Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!
-
Zachariah bunu yazdı:
-----------------------------
din konusunda bişi demicem ama ;Halinden memnun olanın sesi cıkmaz. Olmayanda değiştirir dinini.
Şimdi burda konu acıp neyi ispatlamaya calısıosunuz
-----------------------------kısaca anlatayım hocam bu arkadaşın ne ispatlamaya çalıştığını..
ateist olduğunu kanıtlamak istiyor herhalde dicem..
insan bir tane konu açar orada din hakkında görüşlerini belirtir adam akıllı on tane konu açıp cıvıtmaz..
senin din anlayışına birşey demem diyemem.. ama resmen forumu kirletmeye başladın bu tür konularla artık..
-
utu bunu yazdı:
PyramiD bunu yazdı:
Ateistsen kendine sakla... Ateist olup karşındakiyle tartışacağın zaman kullanırsın bu bilgilerini. Şimdi Yazarsan ateiste yöneltmeye girer ki haklılar.
-----------------------------Kimeydi bu söz?
Her dinsiz ateist zındık mıdır? 16 yaşında lise öğrencisi misin bilinmez ama.. fakat bu senin suçun değil eğitim sisteminin aptallığı.. Kurucusunu sansürleyen, yakın tarihinden kaçan güzel ülkem..
-----------------------------Bu söz sana diil konuyu açanaydı.. Ayrıca benim dini görüşümü Açtığım konularıma bakarak öğrene bilirsin.. Ama Benim Anlatmak istediğim olayı anlıyamamışsın, anlatmak istediğim burda sadece dinsiz kişiler girip çıkmıyor dini olanlarda girip çıkıyor. Dini olan bir kişi bu konuyu görse saptırma diye yorumlar.
-
Oha konunun gecen yıl oldugunu cidden farkeden yok. Hade faketmediniz post tamı okumuyonuz be kardesim, komik duruma dustunuz yine, sadece elestirmek icin elestiriyosunuz gibime geliyo, cunku kimse adamın yazdıgını okumamıs anlasılan,bana da 2. postu attırmak zorunda bıraktınız cunku gercekten bu tutumunuz beni deli ediyor, TBT de bile tartısmaya deger bi ortam olmadıgını gormek cok uzucu.. (bu yazdıklarım sadece Z-CHAN la aynı fikirde olusumdan degil, postları okumayıp sacma cevaplar verip komik duruma dusmenizden. Bu da acılan herkonuda neden kufur biriktigini gosterir, tabi bi nokta da nedense sadece ateist olanların yada allah konusunda sarsıntılı dusunceleri olanların bu yazıları tam okuması, KİMSE HADİ ORDAN DEMESİN BU YAZILANLARDAN GAYET ANLASILIYOR. Ve bu da diyagrama ne kadar uyuyor dusundunuz mu?? Bu da benim 2. postum, eger ilkini okuduysanız, bakalım farkedebilmismisiniz.. :)) Bir not daha; Z-CHAN tamamiyle olmasa da uyustugumuz soylenebilir,bunu daha onceki konulardan anlamıssındır, ama tumunden mantıklı cevap beklememen gerektigini ve aslında okunmadıgını anlamıssındır, bu konu, insanların nasıl dogmalarla hareket ettiginin bir gostergesidir diyorum ve noktalıyorum... Her ne akdar okumıcak olsanız da( sozum hakaret boyutuna cıkarıp hede hodo veya sadece laga luga yapıp yer isgal edenlere)
-
Z-CHAN bunu yazdı:
Son günlerde TBT de yaşadıklarım canımı sıktığı için bu özür metnini yazıyorum. Aslında yabancı bir siteden dini eleştiri içerikli bir makaleyi türkçeye çevirecektim, fakat iki hafta önceki insanları anlamaya çalışan Sinan yerine karşıdakinin hatalarını kollayan z-chan peydah olduğunu farkettiğimde dehşete kapıldım ve alttakine benzer birşeyler karaladım. Yaptıklarımın bir hesabını çıkarmak ve kırdığım insanların kalbini yeniden onarmak istiyorum; yoketme hırsımın beni yiyip bitirmesine engel olabilmek için...
