Bilgisayarınız Açıgını Kapatın .....
-
Pc nizdeki Gizli paylaşımları kapamak icin su adıları ızleyın
Baslat-Calıstır-CMD yaz entera bas acılan sıyah yere net share yaz evet sımdı karsımıza bılgısayarımızn gızlı paylasıma acık olanları cıktı onunde $ ısaretı olanlar paylasıma acık demektır bunları kapamak icin asagıdakı kodları kopyalayıp bır metın belgsıne yada not defterıne yapsıtırın sonra uzantısını .bat yaparak kaydedın we calısıtırın ıste bu kadar sonra ıstersenız bır daha cmd de net share yazın ve kapatılmıs olacaktır umarım ısınıze yarar kod:
@echo off
net share c$ /d
net share d$ /d
net share f$ /d
net share g$ /d
net share h$ /d
net share e$ /d
net share admin$ /d
net share IPC$ /d
denedim işe yarıyo birisi sizin pc nize girmeden ve msn adresinizi hacklemeden kapatın.... -
peki böyle bi açık var ortada, biz niye bunu kullanıp bilgisayara girmesini bilmiyoruz?? bilen varsa öğretsin:D
-
Önce ßana O Komutların Ne İşe Yaradığını Açıklarmısın ? Anlamları Nedir Yani.. ?
-
deneyen varmı beyler bu arada bu açığı kapatmayı?? copy-paste olduğundan şüpheneleniyorum, nedir ne değildir bi sorun yapmasın bilgisayarda?
-
yauw hoca abuk subuk şey bi cacık etmez.
-
Evet farklı bi yolu daha vardı ama buda işe yarıyor paylaşımlar kapandı.
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca hiç bilmeyen bi adam bile az baksa kodlara olayı anlayabilir, konuyu açan mürid de söylemiş zaten :
"Pc nizdeki Gizli paylaşımları kapamak icin su adıları ızleyın"
@echo off
net share c$ /d
net share d$ /d
net share f$ /d
net share g$ /d
net share h$ /d
net share e$ /d
net share admin$ /d
net share IPC$ /d
bak bazı yerleri kalın yazıyla yazdım, bişeler dikkatini çekti mi?? Heh işte o. -
hope_siz bunu yazdı:
-----------------------------peki böyle bi açık var ortada, biz niye bunu kullanıp bilgisayara girmesini bilmiyoruz?? bilen varsa öğretsin:D
-----------------------------Adam açık değil paylaşımları demiş. Bunların açıkla alaksı yok.
-
konunun adı "açık" olduğu için öle dedim:)
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------CaNNi bunu yazdı:
Hoca hiç bilmeyen bi adam bile az baksa kodlara olayı anlayabilir, konuyu açan mürid de söylemiş zaten :
"Pc nizdeki Gizli paylaşımları kapamak icin su adıları ızleyın"
@echo off
net share c$ /d
net share d$ /d
net share f$ /d
net share g$ /d
net share h$ /d
net share e$ /d
net share admin$ /d
net share IPC$ /d
bak bazı yerleri kalın yazıyla yazdım, bişeler dikkatini çekti mi?? Heh işte o.
-----------------------------Sana katılıyorum ama hiç bilmeyen bi adam anlayamas
-
Acık filan değildir, administrator accountunun local networkdeki permissionlarını sağlayan admin paylaşımlarıdır.
Lise cocuklarının actığı hack sitelerinde bol bol bu tarz döküman bulabilirsiniz...
Administrator accountu bilinmeden ve ayn networkde olmadığınız sürece bu paylaşımlar kullanılmaz...
Çalıştırınıza \\127.0.0.1\c$ yazzarsanız cniz gelir ama bu sadece kendi bilgisayarınızda geçerlidir kendi ağınızdaki başka birisi girmek istediğinde şifre soracaktır, oda administrator hakları olan birisinin kullanıcı adı ve şifresidir...
net share net.exe ile dos ortamında network ayar ve bilgilerini görüp düzenleyeceğiniz exenin paylaşımları ayarladığı parametresidir /d parametresi aldığında o paylaşımı siler...
tabiki birçok network tabanlı program bu paylaşımı kullandığından, bu lise cocuklarınında bilgilsayar olarak halflife.exe ve msnmngr.exe yi bildiklerinden o parametrelerin ve bu paylaşımların ne işe yaradığını bilmemelerinden dolayı bunu acık sanmaları gayet doğaldır.
Aynı arkadaşlar, bilgisayar portlarını 2.5 litrelik coca colanın kapağı sanmaktadır. tam sıkıştırınki aradan trojanlar kacmasın :|
Offf offff