folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Bir İşletim Sistemi Ne Kadar Çılgın Olabilir ?

Bir İşletim Sistemi Ne Kadar Çılgın Olabilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    bu yazımda sizlerle ilginç bir anımı paylaşacağım.

Bir zamanlar cd veya usb den çalışan kurulumsuz işletim sistemleri ile ilgileniyordum. Slax isminde 200 mb lık bir linuxu cd ye yazdırıp bilgisayarı cd yardımı ile çalıştırdım ve cd üzerinden bilgisayarı kullanmaya başladım.

Işletim sistemi açılırken birkaç seçenek veriyordu. Bunlardan birisi de ram mod idi. Uzun bir süre ram modun ne demek olduğuna anlam veremedim. Sonunda o seçenek ile bilgisayarı başlattım. Bakalım ne olacak diye bekledim.

Sonuç aklımı başımdan almıştı. Slax kendini rame kopyaladı ve ram üzerinden çalışmaya başladı. Bilgisayarı başlattığım cd yi çıkardım slax hala çalışıyor. Yani hard disk yok, usb disk yok, cd yok... Bir işletim sistemi ram üzerinden çalışıyor. Gözlerime inanamadım o anda ! Bir işletim sistemi ancak bu kadar çılgın olabilirdi. Slax geliştiricilerini tebrik ediyorum.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu yazımda sizlerle ilginç bir anımı paylaşacağım.

Bir zamanlar cd veya usb den çalışan kurulumsuz işletim sistemleri ile ilgileniyordum. Slax isminde 200 mb lık bir linuxu cd ye yazdırıp bilgisayarı cd yardımı ile çalıştırdım ve cd üzerinden bilgisayarı kullanmaya başladım.

Işletim sistemi açılırken birkaç seçenek veriyordu. Bunlardan birisi de ram mod idi. Uzun bir süre ram modun ne demek olduğuna anlam veremedim. Sonunda o seçenek ile bilgisayarı başlattım. Bakalım ne olacak diye bekledim.

Sonuç aklımı başımdan almıştı. Slax kendini rame kopyaladı ve ram üzerinden çalışmaya başladı. Bilgisayarı başlattığım cd yi çıkardım slax hala çalışıyor. Yani hard disk yok, usb disk yok, cd yok... Bir işletim sistemi ram üzerinden çalışıyor. Gözlerime inanamadım o anda ! Bir işletim sistemi ancak bu kadar çılgın olabilirdi. Slax geliştiricilerini tebrik ediyorum.
    birisi hayrına bu yazıyı paragraf yapıp sonraki mesajda tekrar yayınlarsa iyi olur. Malum bende enter tuşu yok :)

edit düzeltmişsin coktan.

slax candır canandır. minik boyutlu, program ekleyip isoyu direk indirebileceğin hoş bir sitesi var

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

bende şimdi onu indiriyordum :)

sloganı kendi işletim sistemini kendin yap hardiske yüklense daha güzel olur ama se7en hertürlü miker ve türkçe dil destegi : http://www.slax.org/modules.php?action=detail&id=730

merak edenler için http://www.slax.org/

cd ve usb seçenegi var

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Cia bunu yazdı:

sloganı kendi işletim sistemini kendin yap hardiske yüklense ve türkçe dil destegi verse daha güzel olur ama se7en hertürlü miker

cd ve usb seçenegi var

Türkçe dil desteği var. Kde ara yüzü türkçe. Ama klasör ve dosya isimlerinde ç, ö, ğ, ş gibi türkçe karakterler bozuk görünüyor. O sorunu çözemedim henüz.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

balik_ bunu yazdı:
    Cia bunu yazdı:

sloganı kendi işletim sistemini kendin yap hardiske yüklense ve türkçe dil destegi verse daha güzel olur ama se7en hertürlü miker

cd ve usb seçenegi var

Türkçe dil desteği var. Kde ara yüzü türkçe. Ama klasör ve dosya isimlerinde ç, ö, ğ, ş gibi türkçe karakterler bozuk görünüyor. O sorunu çözemedim henüz.

turkish utf-8 bilmemne diye bi modül var onunla birlikte indirdim konsol daki tr sorunlarını vs çözüomuş belki onu da çözer?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

nasıl yaa ram'dan pcmi açılır

harbimi ???

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla PC kapandıktan 15 sn sonra ram kendini boşaltıyor. sıfırlıyor.. 

flash belleklerin mantığı ram dir zaten. bir pil yardımıyla entegredeki verilerin devamlı aktif olmasını sağlıyor.. bu yüzden 5-6 yıl geçtikten sonra pil bitiyor ve veriler sıfırlanıyor..  flash bellekler bu yüzden bozuluyor 

peki eski haline nasıl getiriliyor ? rami sıfırlanmıyor mı daha sonra ??

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

birtek o dağıtımı denemedim ve pişmanım şimdi ..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sana bi şok haber daha vereyim. xp bile rame kurulup açılıyor hemde bi ton program ile :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dunyadan bi haber mi yasiyorsunuz la :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

bende katılıyorum arkadaşa.

Zaten bilgisayarın bir takım verilere hızlı ulaşması için ram kullanılıyor yani çalışma esnasında... Ancak diğer arkadaşın söylediği gibi elektrik kesildiği zaman ram üzerindeki elektrik deşarj olacağı için ram boşalıyor...

Şimdi buradan bakarsak. Ram ler tıpkı diskler gibi üzerinde veri tutabilen donanımlar.... bunun anlamı ram üzerinden herhangi bir yazılımı çalıştırabiliriz ancak burada önemli olan yeterli ram boyutunuzun olması.

Örneğin bir linux yada windows çalıştırmak istiyorsunuz gereken ayarları yaptıktan sonra rahatlıkla çalışır.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 5337 Toplam Mesaj: 35