Bios Şifresini Kırma
-
Yöntem 1.
1 : 1 2 3 yuvaları vardır.
2 : 1 2 de JUMPER vardır 3 boştur.
3 : 1 ve 2 deki JUMPER i çıkar.
4 : 2 ve 3 e tak.
5 : Tabi orada 1,2,3 yazmıyo bunu anlaman için ben yazdım.
6 : Sonra eski ayarlarını yap ve JUMPER i de eski yerine tak.
Not :Pil takılı değil iken bunu yapmalısın...
Yöntem 2:
windows ta başlat-çalıştır a gir
debug yaz sonra
o 70 17
o 71 17 yaz
q ya bas çık şire çözülmüş olacak
Yöntem 3:
bios master parolaları
bu parolalar yetkili servis gibi birimlerin parolaları aşabilmesi için üretici tarafından konulan parolalardır.
Award bios için birkaçı:
j262
AWARD_SW
AWARD_PW
lkwpeter
Biostar
AMI
Award
bios
BIOS
setup
cmos
AMI!SW1
AMI?SW1
password
hewittrand
shift + s y x z
-
bildigim kadariyla bios pilini cikarinca sifre zaten sifirlaniyor.
-
evet sıfırlanıyor ancak bu yöntemler ise donanım hakkında pek bi bilgisi olmıyan yada kasayı açmak istemiyenler için daha basit yöntemler
-
kasayi açmadan jumperlari psisik güçlerle mi hareket ettircez?
-
pauahahah kasayı açmadan jumperları hareket ettirmekde zor iş tabi...
pili çıkarın az bekleyin tekrar takıp açın pc yi sonra resetlenmiş biosunuzla girin saat ayarınızı yapın
-
pili çıkardınmı bazen olmuo kısa dedvre yapmak istio bazen işte ama en iyi yontem jumper i deişştirip bi kere power verdikten sora aynı yere takıp parmaklamak lazım çok eski boardlarda şey vardıı ehmukl mu neydi her bios ta geçiodu o şifre ama baya oluo :) 233 board larda falamdı DX BX ahh ahh ne board lardı:D
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
evet sıfırlanıyor ancak bu yöntemler ise donanım hakkında pek bi bilgisi olmıyan yada kasayı açmak istemiyenler için daha basit yöntemler
insan bilmediği şeyi yazınca da ayrı bir saçmalıyor.pili çıkar + - kutuplarını birbirine değdir ok dir.
-
jumper i çıkartıp biosu sıfırlarsın kasayı açmak istemiyorsun bios modeline göre ana giriş şifreleri vardır arşiv dosyalarımın arasında bulursam koyarım...award bios için "pik91" di herhalde yanlış hatırlamıyorsun...bi bakayım
-
yahu ne ugrasacaksınız pilden elle elleee mainboard da clear_bios diye yazan 3 uclu jumper vardır ama bu genellerde eski modellerde var yeni cıkan mainboard larda yani p4 tabanlı bord larda ya genelde bios pilinin yanında yada yakınında iki uclu jumper yuvası vardır oraya yedek bi jumper ile birlestirirsen bios un sıfırlanmıs olacaktır tarikat dostum
-
Yaw bos is bunlar
Ac kasayi cikar pili
Zaten kasasini acmadan bu siteyee takilan var midir ki?
Bu sitey ziyaret eden belli seylere merak sarmis kisilerdir. Mutlaka acmislardir derim kasayi..
Eskiden annem acma kasayi babana soylerim bak bozucan derdi. Ben gizli gizli acardim simdi annem afferim ogluma uzman oglum benim diyor
Hic ugrasma ac kasayi cikar pili
-
tataryigit bunu yazdı:
Yaw bos is bunlar
Ac kasayi cikar pili
Zaten kasasini acmadan bu siteyee takilan var midir ki?
Bu sitey ziyaret eden belli seylere merak sarmis kisilerdir. Mutlaka acmislardir derim kasayi..
Eskiden annem acma kasayi babana soylerim bak bozucan derdi. Ben gizli gizli acardim simdi annem afferim ogluma uzman oglum benim diyor
Hic ugrasma ac kasayi cikar pili
++++++++++++++++10000000000000000000000+++++++++