Bir Donanım Sorusu (Bilgsyr Sureklı Resetleniyor)
-
Arkadaslar gecen hafta bilgisayara 1gb ram aldım. donanımdan pek anlamam. olay sole oldu:
internetten benım bılgısayarın ddr kac oldugunu nasıl anlayabılecegıme daır bı arastırma yaptım . bi pro. buldum. orda ram hakkında sadece ddr yazıyordu. bende ddr1 oldugunu dusundum. ve 1 gb ddr1 aldık. ilk gun sorunsuz tık demeden calıstı fakat daha sonraları bılg kendı kendıne reset atmaya basladı . mavi ekran birden gelıp gıdıyordu. bugun hıc acılmamaya basladı dırek bıos ekranı cıkıyordu. soyle bısey ıcın secım yapmamı ıstıyordu:"cpu external frequancy (Mhz) ***/**" falan fılan. ordan bısıyler sectım gene olmadı sonra bılgısarı kapatıp eskı ramı(256mb) cıkarıp 1 gb tı onun yerıne taktım.
baktım 256 mb ramın uzerınde ddr333 yazıyor. anakartın uzerındekı slotların hemen yanına baktım ordada bırınde ddr1 dıgerınde ddr2 yazıyor.
ne bu sımdı. bılgısayar su an en son yaptıgım degısıkle acık duruyor(yanı sadece 1gb ddr1 ram ddr1 slotunda) ama genede gıdıp gelıo bazen.
ne yapmam gerekıor anlayan bı seyler desın .
eğer bilgisayarın herhangı ozellığini soracak olursanız nasıl bulacagımı da soyleyın.
-
nasil birsey o oyle
ramlari tak bios'a gir goruyormusun orada 1 gb'i ?
biosta onlari gorduysen biosta fabrika ayarlarina geri don'de cpu voltaj vs kendi ayarlar o, kaydet de F10'a basip cik.
-
256 lık ram'i takınca çalışıyomu
-
ram ler bılg ozellıklerınde goruluyordu.
sımdıde goruyor bıostada gorunuyor.
@yassun
evet eskıden calısıyordu sımdı nolur bılemem
--
sımdı bu ddr333 ne oluyor arkadaslar?
-
işlemcinin fanı dönmüyorsa makine kendini resetler.bi bakıver.
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
biosta fabrika ayarlarina geri don'de cpu voltaj vs kendi ayarlar onasil birsey o oyle
-----------------------------fabrıka ayarlarına gerı don nerde?
-
mercan bunu yazdı:
işlemcinin fanı dönmüyorsa makine kendini resetler.bi bakıver.
-----------------------------fanlar calısıyor. sanırım sorun ramlerın şu ddr ozellikleri ile alakalı
-
asa42 bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------biosta fabrika ayarlarina geri don'de cpu voltaj vs kendi ayarlar onasil birsey o oyle
-----------------------------fabrıka ayarlarına gerı don nerde?
-----------------------------biosta hocam kaydet cik vs sekmesi var, orada
-
256 yı tak bi çalıştır bak çalışıyomu öyle
-
@ 7-19
hocam dedığını yaptım bıosta hıc bısey degısmedı ama bılg. daha hızlı reset cekmeye basladı. en az 6 defadır bu mesajı yazacam dıye ugrasıyorum.
@ yassun
nıye hocam onun la alakalı sorun yok kı?
-
yaw şu işten gercekten anlayan biri cevap versin lütfen...