Bilinçaltına Hükmetmek Mümkün Müdür?
-
Hocalar Bende İstiyorum E-Kitap Şeklinde Bildiğiniz Bilinç Altı Kontrol Varsa Yollarmısınız ?
-
Çizelim daha sonra araştırırız
-
Bilinçaltına hükmekmet kumsaldaki sayısız kum tanesinden işine yarıcak birini gözüne kestirip onu baska bir kum tanesiyle karıştırmadan almak gibidir. Ne derece zor oldugunu açıklıyor bu durum.
-
evet
-
l33ts bunu yazdı:
-----------------------------
Bilinçaltına hükmekmet kumsaldaki sayısız kum tanesinden işine yarıcak birini gözüne kestirip onu baska bir kum tanesiyle karıştırmadan almak gibidir. Ne derece zor oldugunu açıklıyor bu durum.
-----------------------------kessinlikle haklısın hoca
-
hocam ben de yaklaşık 6 yıllık içiciyim, hayırlısıyla 6 yılı tamamlayacaz yakında sevgili sigarayla. Şimdiye kadar birçok bırakma denemem oldu, bunlardan en uzunu 25 gün sürdü. Bırakmaya çalışırken tek yaptığım şey 24 saat sigara paketimi yanımdan ayırmamak oldu :)
lafı uzatmayayım, her canım sigara çektiğinde paketten bir dal çıkarıp elime aldım, sonra da kendime dur bekle bi 5 dakika sonra içersin deyip yerine koydum.
O sırada başka şeylerle ilgilendim, o arada yarım saat bir saat geçti. Tekrar bi dal çıkarıp gene aynısını yaptım. Böyle böyle yaparak 25 gün erteledim içeceğim sigarayı :) yani kendimi kandırdım, ilk defa hayırlı bir iş için.
Gerçi dışardan baktığımda çok komik ve zavallıca geliyor bu durum, ufacık bi tütün parçasının insanı düşürdüğü duruma bakıp acımıyor da değilim kendime ve diğer içicilere.
Bunun dışında gerçekten bırakmak isteyen adam bırakır abi irade meselesi.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------balik_ bunu yazdı:
biraz önce benzer bir deney yaptım. Taoizm ile ilgili kitaplar okuyordum bir taoist düşünür şöyle diyor: bir insan rüyasında kelebek olup uçtuğunu görüyor ve uyanıyor. acaba insan aslında rüyasındaki şekliyle bir kelebek midir ? bu durumda şimdiki hayat bir rüya mıdır ? yoksa gerçek olan şimdiki yaşadığımız hayat olup rüya yalan mıdır ? bunu kim ispat edebilir ?... şimdi uyudum ve kendimi boşluğa bıraktım. kainatin bir parçası olduğumu düşündüm. kendimi kainata bıraktım. ve bunları düşünerek uyudum. bir süre sonra farklı şeyler gördüm. meğerse kendimizi nasıl görmek istiyorsak öyle oluyormuşuz. en azından ben kendimi bir toz bulutu gibi düşündüm ve öyle gördüm. ben bir toz bulutu olarak evrende savruldum. eğer bir insan gerçekten kendini bir ağaç olarak düşünüp uyur ise bir müddet sonra ağaç olur. ta ki uyanınca kadar ağaç olarak kalır.... burada bazı şeyler saçma sapan gelebilir. lakin Taoizm ile ilgili kutsal metinleri okuyunca bunların ne kadar normal olduğunu anlarsınız. bakınız: erdemin ışığı taoculuk ve taoculuktaki anahtar kavramlar isimli kitaplar :)
-----------------------------ekitap varsa göndersene.
ekitap malesef yok hocam. ama parasina kesinlikle değecek kitaplar. dünyayı hayatı düşünceyi vs. sorgulayan bir insan için bulunmaz nimet. -
bkz: nirvana