Bilimsel Bir Din Olarak İslam
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
snooper bunu yazdı:
-----------------------------bana göre semavi dinlerden bilimi destekleyen (senin de üstüne bastığın gibi "en çok önem veren") din islamdır. ancak milyonlarca insanın inandığı kutsal saydığı şeyleri küçümsemen senin ayıbındır. diğer dinleri de konu alan bi yazı olsaydı belki de bu ileti yi yazmayacaktım.
-----------------------------Peki müslümanların diğer inanışları küçümsemesini nasıl karşılayalım?
Örneğin Hinduizmi?... Adamlar ineğe tapıyor diye küçümsüyoruz... Ya da diğer dinleri dağa taşa tapıyorlar diye... ya da benim inancıma göre insan kesmek mübahtır diyene n'apıcaz?
hocam yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir olay var.peygamberimiz ashab ile otururken yoldan omuzlanmış bir cenaze(yahudi) götürülüyor. peygamberimiz gördüğü anda ayağa kalkıyor ve cenaze geçene kadar oturmuyor.
en azından kendi adıma konuşayım. diğer dinleri, inanışları küçümsediğim falan yok. insanları kesmek mübahtır diyenlere bizim bişey yapmamız gerekmez. yapması gerekenler yapıyodur zaten.
-
Bu sabah yine tüm hücrelerim allah allah diye bağırıyor,sanırım pis bir savaş çıkmak üzere.
ahahaha
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
Eğer bir gün hanımınla çocuk ypamaya çalıştığnızda, spermler döl yatağına düştüğü halde çocuğunuz olmaz ise anlarsın durumu. ;)
-----------------------------Anlayacak bişey yok sen kendi çocuğunu kesermisin tanrıdan geldiğine inanarak ve saçmasapan bi rüya yüzünden
-----------------------------sacma sapan ? :S belkide sen inanmıyorsun diye saçma geliyordur ne dersin :)
-
Ahh ah seviyesiz kuralsız münazara fikir alışverişi olmaz.
Müslüman olan yada olmayan inanışı ne olursa olsun eğer bir konu hakkında konuşulacaksa,önce belirli kurallar belirleyin sonra tartışın.
Tahribatta böyle kural yok.Estiren estiriyor.O benim peygamberime sövsün ben onun inanışına laf diyeyim.Sonuçta ikimizede koyacak bu laflar(tabi inandığı şeye laf söylemek ona koyuyorsa ki gayrımüslimlerin çoğunda görmediğim birşey.bana denk gelmedi sanırım)
Neticesiz tartışma zaman kaybıdır.Ağız dalaşıdır.
Müslüman olup burda islamı peygamberleri savunmak isteyen arkadaşlara tek önerim:Bırakın hocam.Onların bizim savunmamıza ihtiyacı yok.Biz kendimizi kurtarmaya bakalım. -
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
Eğer bir gün hanımınla çocuk ypamaya çalıştığnızda, spermler döl yatağına düştüğü halde çocuğunuz olmaz ise anlarsın durumu. ;)
-----------------------------Anlayacak bişey yok sen kendi çocuğunu kesermisin tanrıdan geldiğine inanarak ve saçmasapan bi rüya yüzünden
senlen peygamber birmi ? -
bunu aslında harun yahya ve cübbeli ile tartşımak lazım...
-
konuyu açan arkadaşım inanmayabilirsin bu benim sana saygı duymamı grektirir.. ama senin şimdi bu açıklamaları yapman yarrak beyninin ne kadar aptalca dusuncelerle dolu olduğunu gösterir ve bu gerizekalı fikirlerin İSLAM dinine laf söylemeni gerektirmez adam ol şerefsizliğin lüzumu yok ......
-
gkhn759 bunu yazdı:
Öncelikle din denilen, kesinlikle maddi gözlemlere dayandırılamayan olgunun bilimle aynı cümleye girmesi bile aptalcadır(bence). Kaldı ki islamın bilime olan bakışını müslüman ülkelere bakarak çok da kolay anlarız. VAr mıdır aralarında endüstrileşmiş, sanayi/teknoloji ülkesi olmuş refah devleti?? Birkaçı deli gibi petrol satmaktan başka birşey yapmayarak kazandıkları parayla göz boyama hareketleri yapmakatadır fakat en fazla 1 asır içinde(fosil yakıtlar azalınca/tükenince) onların da götlerini göreceğiz.
-----------------------------http://www.atominsan.com/islamda_bilim.htm
bak burda ne var.araştırmadan sallamasan komik duruma düşmezsin
-
Haydi ateist olalım :|
-
Ramazan ay'ına 3-4 gün var,
3 - 4 gün için ateist olalım hadi, ramazan gelince tekrar çıkarız ateizm'den,
Sevinsin garibanlar 3-4 günlüğüne de olsa :S