Bir Christopher Nolan Filmi " TENET"
-
italyan bunu yazdıliteratur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
Hans Zimmer bu sefer reddetmiş Nolan'ı. Fragmandan bile hissettirdi yokluğunu.
Hans Zimmer şişirilmiş bir balon hocam.
Bunu neye dayanarak yazdın hocam merak ediyorum?
Şahsi kanaatim hocam. Müzikal anlamda çok tekdüze ve yavan buluyorum. Neden ve nasıl bu kadar seviliyor anlamıyorum. Interstealler müzikleri mesela. Açıyorum, boş bir uğultu dakikalarca sürüyor. Arada birkaç saniyelik yaylı, üflemeli ya da vurmalı çalgı yükselişleri. Sonrasında kapanış.
Uzay işte amk. boş ve uğultulu , adam atmosfer yaratıyo. Ne bekliyon daha.
^^D`
uğultulu derken? geçenlerde kısa bi ses paylaşılmıştı. Bunun haricinde başkaca paylaşılan kayıt var mı? ( benim dinlediğim kaydı da tam nerede, nereden, ne zaman dinlediğimi hatırlamıyorum.)
Dharia ~ August Diaries .
-
Baturay_Turkmen bunu yazdıErQun bunu yazdı
fragman 1:48 sn'de filmin adı dikkatimi çekti, ambigram şeklinde görünce Dan brown'un melekler ve şeytanlar kitabı geldi aklıma. onda da vardı tersine çevirince aynı okunan ambigram zımbırtısı. sadece bunların ki şekilli değil.
bu arada bu nolan kardeşler ile lisa joy(westworld) son yapımlarda dikkatleri çekiyor üzerlerine...
benim de aklıma melekler ve şeytanalar romanı geldi orada Palindrom şekilde yazılmış hava, su , ateş ve tahta(!) yazıları vardı. İlluminati ise kaligrafi şeklinde yazılmış, normal yazıda tersten okunsa da öyle olmayacak bir sözcüğü tersten okunur hale sokuyorlardı. tekniğin adı orada farklı bir isimle verilmişti ama unuttum.
Şu tekniğin adı'nı merâk ettim. Bilen bir söylesin.
bu Palindron'da tam olarak tersten okunamıyor sanırım. E harfinin yatay kolları ve N harfinin kenardaki dikmelerini birleştiren ters bölü işareti, bu kuralı bozuyor sanırım.
-
italyan bunu yazdıliteratur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
Şahsi kanaatim hocam. Müzikal anlamda çok tekdüze ve yavan buluyorum. Neden ve nasıl bu kadar seviliyor anlamıyorum. Interstealler müzikleri mesela. Açıyorum, boş bir uğultu dakikalarca sürüyor. Arada birkaç saniyelik yaylı, üflemeli ya da vurmalı çalgı yükselişleri. Sonrasında kapanış.
Uzay işte amk. boş ve uğultulu , adam atmosfer yaratıyo. Ne bekliyon daha
Beklentim yok moruk. Beğenmedim sadece ve abartıldığını düşünüyorum.
-
edit: vazgeçtim yazmaktan. aşağıdaki mesaj da yanlışlıkla gitti
radres tarafından 13/May/20 15:38 tarihinde düzenlenmiştir -
edit: yazmaktan vazgeçtim :/
-
literatur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
Bende ciddi bi cevapla bekliyordum, fos çıktı. Bu mantıkla metallica da balon, bağrıp çığrıp duruyolar, başka da halt ettikleri yok.
-
Uzay işte amk. boş ve uğultulu , adam atmosfer yaratıyo. Ne bekliyon daha
Allah iyiliğini versin güldürdün hacı abi bu yorgun halimle :D
-
LynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
Hans ZimmerMan bu sefer reddetmiş Nolan'ı. Fragmandan bile hissettirdi yokluğunu.
Hans ZimmerMan şişirilmiş bir balon hocam.
Şahsi kanaatim hocam. Müzikal anlamda çok tekdüze ve yavan buluyorum. Neden ve nasıl bu kadar seviliyor anlamıyorum. Interstealler müzikleri mesela. Açıyorum, boş bir uğultu dakikalarca sürüyor. Arada birkaç saniyelik yaylı,üflemeli,vurmalı çalgı yükselişleri. Sonrasında kapanış.
Ben de ciddi bi cevapla bekliyordum, fos çıktı. Bu mantıkla Metallica da balon, bağrıp çığrıp duruyolar, başka da halt ettikleri yok.
^^D`
bu Metallica ve alt türlerini çok bilmiyorum da, böyle Seslerini son seviyeye kadar yükseltip aynı zamanda Seslerini çatallaştırdıkları parçalar Çok hoşuma gidiyor. Bi'de buna enstrüman'larıyla keskin zikzak'larla eşlik ettiriyorlar ya, o hârika. Sanırım, ElektroGitar'la yapıyorlar.
Devamlı dinleyemiyorum ama, arada hârika gidiyor.
RitmFarbRacourci tarafından 13/May/20 19:13 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
Bende ciddi bi cevapla bekliyordum, fos çıktı. Bu mantıkla metallica da balon, bağrıp çığrıp duruyolar, başka da halt ettikleri yok.
:D Metallica balon mu? Yazdığımdan bunu mu anladın? Müzik falan yok Zimmer'da, o yüzden boş. Üç beş ucuz tını sadece. Bu mantıktan hareketle Metallica balon mu oluyor? Neyse ya, garezi olan saçmalama pahasına aklına ne eserse yazıyor.
-
literatur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıliteratur bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
:D Metallica balon mu? Yazdığımdan bunu mu anladın? Müzik falan yok Zimmer'da, o yüzden boş. Üç beş ucuz tını sadece. Bu mantıktan hareketle Metallica balon mu oluyor? Neyse ya, garezi olan saçmalama pahasına aklına ne eserse yazıyor.
Ağzı olan konuşuyor işte.
Ne demişler; "simplicity is the ultimate sophistication."
Tabi ki bunu herkesin idrak etmesini beklemek komik olur.