Bipolar Bozukluğum Ve Ben...
-
banada prozac likit vermişti doktor.. uyku getirmekten başka bi boka yaradığı yok..
-
kullan ilaçlarını bişi olmaz deli falan değilsin ya saçmalama bi duygu patlaması yaşıyosun.. saçma sapan fikirlerden kurtul yeter
-
1. Verilen ilaçları düzenli olarak kullan
2. Sosyal ilişkilerini asla koparma, sürekli kendini bir şeylerle meşgul et.
Kendinle asla başbaşa kalma. Anında kendine meşgul olacak bir şeyler yarat.
-
bipolar olan yakın bir arkadaşım vardı , aynen bu sendromları gösteriyordu - göstermekte - aynı şekilde kendine acıyıp dururdu. durduk yere ağlar güler fln böyle tutarsız tiplerdir bipolarlar yani adı üstünde çift kutuplu.
delilik değildir, kendinden başka kimseye zararları yoktur genelde ayrıca çok sık rastlanan ve tespit edilemeyen bir hastalıktır. beyindeki lityum tuzunun eksik sentezlenmesi sonucu oluşan dengesizlik halidir. gerçi benim arkadaş bir kaç ay tımarhanede misafir edildiydi ama bu süre hastalığı tespit edildi , sonra saldılardı insan içine, sadece bipolar olduğunu anlayınca.
abartacak bişi de yoktur hani, kapıldığın aşırı duyguların üzüntü/sevinç hastalığın eseri olduğunu idrak etmen gerekir. ilaçları kullanıp alkol ve benzer şeylerden tamamen uzak durman yararına olacaktır.
-
saolasın çok moral verdin be...
-
Öncelikle psikayatrik bir vaka olduğunu kabullenmek gerek. Bu hususda takdir ediyorum. Psikayatrik bir vaka olduğunu kabul edip psikayatriste gitmişsin ve o da konuyla ilgili prosedürü uygulamış, sana uygun bir reçete yazmış.
Psikolojik ve psikayatrik rahatsızlıklar toplumda sıklıkla tabu olarak algılanıyor, psikoloğa ya da psikayatriste gidenlere "deli" gözüyle bakılıyor. Oysa iddia ederek söyleyebilirim ki herkesin bir gün bir yerde mutlaka psikoloğa ya da psikayatriste gitmesi gerekiyor. Bunu kesinlikle delilik olarak algılama. Arkadaş yazmış zaten biyokimyasal sebebini. Tamamen tıbbi bir rahatsızlık. Kesinlikle ama kesinlikle deli olduğunu düşünme.
Kabullenmekte zorlanıyorsun, bunu çok iyi anlıyorum. Ben de kısmi renk körlüğümü kabullenmekte zorlanmıştım ama öyleymiş. Ayrıca muhtemelen obsesif-kompulsifim, ancak bunu ciddi ciddi kabullenip bir psikoloğa bile gitmedim. Bu noktada senin psikayatriste gitmen konu adına çok büyük bir ilerleme. Belki bende de bipolar bozukluk vardır, belki bu mesajı okuyan herkeste bipolar bozukluk vardır, bu kadar büyütmemek gerek. Eğer sen bu rahatsızlıkla yaşamak istemiyorsan, eğer bu rahatsızlığı hayatından çıkartmak istiyorsan psikayatristin önerilerine uyman gerek. Eğer o psikayatristin söyledikleri seni tatmin etmemişse çevrende sorarak öneriler al, daha önce bu rahatsızlığa sahip olan ancak şimdi bundan kurtulan kişilerle konuş, onlardan öneriler al ve başka bir psikayatriste git onun görüşlerini de al.
Ancak ne olursa olsun her konuda olduğu gibi bu konuda da erken teşhis ve erken tedavi çok önemli. Unutma sen deli değilsin, belki de herkesin sahip olduğu ancak farkında olmadığı bir rahatsızlığa sahipsin ve bunun farkındasın. Böylece birkaç adım öndesin. Aşırı melankolik anlarında kendine bir şey yapmaktan uzak dur çünkü o an öyle düşünemesen bile gerçekten ailen ve çevrendeki herkes için sen çok önemlisin.
