folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bir Garip Bilgisayar Sorunu. Underzero

Bir Garip Bilgisayar Sorunu. Underzero

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

512 ile baglanan 3 bilgisayarin oldugu bir network dusunun.

http://app.ssk.gov.tr/hizmet/jsp/sicilgir.jsp adresine girdigi zaman orda Lütfen xxxx sayısını yandaki boşluğa yazınız sayfasi gelir. simdi ordaki xxx yazan yerdeki resmin gelmeme sebepleri arastirilir.

1- cokie lerden olabilir
    2- firewall yuzunden olabilir
    3- explorer arizalidir olabilir
    4- bla bla bla

simdi akliniza ne kadar sebep varsa hepsini denedigimi saniyorum.

simdi geldi can alici noktaya.

bu networke benim dizustunu bagladim ben actigim zamanda o xxx resmi gelmiyor, explorer, firefox vs denedim gelmiyor resim. baska pc ler sokulur networke yine gelmez. o networkdeki hicbir resim gelmemektedir.

ayni bilgisayari alirsin baska bir networke gidersin sokarsin orda xxx resmi gelir.

sorun modemdedir diye dusunursun. modemi degistirirsin yine aynidir sonuc degismez.

killanirsin network kablolarini degistirirsin ayni.

ip yuzunden mi bu site bize killik yapiyor diye dusunursun ip sabit degildir.

buyrun burdan yakin ? varmi boyle bi sorunla karsilasan ? 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    http://app.ssk.gov.tr/hizmet/jsp/sicilgir.jsp adres buda bazen öle dangalaklık yapıo sigortanın sisteminde oluo ama sürekli oluyorsa ona diyeceğim yok:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Şöyle bir sorun  olabilir. Bu arada oda karanlık klavyeyi göremiyorum hatalı yazarsam kusura bakmayın.

Port aldığın yerde bir sorun olabilir. Sebebine glince o siteye girdiğim dakika ilk farkettiğim şey subdomain yapılanması.

Bazen bazı networklerde port aldığın yerden subdomain altindan (www) burada dns çözümlemesi yapamıyor olabilir. Cachelerde de tuttamadığı için otomatikmen sorun çıkartıyordur.

Peki Network yapısı domain mi?

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dns leri değiştirip proxy ile bağlandığın dakika hata almaman lazım. Hata alıyorsan .jsp den kaynaklanıyor olabilir

+ Güvenlik protokolü ki orada bir protokol yok aslında o hata veriyor olabilir.

Ama bence oradaki sorun dediğim gibi alt tanımlamalar. Subdomain (www) suz  okumuyordur.

Firewall un marka ve modelini verirmisin underzero

+ Donanımsal bir firewalldan bahsediyorsak böyle birsey yapıyorsa onu çöpa atmak lazım.

Ama makinada kurulu bir yazılımda bunun sebebi o da olabilir.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Birde şöyle bir durum var. Ben sana her ihtimali çıkartayım çözmen kolay olsun.

Girmek istediğin sayfa : http://app.ssk.gov.tr/hizmet/jsp/sicilgir.jsp

Güvenlik numarasının aktarıldığı sayfa : http://app.ssk.gov.tr/hizmet/PG

Yani buradaki olay nedir. Bir üst sayfaya çıkarak o sayfayı okuyabiliyorsun ama hizmet/jsp de okuduğun sayfadan ../PG yi okuyamıyorsun demektir. Yazılımsal bir firewall varsa ayarlarını gözden geçirebilirsin. Kapatıp girmeyi deneyebilirsin.

Ama önce proxy ve dns i dediğim gibi dene bence.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Under abi sistemlerin windows mu ?
    Gecen gun ,bizim dayi oglunun,dayisi aradi beni ,emeklilik isine bak diye ,bende BSD makinedeydim ,guvenlik numarasi kismini birturlu okuyamadi tarayici ,sonra uzerinde durmadim fazla ,suse makineye gectim oradan hallettim ,simdi kontrol edeyim diyecegim,kopek hasta yatiyor odada ,beni gorurse sabaha kadar birakmaz :))ben salondayim notebookla :D

Ama benim aklima soyle birsey,sizin firmalarda cikislar farkli bir  makineden direk kontrol ediliyormu veya engelleme listeleri varmi guvenlikamacli ,jsp uygulamarini 8mm nin dedigi gibi yazilmsal veya donanimsal bir firewall varsa engelliyor olabilir ama baska aga baglayinca makineleri giriyor ,o zaman donanimsal firewall kullaniyorsaniz yapabilir ...birde sikindirik modemler varsa ,modemin firewall i aktifse ,onu deaktif yap...zaten dls modemlerin firewallari hicbir ise yaramiyor...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aga ne domaini ne submaski ne vs vs si

3 tane bilgisayar var, hepsi bi workgroup ne domain ne server bi tane adsl modem uzerinden cikiyor hepsi. isin garibi o network den intertene girdigimde o sitedeki guvenlik numarasi gelmiyor ama baska bi  networkten girdigimde geliyor ayni bilgisayar. modeme kadar degistirdik yine ayni.

kici kirik bi basit bi workgroup 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Workgroup u kaldirip agi tekrar kurmayi denedinizmi ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

aga ne domaini ne submaski ne vs vs si

3 tane bilgisayar var, hepsi bi workgroup ne domain ne server bi tane adsl modem uzerinden cikiyor hepsi. isin garibi o network den intertene girdigimde o sitedeki guvenlik numarasi gelmiyor ama baska bi  networkten girdigimde geliyor ayni bilgisayar. modeme kadar degistirdik yine ayni.

kici kirik bi basit bi workgroup 

Hoca sormadan bilemem workgroup mu domain mi olduğunu kahin değilim.

Yazdıklarım onlar. Workgroup olması da mühim değil. Dns ve proxy ile denedin mi?

Bir denesen kendin de görebileceksin ama.

Örneğin explorer ın cookielerinin ve geçmişi temizledikten sonra şu sayfaya bir kere tıkla boş gelecektir. app.ssk.gov.tr/hizmet/PG

Daha sonra bir kere bu sayfaya tıkla  app.ssk.gov.tr/hizmet/jsp/sicilgir.jsp

Sonra tekrar app.ssk.gov.tr/hizmet/PG tıkla. Sayfanın boş gelmemesi lazım. Her seferinda farklı rakamlar generate etmeli.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

Explorer veya firewall kaynakli degil sorun. Cookieleri tamamen temizledikten sonra sayfaya ilk girisinde yine mi eksik goruntuluyor ?, sayfa uzerinde grafik kokenli dizayn problemi olabilir, izinler duzgun verilmemis olabilir.

ek- 'baska bi  networkten girdigimde geliyor' demissin, 8mm'de dns/proxy demis, uygun soylemis.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hojucuk bunu yazdı:
    Explorer veya firewall kaynakli degil sorun. Cookieleri tamamen temizledikten sonra sayfaya ilk girisinde yine mi eksik goruntuluyor ?, sayfa uzerinde grafik kokenli dizayn problemi olabilir, izinler duzgun verilmemis olabilir.

Sayfa üzerinde grafik kökenli bir problem olsa aynı makinanın başka bir network içerisinde yine görüntülememesi gerkekiyor ama görüntülüyor.

O halde yazılımsal bir firewall da nedeni değil.

Dns ve proxy ile çözülebilecek bir sorun.

Toplam Hit: 4900 Toplam Mesaj: 28