Bilim İle Din Çelişiyormu?
-
olivetti bunu yazdı:
-----------------------------
bilim gerçekler peşinde koşar din ise
-----------------------------hayaller peşinden
-
CasTeaL bunu yazdı:
olivetti bunu yazdı:
bilim gerçekler peşinde koşar din ise
-----------------------------hayaller peşinden
-----------------------------BSG.Hayalperest olan senin gibiler.Görücez kimler haklı kimler haksız.
-
bir daha böyle konulara akıllı mantıklı yazmıcam
hatta hiç yazmıcam
küfür etmediğim sataşmadığım sürece kimse sallamıyor
-
Din bilimle çakışmaz Bilim dinle Çakişiyor Olabilir Mesala yeni gezegenlerin Buluşunu Bir Kaç Örneklerınden Biridir
-
Bilim Dinle çelişmiyor , bilim adamları birbiriyle çelişiyo
-
Tabiki çelişiyor
Öncelikle bilim adamlarının bilim adamı vasfı ile değilde öölesine söylediği yorumlar olayın bilimsel boyutunu temsil etmemektedir.
örneğin bu çinliye kıl oldum onun yorumları doğrultusunda birazda ben bilim yaptım.
Cisimler hareketlidir
o halde bir ilk hareket ettirici vardır.
ilk hareket ettirici kimse ittirmeden, kendiliğinden harekete gecebiliyorsa "kendiliğinden harekete geçmek" mantıklı bir cevap kabul edilmiştir. o zman herşey kendiliğinden harekete geçmiş olabilir dersem saçma olmaz.
Cisimler sebeplerle var olurlaro halde bir ilk sebep olucu vardır.
Cisimlerin sebeplerle varolduğu kendi yorumu, yok öle bişey. 40 milyar ışık yılı uzaktaki meteorların kimseye faydası/etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Cisimler mevcuttur o halde bir Yaratıcı(Creator) vardır.Aşk vardır dolayısıyla aşk perisi vardır. çıkarımı ile eşdeğer bilimsel değer taşıyan bir saptamadır.
-
HolyOne bunu yazdı:
Tabiki çelişiyor
Öncelikle bilim adamlarının bilim adamı vasfı ile değilde öölesine söylediği yorumlar olayın bilimsel boyutunu temsil etmemektedir.
örneğin bu çinliye kıl oldum onun yorumları doğrultusunda birazda ben bilim yaptım.
Cisimler hareketlidir
o halde bir ilk hareket ettirici vardır.
ilk hareket ettirici kimse ittirmeden, kendiliğinden harekete gecebiliyorsa "kendiliğinden harekete geçmek" mantıklı bir cevap kabul edilmiştir. o zman herşey kendiliğinden harekete geçmiş olabilir dersem saçma olmaz.
Cisimler sebeplerle var olurlaro halde bir ilk sebep olucu vardır.
Cisimlerin sebeplerle varolduğu kendi yorumu, yok öle bişey. 40 milyar ışık yılı uzaktaki meteorların kimseye faydası/etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Cisimler mevcuttur o halde bir Yaratıcı(Creator) vardır.Aşk vardır dolayısıyla aşk perisi vardır. çıkarımı ile eşdeğer bilimsel değer taşıyan bir saptamadır.
holyone ile bilimi ve dini eğlenceli öğrenin..holyone..hemen arayın 0212 ..... -
bilim, Allahın hikmetlerini açıklar ve hiç bir şeyin öylesine olmadığı ispat eder.Bilim yeni bir element yapamaz.
-
Din inanç meselesidir. Bilimi ise herkez kabul ediyor.Başlıkta sorulmuş sorunun cevabı "çelişiyor" ve "çelişmiyor" olamaz.
Duruma göre değişir bu durum. Genel olarak bir cevaba ulaşmanız imkansız. İnanan birisine göre bilim ile din çelişmiyor olabilir iken tekrar inanan birisine göre bilim ile din çelişiyorda olabilir. İnanmayan birisine göre din ile bilim çelişmiyor iken tekrar inanmayan birisine göre bilim ile din çelişiyor olabilir.
Burada din inanç olarak söz konusu. Hangi açıdan, hangi dinden, hangi dinin hangi kısmından bahsederek bunu söylüyor. Genel cevabı bulmak imkansız, nitekim "ÇELİŞİYOR" ve "ÇELİŞMİYOR" diyen herkez yanlış söylüyor demektir. Pespayelik yapıyordur. Çünkü bu sonuç duruma göre değişir ki yeni dinler dinlerde günümüzde çıkıyor. Yeni üretilmiş bir dinde; "bilim ne derse doğrudur, onu sürekli olarak kabul göreceksiniz" diye bir temel düşüncesi olsa o zaman "din ile bilim çelişmiyor" diyebilecek miyiz? Elbetteki hayır.
Sonuç olarak buradaki "çelişiyor" ve "çelişmiyor" cevaplarının hepsi yanlıştır. Cevap "Duruma göre değişir" demek olacaktır. "Çelişiyor" ve "çelişmiyor" diyenlerin hepsi tabulara sahiptir.
-
Bilim ile dinin ÇAKIŞTIĞINI belirten bilimadamlarının açıklamalarını yazabilirim. Böylelikle "Bilim ile Din çakışıyor mu?" diye bir soru sorabilirim.
Bence mantıklı olan Tanrı'nın varlığını kabullenmektir.