Haklıydınız; eleştirilerimi bir amaç doğrusunda yapıyordum ve bunu da "islamdan, Allahtan ve Hz.Muhammed'densoğutma" ideolojisiyle destekliyordum. Yöntemim kurnazca sayılırdı, eleştiriye açtığım en temel dini prensiplere gelen küfürlü yorumları kullanarak kendime "reyting" ve "yoldaş" kazanacaktım. İkisi de tuttu tabi, çünkü bu niyetlerimi sanki bu konuları bilmiyormuş da bilgi almaya çalışan biriymiş havasında yaptım. Eğer aldığım eleştiriler beni övüyorsa günümü egomu tatmin etmiş olarak geçiriyordum. Ama şimdi iyi ki de başarısız olmuşum diyorum. Başardığım tek şey insanların kafalarını karıştırmak oldu.
Sakın yanlış anlaşılmasın, beni destekleyen arkadaşlar da (yukarıda belirttiğim gibi) "amaç taşımaktan çok eleştiye açma" niyetinde olduğumu düşündüler. Bu yanlış anlaşılmaya düşen arkadaşlara ayrıca özürümü iletiyorum. Kendimi hırsla zehirledim, konuşmalarımdaki kucaklamalar bile yokoldu. Bu nedenlerle uğradığım hakaretleri şimdi tekrar tekrar okuyarak bana anlatmak istediklerinizi anlamaya çalışacağım.
Tahribat.com'a ramazan ayı boyunca girmeyerek hatalarımı unutturabilirim belki; bilgisizce yaptığım yorumlar için özür dilerim. Sağlıcakla kalın müridler.
Sinan (Z-CHAN)-------------------------------
Senden harbiden bir cacık olmaz.
Bismillahirrahmanirrahim.
Onlar kendilerinin inkâra sapmaları gibi sizin de inkâra sapmanızı istediler Böylelikle bir olacaktınız Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin Şayet yine yüz çevirirlerse artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün Onlardan ne bir veli (dost) edinin ne de bir yardımcı (4/89)
-
Z-chan bu konuları açmaktaki amacın nedir acaba merak ediyorum? Eleştirdiğin kesim gibi inandığın veya doğru bulduğun şeyleri insanlarla paylaşıp bir çeşit onay beklemek ve kendini rahatlatmak mı, insanlara ne kadar absürd şeyleri kıyasladıklarını göstermek mi, yoksa böyle konularda hassas olan insanları provake etmek mi?
Gerçekten yaptığın hoş bişey değil ve konunun başında gösterdiğin şema insanlara vermek istediğin mesajı açık ve net bir şekilde yansıtmadığı için amacına hizmet etmiyor malesef.
Kendi düşüncene saygı gösterilmesini ister miydin ( ki yaptığın bu tür paylaşımlarla bir onay bekliyor gibisin... ) bilmiyorum ama böyle konular açıp diğerlerinin düşünce şekillerini el altından aşşağılamaya çalışma. Senin gibi; bazı insanları rencide etmiş ve tahammül bırakmamış kişiler yüzünden doğruyu - yanlışı kimse kimseye açıklayamıyor malesef.
Edit: Yazımın bi kısmı çıkmamış ben de bi özetini yapiim :)
Yaptığın hatanın farkına varman ve özür dilemiş olman beni sevindirdi. Bu konudan umarım şudur ki senin izlediğin yolu izleyecek olanlar varsa biraz ders almalarıdır. Bahsettiğim yol dini tercih değil, dini tercihlerini yapmış olanlara karşı takınılan tavırdır.
-
yine sıçan yine boktan bi konu.
senden bi cacık olmaz sıçan