Bir Bilgisayar Kaç Gün Açık Kalabilir?
-
Selam arkadaslar, isim geregi bir proje renderliyorum bilgisayarda. (Render= 3D olarak Cikti almak)...
Ama oran oranti ile hesapladim, renderin bitmesi icin tam 5 gun gerekiyo... ve render suresi boyunca CPU %100 calisiyo... sizce bir bilgisayar CPU su %100 calisirken kac gun dayanabilir... korkuyorm yanar manar diye... burada sogutma sistemim cok iyi, oda da buz gibi...
bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim...
simdiden tesekurler....
-
cpu %100 iken bilmiyorum ama, easy recovery açık olan hdd si sürekli kullanımdaki bi pc 1 hafta açık kaldı bişe olmadı :D ama cpu değerlerine bakmadım :)
-
ya dostum bilen biri varsa lutfen yazsin, projeyi cikartmam lasim, bilgisayarimdan da olmak istemiyorum....
-
bnde cpu ya bişe diyemicem ama oda arkadaşım 1 haftadır kapatmıyo heralde . veya 1.5 hafta :D
-
CPU'm hala bakire, overclock felan yapmadim, insallah dayanir....
-
Aylarca calışır, tahribatın serverını martın 3 ünde actık... hala kapanmadı :)
-
:D valla icimi actin rene kardes :D cok tesekur ederim.
-
1-Uzun süre çalışacak bilgisayarlar elektrik kesntilerine karşı daha hassa olurlar. Bu nedenle bilgisayarı açık bırakacaksan line-interactive olmayan bir güç kaynağı ile çalıştır.
2-odanın soğuk olmasıda önemli ama bilgisayar fanlarının başarısı kadar önemli değildir. Özellikle CPU fanını temizlet.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Aylarca calışır, tahribatın serverını martın 3 ünde actık... hala kapanmadı :)
-----------------------------hocam iyi diyosun da sunucu ile normal pc arasında fark yokmu yani sunucular en azından xenon fln oluyo zaten onlar bu tip şeyler için tasarlanmış.Ama normal bilgisayarda yinede sorun olabilir diye düşünüyorum
-
valla arkadaslar ben simdiye kadar sadece 2 gun acik biraktim (islemci %100 calisirken).
ama 5 gun hafife alinmiycak kadar uzun bir sure.... CPU'nun isiyi dagitan demirlerine dokundum gayet soguk, ılıklık bile yok, ayni sekilde ekran karti ve ramler de soguk... burada islemcim sabah 9 dan beri %100 calisiyor... boyle devam ederse sanirim basaricam.... arada bir kontrol ederim. umarim bir sorun cikmaz... yardimlariniz icin cok tesekur ederim arkadaslar...
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Aylarca calışır, tahribatın serverını martın 3 ünde actık... hala kapanmadı :)
-----------------------------hocam iyi diyosun da sunucu ile normal pc arasında fark yokmu yani sunucular en azından xenon fln oluyo zaten onlar bu tip şeyler için tasarlanmış.Ama normal bilgisayarda yinede sorun olabilir diye düşünüyorum
-----------------------------aynen sizinkiler sunucu özel soğutma var bu normal pc bencede sorun yaratabilir