Bir Devrimmi Yoksa Büyük Bir Yanlış Mı?
-
ToRuN bunu yazdı:
-----------------------------
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------tam olarak bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla;
Avrupa birliği kriterlerine göre AB üyesi olmak isteyen bir ülkede yaşayan insanların belirli bir yüzdesinin kullandığı dillerde yayın yapma zorunluluğu var..Yakında Laz'ca da getirilecek diye düşünüyorum.
Lazca dili getirilsin nolucakki , Lazlar senin anlıyamıcağın kadar onurludur , Böyle birşey demeye hakları var ama seslerini çıkarmıyolar ortalık iyice karışmasın diye , Böyle birşey olursada kimse ses çıkarmaz tebrik eder . Herkez biliyoki Laz ların bu ülkeye kürdlerden daha çok yararı var.
-----------------------------Madem Herkes Biliyor -Ki bunların İçinde Sen De Varsın- Anlatsana Lazların Kürtlerden Çok Yararını.Tarihten Gel Bugüne ( Ki Bunu Yapabileceğine İnanmıyorum. Çünkü Senin Kendi Tarihinden Bihaber Olduğunu Anlayabiliyorum. Malazgirtin Kaderini Değiştiren Kimdi ? Kurtuluş Savaşında Kimler Vardı ? Bugün Kürt Nüfusunun Bu Ülkeye İş Gücü Olarak Neler Getirdiğini ? Geçmişten Bugüne Ülke İçerisindeki Kürtlerin Yerini Bir Söyle .) Tabi bu Cümleden Sonra Senin Yazabileceğin Tek Şey De "Tabii ki Tüm Kürtler Değil.Ben Bazıları İçin Söylüyorum." Olacaktır ...
-
HeadBanger bunu yazdı:
TRT ŞEŞ Arkadaşlar sormak istiyorum ülkemizde kürtçe resmi bir dil değil hatta anayasamızdada yazdığı gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin Resmi Dili Türkçe'dir..Ee TRT ŞEŞ ne demek o zaman? Kürtçeyi Resmi Bir dil kabul etmeyen ülkemiz TRT gibi bir devlet kuruluşunda bu kelimeyi nasıl kullanabiliyor biri bu durumu açıklayabilirmi acaba ? Bu dilin resmiyetini kabul etmeyen ülkemiz devlet televizyonunda nasıl oluyorda bu dilin bir kelimesini kullanabiliyor? Bu durumu neden kimse fark edip eleştirmedi veya herhangi bir el atmadı bu olaya bunuda bilmek isterim :) iyi günler..Lütfen tartışma çıkarmadanda yorumlayalım konuyu :)
sen her yasaya her kanuna inanıyormusun?her şeyin aynen uygulandığınımı sanıyorsun?
takmışsınız trt şeşe.
ülkeyi sikiyorlar ses yok..
sömürüyorlar ses yok.
rüşvet o biçim.
hortum asrın faciası.
kimin tiki kimin dötünde belli !!
işsizliğe bakın olum.
krize bakın.
yoksulluğa bakın .
çaresizliğinize yanın olum.
sokayım şeşinede yekinede ..
aynı toprakların insanından zarar gelmez be çocuk,bunu çananakkalede kurtulşta yaşamadınızmı?
vermişler elinize bir kürt türk oynunu oynuyorsunuz kendi kendinize.
siz oynaya durun siken sikmeye devam ediyor.
yok kürtler kötüdür..
yok araplar bize savaş açmış..
hadi len ordan.
-
elevator
konuyu yeni farkettim kuusra bakma..
ben sadece şuna deyindim..kürtçeyi resmi dil olarak görmek istemeyen ve bunu direten bir ülke olmamıza rağmen kürtçeden gelen bir kelimeyi trt de yayınlanmasına nasıl izin verildi ? benim takıldıgım nokta buydu..sadece kafam karıştı bir sorayım dedim..yanlış anladınız neyse..
-
neo-osmanlıcılık
-
arkadaşalar bi vatanı vatan yapan unsurların başında tek dik tek bayrak gelir diil mi bir bölge sizden ayrı bir dil konuşuyorsa bu devletin diil özel kuruluşların yapması gereken işlerdir yani devletimiz o bölge için başka şeyler yapsaydı daha ii olmazmıydı sonuçda bu şekilde yayın yapılıoarsa kürtleri azınlık statüsüne koymak istenio böle bi şaçmalıkda olamaz bize yıllarca rumun ermeninin dili dokunmadı da nie bu durum böle vahim hale geldi .... yarın lazca öbür gün öle böle derken nere kadar .....!
-
arkadaşalar bi vatanı vatan yapan unsurların başında tek dik tek bayrak gelir diil mi bir bölge sizden ayrı bir dil konuşuyorsa bu devletin diil özel kuruluşların yapması gereken işlerdir yani devletimiz o bölge için başka şeyler yapsaydı daha ii olmazmıydı sonuçda bu şekilde yayın yapılıoarsa kürtleri azınlık statüsüne koymak istenio böle bi şaçmalıkda olamaz bize yıllarca rumun ermeninin dili dokunmadı da nie bu durum böle vahim hale geldi .... yarın lazca öbür gün öle böle derken nere kadar .....!
-
Evet bir takım Çevrelerce Ülkeyi Yıkacak Bir Güç, Bir Canavar Gibi Gösterilmeye uraşılan Kürtler, Konusu Uzunca bir Zamandır Türkiyede Kanlı biçimde İşlenmiştir. Malesef, Bu Doğrudur. Ancak Tiken Tikmiştir ve Asıl Tikilişimizi Bu Oyun Yüzünden Görmemişizdir, Demişlerki Bu Çevreler Kürt Gördünmü İki Sürteceksin Bi Dürteceksin Enseyede Bir Tokat atacaksın. Böylece Bu Oyun Oynanmaya başlanmış.
Bugünün Türkiyesine baktığımız zaman, Pek azımızın Tuzu Kuru olabilir, ama Pek Çoğumuz Kıtlıktan çıkmışlar gibiyiz, Ekmek kazanamaz Duruma geldik.
-
bi vatanı vatan yapan üstündeki paradır. eğer toprak üstünde para varsa vatandır
-
bakın arkadaşlar trt6 filan bundan bişey olmaz. pkk buna şiddetle karşıysa rahatsız demektir. bırakın olsun. demokrasilerde emniyet sibobu denen olay vardır. tencere patlamadan önce havasını tahliye eder.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------ne alakası var yıllardır "show" tv diye bir kanal var o zaman gıkın çıkmıyorda şeş diye kürtç e kelimemi olunca gık diceksin.
saçma sapan o yabancı kelimeleri konuşacağıma orda burda . kendime dah ayakın hiseetiğim bu insanların dilini duymayı daha olumlu buluyorum.
burada devletin yaptığı güzel birşey bunu özel bir kuruluşa verseydi kontrol mekanizması zor işlerdi şimdi kendi tek elinde tutuyo .devletin burada tek yanlışı terör olaylarının doruk noktasında olduğu bir sırada bunu kabul etmesi olmuştur. malesef bu yüzden bazı kendini bilmez bölücüler arsızlarştık ve bunun sonucu birşeyler elde ettik sanacak ve devamını getirmey eçalışacaklardır yanlış olan bu
-----------------------------dilimize ingilizceden girmiş kelimelerin cokluguna bir bak ondan sonra böyle bir karşılaştırma yap. kürtçeden girmiş kac tane kelime varki biz kürtçe adıyla bir kanal açıldı diye yadırgamayalım.