folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilim Teknik Dergisinin Zeka Sorusu?

Bilim Teknik Dergisinin Zeka Sorusu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

oldwolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    amk sorusu matematik sorusu veya zeka sorusu değil adeta kelime oyunu, herkes farklı yorumlamış :D cidden soru ile ilgili anlamadığım kısımlar var ama zor bi soru değil.

bi arkadaş soruuyu düzetmiş o yanlışmış

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Direk bilim Teknik linkinden bakın abi soruya.

Ayrıca ben çözümüm konusunda ısrarcıyım.

Ne zaman cevaplar belli oluyor acaba :P 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReD__DRaGoN
    ReD__DRaGoN's avatar
    Erkek
    bu zeka sorusu değil zekasızlık sorusu.4 te birinin 4 fazlasını alıyon bir sonrakide kalan altının 4 te birinin 4 fazlasını alıyo ama eşit çıkıyo ?matematiğin kurallarına aykırı bir soruı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    birisi 4/1 aldığında 2. kalanın 4/1 ini alır 3.de ondan kalanın 4/1 ini uğraşsam çözecem gibi ama böyle şeylere kasmıyorum :)

Konumu silenlere inat kürdüm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Hacılar ben bir yol buldum....Ama neticeye varamadım geliştirin derim son kalandan yola çıkın ve  son kalan altınlardan herbrine sırasıyla 12345 kalabileceğine göre işlemi geriden sarak yapmaya çalışın x-x/=değer kısmında takılıyorsa en son değeri değiştirin olmuyor demektir.

Hepsini paylaştıktan sonra kasada kalanları 4 ünün paylaştığı söyleniyor öyleyse en az kasa içeriğini elde etmek için hepsinin 1 aldığını düşünürsek pratikte +4 alınmadan önceki değere ulaşamıyoruz.. herbirinin 2 aldığını ve en sonda 8 kadlığını düşünerek sonuca ulaşmayı deneyelim yani 4.aldıktan sonra 8 tane altını bölüşmüşler...

İşlemi 4,3,2,1 şeklinde basamak basamak en küçük değerler vererek 1.elemanın almadan önceki sayıya yani toplama  ulaşalım..

4.herif: +4 almadan önce 16 tane vardır çünkü 12/4=8  8+8=16 yani evet [3.eleman aldıktan sonra 16 tane altın kalmıştı..]

3.herif: 16+4=20   buradan +4 alınmadan ve kalan altının kaç olduğunu tahmini değer koyma ve çıkarmayla bulmaya çalışınca da hiçbir değerin dörte bölünüp kendinden çıkarılınca 20 etmediğini bu yüzde ayrıca vermiş olduğumuz sonda kalan 8altın düşüncesi de yanlış çıktığını anlıyoruz......

Geliştirip ben yaparım diyen varsa bu şekilde bulunabileceğine eminim ama uğraşamıyacam :|

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    WooPeRHacK bunu yazdı:

Hacılar ben bir yol buldum....Ama neticeye varamadım geliştirin derim son kalandan yola çıkın ve  son kalan altınlardan herbrine sırasıyla 12345 kalabileceğine göre işlemi geriden sarak yapmaya çalışın x-x/=değer kısmında takılıyorsa en son değeri değiştirin olmuyor demektir.

Hepsini paylaştıktan sonra kasada kalanları 4 ünün paylaştığı söyleniyor öyleyse en az kasa içeriğini elde etmek için hepsinin 1 aldığını düşünürsek pratikte +4 alınmadan önceki değere ulaşamıyoruz.. herbirinin 2 aldığını ve en sonda 8 kadlığını düşünerek sonuca ulaşmayı deneyelim yani 4.aldıktan sonra 8 tane altını bölüşmüşler...

İşlemi 4,3,2,1 şeklinde basamak basamak en küçük değerler vererek 1.elemanın almadan önceki sayıya yani toplama  ulaşalım..

4.herif: +4 almadan önce 16 tane vardır çünkü 12/4=8  8+8=16 yani evet [3.eleman aldıktan sonra 16 tane altın kalmıştı..]

3.herif: 16+4=20   buradan +4 alınmadan ve kalan altının kaç olduğunu tahmini değer koyma ve çıkarmayla bulmaya çalışınca da hiçbir değerin dörte bölünüp kendinden çıkarılınca 20 etmediğini bu yüzde ayrıca vermiş olduğumuz sonda kalan 8altın düşüncesi de yanlış çıktığını anlıyoruz......

Geliştirip ben yaparım diyen varsa bu şekilde bulunabileceğine eminim ama uğraşamıyacam :|

Çözdüm abi ben zaten yukarda :|

Cevap 1008.

Açıklamalar falan da 3. sayfada. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wert bunu yazdı:

4 kardeş bir kasadaki altınları paylaşacaktır.en büyük kardeşten enküçüğe kadar dördü de sırayla aşağıdaki kurallara göre kasadan altın alırlar

kural:kasadaki altınların dörtte birinial,ve ek olarak dört altın daha al.bu işlem yapıldıktan sonra dördüde eşit olarak paylaşmıştır.tüm sayılar tam sayı olarak gerçekleştiğine göre başlarken en az kaç altın altın olabilir??

kasada x kadar altın varsa

her elemanada eşit geldiyse

kişi başı x/4 kadar amk

1 eleman x/4+4 altın alacak ama ve x/4 eşit olacak amk 

x/4+4=x/4 

he amq işte sorun burda:D x/4+4=x/4  bu nasıl oluyo

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Barisates
    Barisates's avatar
    Erkek
    musket hacım bence sorunun başında mantık hatan var son alınan altın 4k+4 olmak zorunda deil.Yani 4 altın kalmıştır en son ama sonuncu kardeş 16 altın almıştır bunların arasında bi formül söz konusu deil...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tLG
    tLG's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    WooPeRHacK bunu yazdı:

Çözdüm abi ben zaten yukarda :|

Cevap 1008.

Açıklamalar falan da 3. sayfada. 

sağlamasını yaptım senin verdiğin değer oluyor sanırım doğru..

"Geri geri çıkarken, biiip biiip sesi çıkaran araçların seslerini zil sesi yapmayı sevenlerin buluşma noktası" diye bi grup açsam katılır mısın lan feysbuk"ta?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Barisates bunu yazdı:
    musket hacım bence sorunun başında mantık hatan var son alınan altın 4k+4 olmak zorunda deil.Yani 4 altın kalmıştır en son ama sonuncu kardeş 16 altın almıştır bunların arasında bi formül söz konusu deil...

Zaten k değişken?

k'nın değerini en son buluyorum.

k herşey olabilir.

Zira -4 den sonsuza kadar değerler alıyor

(-4, 77, 77+81, 77+81*2....)

Sorulan "En az miktar" dendiği için 1008.

Sağlama yapmakta özgürsünüz ^^, 

Toplam Hit: 6903 Toplam Mesaj: 41