folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bir Bilgisayar Kaç Gün Açık Kalabilir?

Bir Bilgisayar Kaç Gün Açık Kalabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Selam arkadaslar, isim geregi bir proje renderliyorum bilgisayarda. (Render= 3D olarak Cikti almak)...

Ama oran oranti ile hesapladim, renderin bitmesi icin tam 5 gun gerekiyo... ve render suresi boyunca CPU %100 calisiyo... sizce bir bilgisayar CPU su %100 calisirken kac gun dayanabilir... korkuyorm yanar manar diye... burada sogutma sistemim cok iyi, oda da buz gibi...

bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim...

simdiden tesekurler....

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    cpu %100 iken bilmiyorum ama, easy recovery açık olan hdd si sürekli kullanımdaki bi pc 1 hafta açık kaldı bişe olmadı :D ama cpu değerlerine bakmadım :)

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    ya dostum bilen biri varsa lutfen yazsin, projeyi cikartmam lasim, bilgisayarimdan da olmak istemiyorum....

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    bnde cpu ya bişe diyemicem ama oda arkadaşım 1 haftadır kapatmıyo heralde . veya 1.5 hafta :D

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    CPU'm hala bakire, overclock felan yapmadim, insallah dayanir....

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Aylarca calışır, tahribatın serverını martın 3 ünde actık... hala kapanmadı :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    :D valla icimi actin rene kardes :D cok tesekur ederim.

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek

1-Uzun süre çalışacak bilgisayarlar elektrik kesntilerine karşı daha hassa olurlar. Bu nedenle bilgisayarı açık bırakacaksan line-interactive olmayan bir güç kaynağı ile çalıştır.

2-odanın soğuk olmasıda önemli ama bilgisayar fanlarının başarısı kadar önemli değildir. Özellikle CPU fanını temizlet.  

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam iyi diyosun da sunucu ile normal pc arasında fark yokmu yani sunucular en azından xenon fln oluyo zaten onlar bu tip şeyler için tasarlanmış.Ama normal bilgisayarda yinede sorun olabilir diye düşünüyorum 

işte öyle
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

valla arkadaslar ben simdiye kadar sadece 2 gun acik biraktim (islemci %100 calisirken).

ama 5 gun hafife alinmiycak kadar uzun bir sure.... CPU'nun isiyi dagitan demirlerine dokundum gayet soguk, ılıklık bile yok, ayni sekilde ekran karti ve ramler de soguk... burada islemcim sabah 9 dan beri %100 calisiyor... boyle devam ederse sanirim basaricam.... arada bir kontrol ederim. umarim bir sorun cikmaz... yardimlariniz icin cok tesekur ederim arkadaslar...

Shaban Interactive Pro.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı:
    renegadealien bunu yazdı:

hocam iyi diyosun da sunucu ile normal pc arasında fark yokmu yani sunucular en azından xenon fln oluyo zaten onlar bu tip şeyler için tasarlanmış.Ama normal bilgisayarda yinede sorun olabilir diye düşünüyorum 

aynen sizinkiler sunucu özel soğutma var bu normal pc bencede sorun yaratabilir

Toplam Hit: 6446 Toplam Mesaj: 37