Bilimsel Araştırmalarda Tutarlılık
-
4Senarist bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
her 3 sözünden biri cahillik olan insanlarla konuşmak çok zor
öncelikle einstein konusunda einsteinin ortaya attığı şeyler olgulardır yani o kadar çok defa denenmiş ve yaşanmıştır ki artık kanıtlanmaya ihtiyaç duymazlar mesela evrim gibi yerçekimi gibi canlıların üremesi gibi... yani einstein'ın teorilerini reddetmek atom bombasının varlığını reddetmek ile aynı şey
ama einsteinda bi kuramsal fizikçiydi ve kuramsal fizikte hiç bir zaman kesin olan bir şey yoktur sadece teoriler atarsınız ve onun üzerine hesaplamalar yaparsınız ama bu insanlara yalancı demekde ayrı bir komiklik
bilimin tutarlılığına gelince bilim kümülatif ilerler yani eski bir görüş sürekli yenilerine ön ayak olur eğer insan psikolojisi diğer insanlardan farklı olmayı ister olmasaydı insan psikolojisi sürünün parçası olmak ister olmazdı.
nasıl atom bombasının varlığını reddetmekle aynı şey olabiliyor einstein'ın yerçekimi teorisi ile ne alakası var açıklarmısın
hocam ne alaka neden saptırıyorsun ki ben göreceliliğin bir olgu olduğundan bahsediyorum diyorumki o kadar çok denenmiştir ki artık bu teori değildir en az bir atom bombası kadar senin kadar gerçek bir şeydir.
-
Newton, Einstein, Tesla derken önce bir düşünmeli. Adamların teorileri, buluşları ve azimlerini böylesine hunharca eleştirmek için bayağı bir bilgi birikimi gerekir. Hele ki " yalan " tabirini kullanmak için fazlasıyla cahil olduğumuz aşikar iken...
-
c0nverse bunu yazdı4Senarist bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
öncelikle einstein konusunda einsteinin ortaya attığı şeyler olgulardır yani o kadar çok defa denenmiş ve yaşanmıştır ki artık kanıtlanmaya ihtiyaç duymazlar mesela evrim gibi yerçekimi gibi canlıların üremesi gibi... yani einstein'ın teorilerini reddetmek atom bombasının varlığını reddetmek ile aynı şey
ama einsteinda bi kuramsal fizikçiydi ve kuramsal fizikte hiç bir zaman kesin olan bir şey yoktur sadece teoriler atarsınız ve onun üzerine hesaplamalar yaparsınız ama bu insanlara yalancı demekde ayrı bir komiklik
bilimin tutarlılığına gelince bilim kümülatif ilerler yani eski bir görüş sürekli yenilerine ön ayak olur eğer insan psikolojisi diğer insanlardan farklı olmayı ister olmasaydı insan psikolojisi sürünün parçası olmak ister olmazdı.
nasıl atom bombasının varlığını reddetmekle aynı şey olabiliyor einstein'ın yerçekimi teorisi ile ne alakası var açıklarmısın
hocam ne alaka neden saptırıyorsun ki ben göreceliliğin bir olgu olduğundan bahsediyorum diyorumki o kadar çok denenmiştir ki artık bu teori değildir en az bir atom bombası kadar senin kadar gerçek bir şeydir.
hayır hocam okadar gerçek birşey değil hala hesaplamalar newton'un formülüyle hesaplanıyor einstein sadece sebep olarak bükülmeyi gösterdi ve bunu kanıtlayabilecek hiç bir şeyi yok
-
söylediğin şeyler 2 farklı koşulda da doğru olabilecek şeyler.
sürünün bir parçası olmak ister => mahalle baskısı (aman öyle yapma biri görür, biri laf eder)
herkesten farklı olmak ister => bir yarışta 1. tektir
ben psikolojiyi, istatistiği ve tarihi bilimden saymıyorum, bu da benim doğrum.
ancak, faideli şeyler.
-
4Senarist bunu yazdıc0nverse bunu yazdı4Senarist bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
hayır hocam okadar gerçek birşey değil hala hesaplamalar newton'un formülüyle hesaplanıyor einstein sadece sebep olarak bükülmeyi gösterdi ve bunu kanıtlayabilecek hiç bir şeyi yok
işte ataları dünyanın düz olduğunu söyleyen kişi bu arkadaş oluyor. Arkadaş ne bükülmeymiş ya konuyu saptırmakta üstüne yok. Takılma kişilere konunun özüne gel lütfen saçma şeylerden bahsederek konuyu dağıtıyorsun ya attın kuyuya bir taş bin akıllı çıkarmaya çalışıyor.
-
Biyoteknoloji bunu yazdı
Arkadaşlar bilimse tutarlilik uygulamali bilimlerde her zaman uyulan bir olgudur. Felsefi bilimler hakkinda birsey diyemiycem bayzin orda felsefik laflardan girmis ama orada tutarlilik söz konusu olamaz.
öncelikli olarak tıp alanindaki uygulamali bilimlerin yaptigi arastirmalarda yayina çevrilenler ciddi bir editör sürüsünden gećiyor ayrica bir yayinin aksini idda edenler ve kanitlayanlar ciddi bir sekilde ünleniyor o yuzden kimse bugun 2x2=4 iken yarin 2×2=5 demez
Sen bu elemanin eski nikini bildigine gore eskilerden birisin. Soyle bakalim kimin multisisin?
:D
-
4Senarist bunu yazdı
ne bilimiymiş hocam herkez kafasına göre uyduruyor gücü olanların lafı bilim sayılıyor einstein'in yalanı yer çekimi diye yutturuluyor tesla fukaralıktan deri kemik ölüyor
Arkadaş bu videodaki sen misin?
https://www.youtube.com/watch?v=lQ663km45sE