Kendine iyi bak.
-
manik depresifimbendebırdonem ılac kullanıyordum dabıraktım gerek yok pskıloglara kalsa ohooooho.
Pskiyatr la gorusebılırsın ama bipolar bozukluklar pskolojının etkısıyle sınır sıstemıne etkı edıyor.Bunu kullanmayı ogrenmelısın
-
hacı ben sana şimdiye değin aldığım teşhisleri sayayım; 1998-Mantık bozukluğu 2000-Obsesif Kampulsif bozukluk 2002-Paranoid şizofreni 2004-Bi polar mizaç bozukluğu 2006-Ağır Depresyon ve tüm bunlardan sonra nihayetinde ve hak olarak 2010- Öğrenilmiş Çaresizlik
Düşünmenin nasıl bir yük olduğunu kim benden daha iyi bilir acaba diye merak etmişimdir hep.Çok iyi anlıyorum seni ama şunuda söylemeden edemeyeceğim ki sen daha ben deli değilimlerde bu kadar yalpalarsan allah muhafaza şizofreniye çevirirse o zaman işin var hoca.. Siktir et yemin ediyorum sana siktir et çünkü ne kadar düşünürsen düşün ne kadar tasarlarsan tasarla ne kadar kurarsan kur düşünerek atlatılacak şeyler değil düşünmekle atlatılabilseydi zaten eğer ilaçsız tedavide bir oda dolusu plaket almam gerekirdi.Ailenin tavsiyesi en güzeli taktıkça takılırsın,düşledikçe düşersin herşey geçiyor zamanla inan bana öğrenilmiş çaresizliğe kadar gelmedikten sonra her zaman umut vardır hoca -
Düşünmeyeyimde nasıl ? Durmuyo ki a.q ... Yemin ediyorum özeniyorum hiç bi boktan haberi olmayanlara abuk sabuk şeylere gülenlere kafamın içi lunapark yeri gibi sanki bi o bi bu sürekli farklı farklı konular film şeridi gibi akıyor hiç durmadan...
Keşke yararlı bi bok düşünebilseydim diyorum. Başlıyorum o bi konu üzerine vermeye kendimi oda maksimum 1 hafta 2 hafta sonra yine aynı...
Okadar gereksiz ve saçma sapan şeylerle dolu ki kafam bazen soruyorum yahu ben bunu nerden biliyorum diye...
Bi onunla bi bununla ilgilenmekten bıktım Hiçbrşeyi tam yapamamaktan bıktım hatta tam yapmaya çalışmaktanda bıktım a.q
Bitsin a.q artık diyorum durmadan sonra saçmalama falan filan...
Cidden dengem bozuldu gerginim allahtan seroquel fena uyku yapıyoda uyuyabiliyorum biraz önceden 3-5 saat uykuyla 2-3 gün geçirirdim şimdi dün iyi bi uyku çektim kendime...
Peki sorarım neden ben a.q neden
-
Canım kardeşim, şu böyle olursa bu böyle olursa nasıl olur gibisinden düşüncelere dalma... Kaderden Kaçılmaz şemşiye açılmaz biliyorsun..
Hayat bir noktadan sonra bildiğini okuyacaktır... pozitif manyağı olma ama olumsuz düşüncelerle de olumsuzluğu kendine çağırma...
Kendine de boktan deyip hakaret etme... Bok ve onun çıktığı delik çok mühimdir... Geçen bir mürit feys videosu atmıştı harikaydı...
Sen de bir insan babası (atası -çünkü daha insn olamadık) ve bir canlısın yaşamaya hakkın var... İlacın yanında psiko terapi de önemlidir ihmal etme.. Geçmiş olsun...