Bir Devrimcinin Güncesi (Atatürk"Ün Hayatını Anlatan Albüm)
-
fena fikir değil ;)
Hatta devrimle ilgili herşeyi kaldırmak gerek... :)
Eğer olursa, en zoru üniversitelerden Türk Devrim Tarihi dersini kaldırmak olacak zira bir devrimi anlatıyor...
Hatta tüm tarih derslerini kaldırmak gerek, zira hepsi devrimi anlatıyor... :) -
banamı laf koydunuz la anlamadım:S
-
Sipidik kardeşim, git uyu, iyice bir dinlen ondan sonra gel de yazı yaz şuraya... :)
-
Devrim ihtilal demektir. İnkilapta değiştirmek düzenlemek demektir. İhtilalin inkilaptan farkı zor kullanmak bişeyleri zorla değiştirmek güç kullanmak vb. Bu yüzden Atatürk devrimci değildir :)
Rusya ideolojisini yaymak için bu kelimeyi kullandı. Bundan sonra devrim mevrim ihtilal mihtilal olmaz cumhuriyet ve demokrasi var ülkede :) -
Bakalım TDK ne diyor İnkılap Kelimesi hakkında :
1 . Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için
yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform:
"Yazı inkılabı."- -
hacı karşında criminal oldugunu unutma savunurken 2 kere düşün yazarken 3 kere düşün =)
-

-
efsun bunu yazdı:
hacı karşında criminal oldugunu unutma savunurken 2 kere düşün yazarken 3 kere düşün =)
Estağfurullah canım kardeşim... -
(birşey farkettim attıgım postn tarihi 3/20/2007 - saat yok
criminal abinin post tarihi 3/20/2007 12:03:00 AM saat var tam 00:00 da atmışım şansa bak ^^ )
-
" Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır "
Yukarıdaki cümle amasya genelgesinde ( 1919 ) yer alır ve bizzat M.Kemal tarafından kaleme alınmıştır. Bu ifade ile Türk Tarihinde ilk kez millet kendi kaderine el koymaya davet edilmiştir. Dikkat edilirse düşün peşime ben sizi kurtaracam veya ordu, parti, örgüt v.s sizi kurtaracak demiyor. Kısaca bu mevcut duruma ( Yani devlete ) karşı bir kutsal isyan çağrısıdır. Dolayısı ile Atatürk tam anlamı ile birdevrimci ve ihtilalcidir. Ama siz devrimciliği Marksist terminolojiye göre düşünüyorsanız elbette Atatürk Marksist degildir. Ama bu devrimci olmadığı anlamına gelmez.O içi halkçılıkla doldurulmuş bir milliyetçi ve aydınlanmacıdır. İlla sol jargonla konuşmamız gerekirse , "billimsel sosyalizm" olarak adlandırılan ve nihayetinde sosyalizmin bir yorumu olan marksizme karşı ama " ütopik sosyalizme " yakındır