Bilimsel Hesap Makinesi (Ayrıntılı)
-
Arkadaşlar bildiğiniz üzere inşaat mühendisliği istiyorum. Bana bir tane hesap makinesi lazım. 400 liraya kadar limitim var. Bilgim yoktur makineler hakkında. Öyle bir makine olsun ki her işi yapsın. Örneğin ben formulu kaydedeyim ona sonrasında ben değişkenlerini yazınca o otomatik hesaplasın. Sanırım böyle olan makineler var. Türev, İntegral alsın. Yani kapsamlı düzgün birşey olsun herşey olsun. Var mı bildiğiniz böyle bir makine ? Tavsiye edebileceğiniz?
Saygılar
Mürit
seadog
-
casio nun sitesinde bunu buldum http://edu.casio.com/products/graphic/fx9860g2/
-
hocam merhaba
öncelikle elektronik ve haberleşme mühendisliği öğrencisi olduğumu söylemek istiyorum.yani mühendislik alanında gerekli olabilecek fonksiyon ve işlemleri anlıyorum. ben casio nun fx-3650p makinesini kullanıyorum. bahsettiğimiz integral alma işini yerine getiriyor ve hafızasına formülde kaydedebiliyor. ancak onu programlamak bana zor geldiği için (üşengeçlik) bu fonksiyonları hiç kullanmadım. bu markanın zaten diğer tüm makineleride bendekine benzer fonksiyonlara sahip. çok değişkenli fonksiyonları bilgisayar diliyle kodlayarak makineye kaydediyorsun daha sonra değişkenleri tek tek girerek hafızadaki fonksiyon üzerinden işlem yaptırıyorsun.
ancak söylemek zorundayımki sadece tek katlı integralleri alıyor ve ağır bir fonskiyon girişi yaparsan (tek değişken için) makinenin 3 dk kitlenebildiğine şahit oldum. ayrıca şunuda eklemeliyimki bu tür makinelerin programlanabilir fonksiyon hafızasından asistanlarda öğretmenlerde haberdar. sınav öncesi mutlak suretle bizim öğretmen veya asistan tek tek hesap makinelerini ya resetler yada program hafızasında birşey varmı diye bakar. (resetlemek işlemi 3 tuşla yapılyıor basit birşey)
benim kullandığım makina 50tl fiyatında ki piyada bu marka makineler biraz fazla fonksiyona sahipse ortalama bu fiyattan gidiyor. bunlara ek olarak son cebit fuarında gördüğüm fonksiyonların 2 boyutlu ve 3 boyutlu grafiklerini çizebilen makinalarda var ancak hiç bu makinaları oturup araştırmadım.
bu konudaki kişisel fikrim ise benimkine benzer bir makinanın mühendislik fonksiyonları çözümünde yeterli olduğudur. programlanabilir bile olsa uyanık hocalar sayesinde kontrolden geçtikleri için zaten bu özellik bir işe yaramıyor. emin ol program hafızasına kaydedebileceğinden daha fazla fonksiyonu makinenin kapağına yazabiliyorsun :)
umarım yardımım dokunur hocamedit: hocam aşağıdaki modelleri gördükten sonra biraz oturup düşündüm sonra fark ettimki laplace ı fourier dönüşümlerini ben kafadan yapıyorum :W o yüzden hesap makinem fonksiyonel değil. benim makinem kafamdaymış. iş bu sebeple diğer önerileri tekrar gözden geçirmeni tavsiye ediyorum.
