folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bipolar Bozukluğum Ve Ben...

Bipolar Bozukluğum Ve Ben...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Hayatımda sürekli birbirini tutmayan bir gün aşırı neşeli bir gün kafamı kaldıramayacak kadar dertli durumumdan dolayı aileminde baskısıyla dün psikiyatriste gittim. Uzun uzun bir konuşma yaptık ve bana koyulan teşhis bipolar bozukluk olduğuydu.

Bipolar bozukluk ne demek diyenleriniz olacaktır...

İşte mizaç bozukluğu halk arasında tabiriyle dengesizlik sürekli değişken ruh hali ve sürekli düşünmeden duramayan bir kafa demek...

2 tane ilaç verdi doktor ilaçları ilk kez dün aldım aldığım ilk ilaç biraz garip hissettirdi bana ikinci ilacımı saat 10 gibi aldım ve daha yeni uyandım dersim vardı saat 8'de onuda kaçırdım giremedim uyanamadım

Yani anlıyacağınız tamamiyle boktan hissediyoum kendimi bi boka yaramaz bir rahatsız olarak görüyorum ve sanırım bu hastalık teşhisini bir türlü kafamda bir yere oturtamadım ve sürekli inkar edicek sebepler arıyorum...

Yurttayım şuan ve ailem yanımda değil...

yaz okulu olduğu için hiçbir arkadaşımda burada yok hep tanımadığım suratlar...

Yani anlıyacağınız bir tek siz varsınız şuan ve ben çok yalnız hisediyorum kendimi sanırım alışmak dahada zor olacak bu dönemde yeniliklere yeni bir hayata... Zorluklarını ilk günden hissetmeye başladığım ilaç tedavisi vesaire...

İlacı en az 2 sene kullanmam gerekecekmiş. Deli olduğuma kanaat getirmemi bekliyolar benden ben se bu ilaçları kaldırıp atmak istiyorum...

Ne hissettiğimi anlayabiliyormusunuz acaba ? Ailem den gelen muazzam öğütemi kulak asmalıyım yoksa ; Takma kafana...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Dostum Lustral verdiyse en az 1 Ay kullan baktın bi yararı olmadı kaldırır atarsın :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

bilmiyorum seni kötü yönlendirmek sitemem ama sonuçta ailen seni düşünebilir ama hayat senin hayatın sen ne yaparken kendini mutlu hissediyorsan onu yapmalısın .Ayrıca boş vakitlerin varsa ek uğraşlar koyabilirsin kendine.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

mutlaka ama mutlaka ilaçlarına devam et

bir süre sonra alışacaksın ilaçlara ve uyku vs gibi etkileri azalacak

15-20 günden sonra ise faydası olduğunu görecek ve daha önce neden bi uzmana başvurmamışım diyeceksin..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Hans bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostum Lustral verdiyse en az 1 Ay kullan baktın bi yararı olmadı kaldırır atarsın :)

-----------------------------

Depakin ve seroquel xr verdi...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

kız kardeşimde de aynı durum var. manik depresif bipolar bozukluk. yani senin hastalığının bir üst evresi. 6 senedir tedavi uygulanıyor. ama sürekli hasta değil. senede 1 veya 2 defa ataklar geliyor. ilk başlarda hastalığını kabullenmiyordu ve ilaçlarını düzenli olarak kullanmadığından hastalığı tetikleyen duygusal anlar veya mevsimler (sonbahar ve ilkbahar aylarında) hastalık kendini gösteriyordu.

hastalığının 3 senesinde hastaneye yatırmak zorunda kaldık çünkü ilaçlarını almıyor ve iyice kendini dağıtmaya başlamıştı. hastanede 10 gün kaldıktan sonra taburcu oldu. ve hasta olduğunu kabullendi. son 3 senedir ilaçlarını düzenli olarak kullanıyor ve gayet iyi şu anda. ama bazı ilaçlarını ömür boyu kullanıcak. ve sürekli doktor kontrolünde olması gerekiyor.

bu hastalığı çeken kişi olarak sana tavsiyem ilaçlarını düzgün olarak kullanman. duygusal dalgalanmalara fazla maruz kalmamak ve içini dökebileceğin konuşabileceğin kişilere tüm içindekileri dökmen. aileden veya arkadaşlarındanbir olabilir. gerekirse terapiste dahi git. senin için iyi olacaktır.

senin hastalığın ilk devrelerinde ve erkekler bu durumlarda daha dirençli olurlar. kısa zamanda iyileşmen dileğiyle allah yardımcın olsun.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

hocam tedavinin ekti gostermesi icin ilk once senin hastaligini kabul etmen gerekir 2. planda tedavi gelir. sen kabul etmezsen ve yenmeye calizmasan hicbirsey degismez. bende pek saglikli degilim. senelerdir sorunluyum ama boyle yasamaya alistim beni rahatsiz eden bi durum yok yani. ama sana hastaligin ustune gitmeni ve yenmeni oneririm. cunku ilerde daha baska seyler ortaya cikiyor malesef. insanin karakteri bozuluyor. kisiligini kaybediyorsun.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Psikoloğun parasını sen verip aileni götürsen inan ki 2 sene ilaç kullanacaklar onlar olur hacı %90.

bu işler böle kendini deli sanma yani sana da tuhaf gelen manyak bi hareketlerin yoksa

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

vallahi hareketlerim doğrumu yanlışmı bilmiyorum sürekli ailemden aldığım telkinler doğrultusunda rahatsız olduğum hissine kapılmıyor değilim...

Ama şeyhin dediği gibi o gün çıkanların elinde hep bi reçetede vardı yani hiç mi bi sorunsuz insan yoktu diye düşündüm şimdi...

offfff herşey karışık...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

hocam ilaçlarını internette arastır emin ol senin gibi ve senden dahada dertli sikayette bulunanlar vardır. ama delilikle pek alakası yok. yinede bu ilaçları arastırmanı öneririm insanların verdiği tepkiler nasılmıs sende hazırlıklı olursun bu durumlara. ve madem basladın kullanmaya düzenli bir sekilde kullan zamanla etkisi olcaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Erkek

valla hocam hemen hemen senin gibiyim tekrar ettiğim bir sınıfta tekrar kaldım ..kendimi biliyorum embesil değilim hatta dediklerine göre çok zekiyim..ama annemin dırdırı babamın küfür gibi öğütleri ve oruspu çocukları yüzünden hayatım -23 senedir bok gibi..

Toplam Hit: 5490 Toplam Mesaj: 24