor gibi geldi bilmiyorum
ilerde yenisini takıcaz.
ama seste kesildi :)
sanırım kir ve yağdan rahat dönmüyordu.
bugünlük macera yeter. akşama kadar tamir yaptık zaten :)
Not: fanlar farketmez demişsiniz ama 4 tl ye de var 120 tl yede aradaki farklar ?
http://www.bimeks.com.tr/kategori/1079/fan--sogutucu.aspx
http://www.vatanbilgisayar.com/fanlar/
O fanların hepsi ya işlemci fanı, yada kasa fanı. Senin powerın fanını sök öyle almaya git. Power fanları genelde daha küçüktür. Resimleri göremediğimden yorumum bu şeklde. Power fanları 15-20 lira civarında. Pahalısına gerek yok bence. 2 sene sonra oda bozulmaya başlıyo tozdan.