-
bidon hocam bizim hocalar müsamaha gösteriyorlar yani integral için falan. peki bu programlanabilir makineler nasıl oluyor. kendimiz c++ daki gibi oturup kodmu yazacağız. nasıldır?
wert hocam onlara bende bakıyorum ama konuya hakim olmadığım için ürün yorumları istiyorum mümkünse yinede saol
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
casio nun sitesinde bunu buldum http://edu.casio.com/products/graphic/fx9860g2/
cok güzel cihazdır ama sana tavsiyem 9860 sd almandır, g2 nin sd modeli var mı bilmioyrum. sd modellere hafıza kartı takabiliyorsun. ti-89 ala bilirsin, biraz daha ucuz istiyorum dersen casio fx 2.0 algebra alabilirsin. ama tavsiyem 9860 GII SD (varmış) almandır. tabi bu cihazı sınavlarda kullandırırlar mı o ayrı. kullandırmaları için resetlerler sende kopya çekeceksen hafıza kartına yazarsın, sınavdan önce çıkartırsın, sınav sırasında takarsın. edit: bende casio fx 5800p vardı. program yazma olayı basit di fazla kasmaz (basit diyorum ama yazacagın seye baglı). ben yazamam ben anlamam dersen, en geç 2. sınıfta öğrenirsin kafanı yorma. inşaat mühendisliğinde kesinlikle öğretilir programlama. "ben cimri adamım ama yukarda yazdıgım işleride yapsın istiyorum" dersen casio fx 5800p sana uygundur fiyatı 120 tl. 28,5 Kb hafızası var, hertürlü kopya çekiliyor. cihaz hafızasını boşalttıktan sonra arkada reset butonu zannedilen yere tıklayarak silinen verileri tekrar alma özelliği ile kopya çekerken yakalanma riskinide sıfırlıyor. -
peki arkadaşlar fx9860g2 sd ve classpad 330 arasında ne fark var ? hangisi daha iidir.
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------peki arkadaşlar fx9860g2 sd ve classpad 330 arasında ne fark var ? hangisi daha iidir.
class pad de e-tablolama (excel imtırak) özelliği dokunmatik ekran sayesinde çok rahat bi şekilde yapılabiliyor. bana kalırsa class pad 300 gereksiz. ayrıca inşaat mühendisi degilde inşaat ustaları için yapılmış, mala gibi :D kocaman. bu arada 9860 g2 kullanmadım ama internet den daha önce incelediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim o makina üzerine makina zor bulunur. -
betonarme sınavlarınız açık sınav mı kapalı sınav mı_? en iyisi pm e gel, şişirmeyelim forumu.
-
VisualBoy bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
peki arkadaşlar fx9860g2 sd ve classpad 330 arasında ne fark var ? hangisi daha iidir.
class pad de e-tablolama (excel imtırak) özelliği dokunmatik ekran sayesinde çok rahat bi şekilde yapılabiliyor. bana kalırsa class pad 300 gereksiz. ayrıca inşaat mühendisi degilde inşaat ustaları için yapılmış, mala gibi :D kocaman. bu arada 9860 g2 kullanmadım ama internet den daha önce incelediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim o makina üzerine makina zor bulunur.
-----------------------------edit: hacı ben 3. sınıf öğrencisiyim, programlama dersini aldım ve unuttum :D
diyorum ya 400-500 kadar para verebilirim. tüm işimi gorsun yeter sonuçta bir ömürlük oluyo bu makineler veririm yani parayı:D
almışken en iisi olsun diyorum bi kere alayım daha hiç düşünmiyim bile almayı.
classpad tek artısı dokunmatik olmasımı yani ?
-
Bende mühendislik öğrencisiyim elektrik-elektronik ve mekatronik müh okuyorum maxwll denklemlerinden laplace a bir sürü hesaplama yapıyoruz grafik çiziyoruz ben bunun için kendime T-Nspire aldım piyasadaki en iyi hesap makinasıdır . üzerine daha yoktur. her işlemi her grafiği aklına gelebielcek her işlermi yapabilirsin + programlayabilirsin. o kadar mükemmel ki eski game-boy oyunlarını bile oyatabiliiyor(manipule ederek)
http://education.ti.com/educationportal/sites/US/productDetail/us_nspire.html
ebay.com dan açık arttırmayla ve kargo dahil 120 $ aldım. Tekrar söylüyorum üzerine yok
-
çatır çutur türev integral alır grefiklerini zorlanmadan çizer. çok özelliği var hepsini çözmek biraz zaman alıyor kitapçığı videolu anlatımlar ıvırı zıvır herbişiyi var