Bir İp Numarasına Tanımlanan Girişle, Kendi Bilgisayarımızdan Girmek.
-
Şimdi , netten bir internet sitesi , kullanıcısına bir şifre veriliyor. Ve o şifre sadece statik ip ye tanımlandığı için girebiliyor.
Aynı şifreyi biz aldığımızda ise ip no tanımsız diyor. Bunu nasıl çözeriz. yani İp nosu tanımlanmış bir giriş yetkisine biz aynı şifreyle nasıl gireriz. bizdede statik ip var diyelim.
-
Hoca cümlelerin feci şekilde devrik. Açıkçası hiç bir şey anlamadım :| Ama tahminen 1-2 şey söyliyeceğim.
1. Uzaktaki eleman senin pc'ne bağlanmak istiyorsa. IP üzerinden girebilir evet. Fakat; Remote Desktop portu(3389)'nun açık olması gerekir, Bilgisayardan uzaktan yardım izninin verilmiş olması gerekir.
2. Sen başkalarına bağlanmak istiyorsan 1. de söylediklerimi o kişinin yapması gerekir.
NOT: Hala bağlanamıyorsan güvenlik duvarı yada gelen bağlantıları engelleyen bir firewall, koruma programı varsa onu deaktif yap öyle dene hadi kolay gelsin. Bu arada biraz daha anlaşılır şekilde cümleler kurmaya çalış.
-
evet haklısınız konu şu;
internet sitesi yetkili girişi sadece bir ip no ya tanınmış . ben mesela bu şifreyi bilsemde bağlanamıyorum.ip no tanımsız diyor. bu şifreyi bilmemin bir anlamı olmuyor. bunu nasıl çözeriz olay bu .
-
Sadece ip o ip no dan giriş varsa inet oluşturcaksın.
-
aslında benim sorunumda buradaki ile benzeş olabilir.tt nin proxy lerini geçemiyorum ne yapabilirim.
-
eğer doğru anladıysam sen NAT kuralını devre dışı bırakmayı amaçlıyorsun böye bişey mümkünatı zor.ancak o IP adresini kendi routerın alması gerekiyor.o IP adreside o lokasyona rezerve edilmiş.telekomun servislerine ulaşman gerekiyor.
sorunu anlaybilmek için soruyorum mesela hosting panelleride logon ayarlarında satik ip sadece şu Ip adesinden gelen bağlantıları kabul et seçeneği var buna benzermi?
-
aslında bi kaç yol oldunu var sayıyorum
-
o ip no harici giriş yapmaya calıstığın yerde bir güvenlik açığı yoksa giremezsin maalesef :)
aynı router üzerindeysen vs.vs. bir kaç çakallıkla kendi makinanın ipsine dönüştürebilirsin ama tahminimce ip no tanımlanmış bir web yönetim paneline girmeyi deniyorsun.gene tahminimce o ip adresini dahi bilmiyorsun ? :D ve gene tahminimce yalan oldu bu iş -
Muhtemelen o pcye gidene kadar onlarca routerdan gidecek o istek...
Hepsinin ayrı ayrı aldatılması gibi bir şey imkansız...
Yani olmaz hocam...
-
pekiii şöyle bir şey mümkünmüdür
geçenlerde birisinin ip ini siteme koyduğum sayaçla buldum.Telnetle ve browserle modeme bağlanabildim şifresi defaulttu hala..Girdim ilk önce firewallı devre dışı bıraktım modemden.Sonra gerekli bir kaç portu açtım.Ama açıkçası tam olarak nasıl bir yöntem izleyeceğimi bilmeden önemli olduğunu düşündüğüm portları açtım.
Sonra çıktım.Bu gün tekrar bağlanmaya çalıştığımda ip yok olarak görünüyor.Bağlanamıyorum.pinglerime cevap vermiyor ipscan yaptığım zamanda offline olarak görünüyor ama siteme giren kişi hala aynı iple giriyor olarak görünüyor.Yani ip değişmemiş halen.Ancak artık bağlanamıyorum.Sebebi ne olabilir.Nasıl bir yöntem izlemeliyim bilgisi olan?
modem birçok kişinin kullandığı routerli bir wireless modem.Aparta kablosuz yayın yapıyor.Maksimum seviyede nasıl kullanabilirim bu modemi hedef kişiye yönelik.Teşekkürler.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
eğer doğru anladıysam sen NAT kuralını devre dışı bırakmayı amaçlıyorsun böye bişey mümkünatı zor.ancak o IP adresini kendi routerın alması gerekiyor.o IP adreside o lokasyona rezerve edilmiş.telekomun servislerine ulaşman gerekiyor.
sorunu anlaybilmek için soruyorum mesela hosting panelleride logon ayarlarında satik ip sadece şu Ip adesinden gelen bağlantıları kabul et seçeneği var buna benzermi?
-----------------------------
evet hocam aynen öyle maalesef . Peki bu ipchange denen program bir işe yararmı? Rene hocamda zor diyorsa işimiz zor anlaşılan :(