Bilinçaltına Hükmetmek Mümkün Müdür?
-
bilinç altına hükmetmek die bişe olmaz...
bildiğim kadarıyla orda özel yönetemler dışında hatırlayamadıpın hatıraların var yani hatıralara hükmedilmez.
ama haz duyguna hükmetmekten bahsediyosan hocam freud un bu olaylarda baya bi kitabı var ben birkaç makelesini falan okudum inandırıcılığı cok yuksek şeyler demiş incele derim. ama hiç teknik vermemiş.
-
darkness_izmir bunu yazdı:
-----------------------------
bilinç altına hükmetmek die bişe olmaz...
bildiğim kadarıyla orda özel yönetemler dışında hatırlayamadıpın hatıraların var yani hatıralara hükmedilmez.
ama haz duyguna hükmetmekten bahsediyosan hocam freud un bu olaylarda baya bi kitabı var ben birkaç makelesini falan okudum inandırıcılığı cok yuksek şeyler demiş incele derim. ama hiç teknik vermemiş.
-----------------------------hocam bilinçaltı hatıralardan ibaret değil.şu an sen bu mesajı okurken beyninin anladığı şey aslında asıl anladığın şey değil :) sen bu mesajı okurken ne saçmalıyo bu diye düşünebilirsin,beynin böyle algılayabilir ancak bilinçaltın olayı senin anladığın gibi algılamaz.ve bundan sonraki hayatını bilinçaltının algıladığı şekilde şekillendirsin.işte burada bilinçaltının bu algıladığı şeyi şekillendirebilir miyiz diye soruyorum? Karılar derya hani durmadan, pozitif enerji yay,negatif düşünme diye işte onların hükmetmeye çalıştığı şeyden bahsediyorum.
not. Bu yazımı okuyan mürideler,kadınlara 'karı' diye hitap ettiğim için,bilinçaltları düşüncelerimi yanlış bulucak misal ve bana ne kadar hak verselerde düşüncelerimi desteklemeyecekler.buna benzer şeyleri şekillendirmekten bahsediyorum yani :)
-
inception bunu yazdı:
bilinçaltına hükmedemezsin
-----------------------------bilinçaltına hükmedebilirsin, dahası onu öldürebilirsin bile..
-
biliçaltına mudahale edebilecegin birden çok teknik var , sana bir konu başlıgı vereyim bu konuyu araştır bilinçaltı konusunda bilgi edinirsin nlp(noro linguistik programlama) kişisen gelişim kitabı olarak geciyor :-)
-
Bu yöntem ile neler yapılabilir bunu öğrenmek istiyorum. Mesela geçmişimizdeki bir kaç yıl öncsini unutturabilrmiyiz yada acılarını hafiflettirebilirmiyiz? Kişisel gelişim yönünden bazı psikolojik durumları düzeltmede yardımcı olur mu gibi ...
-
balik_ bunu yazdı:
biraz önce benzer bir deney yaptım. Taoizm ile ilgili kitaplar okuyordum bir taoist düşünür şöyle diyor: bir insan rüyasında kelebek olup uçtuğunu görüyor ve uyanıyor. acaba insan aslında rüyasındaki şekliyle bir kelebek midir ? bu durumda şimdiki hayat bir rüya mıdır ? yoksa gerçek olan şimdiki yaşadığımız hayat olup rüya yalan mıdır ? bunu kim ispat edebilir ?... şimdi uyudum ve kendimi boşluğa bıraktım. kainatin bir parçası olduğumu düşündüm. kendimi kainata bıraktım. ve bunları düşünerek uyudum. bir süre sonra farklı şeyler gördüm. meğerse kendimizi nasıl görmek istiyorsak öyle oluyormuşuz. en azından ben kendimi bir toz bulutu gibi düşündüm ve öyle gördüm. ben bir toz bulutu olarak evrende savruldum. eğer bir insan gerçekten kendini bir ağaç olarak düşünüp uyur ise bir müddet sonra ağaç olur. ta ki uyanınca kadar ağaç olarak kalır.... burada bazı şeyler saçma sapan gelebilir. lakin Taoizm ile ilgili kutsal metinleri okuyunca bunların ne kadar normal olduğunu anlarsınız. bakınız: erdemin ışığı taoculuk ve taoculuktaki anahtar kavramlar isimli kitaplar :)
-----------------------------ekitap varsa göndersene.
-
Evet işin bilmsel kısmına turp sıkmışsın
bilnçaltına hipnoz ile bazı uyarılar yerleştirebilirsin. onu haberi olmadan soyabilir yürütebilir konuşturabilir saldırtabilirsin. uyandığında bundan haberi bile olmaz. Sigara içme gibi uyarılar pek Başarılı olmayabilir çünkü vücut biyolojik olarak ihtiyaç duyar nikotine. birine su içirmeyebilmenin mümkün olmaması buna kanıt olabilir sana bir kitap tavsiye edebilirm BEYİN KONTROLÜ Fakat burada nasıl yapıldığı analtılmıyor sacede ulaşılabilecek sonuçlar anlatılıyor
Amerikanın Merkezi haberlama örgütünden de bahsediyor... -
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=bilin%C3%A7+alt%C4%B1+ve+25.kare&oq=bilin%C3%A7+alt%C4%B1+ve+25.kare&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2321l6255l0l24l20l1l6l0l3l443l2716l2.6.1.3.1&fp=4b4ff0f61a934953&biw=1280&bih=662
arkadaşlar bilinç altını proğramlamak için bazı yazılımlar mevcut netten araştırıp bulabilirsiniz. -
senem35 bunu yazdı:
Bu yöntem ile neler yapılabilir bunu öğrenmek istiyorum. Mesela geçmişimizdeki bir kaç yıl öncsini unutturabilrmiyiz yada acılarını hafiflettirebilirmiyiz? Kişisel gelişim yönünden bazı psikolojik durumları düzeltmede yardımcı olur mu gibi ...
-----------------------------olur ama senin dediğin biraz hipnoza kaçıyor hipnoz olmalısın bu durum için kendin içinden çıkamayacağın bir sorunsa tabi.
-
Mali bunu yazdı:
Evet işin bilmsel kısmına turp sıkmışsın
bilnçaltına hipnoz ile bazı uyarılar yerleştirebilirsin. onu haberi olmadan soyabilir yürütebilir konuşturabilir saldırtabilirsin. uyandığında bundan haberi bile olmaz. Sigara içme gibi uyarılar pek Başarılı olmayabilir çünkü vücut biyolojik olarak ihtiyaç duyar nikotine. birine su içirmeyebilmenin mümkün olmaması buna kanıt olabilir sana bir kitap tavsiye edebilirm BEYİN KONTROLÜ Fakat burada nasıl yapıldığı analtılmıyor sacede ulaşılabilecek sonuçlar anlatılıyor
Amerikanın Merkezi haberlama örgütünden de bahsediyor...
-----------------------------bildiğim kadarı ile hipnoz olduğun zaman hatırlamamak gibi bişey söz konusu değil hatırlıyor diye biliyorum ama emin değilim.