Bir Kaç Gündür Çindeyim Sıyırcam Sonunda
-
ya yemek sorun değil açıkçası hem ucuz hemde güzel fast food var örneğin kfc de yada dic'os da 2 hamburger 2 kola bir patates ve 3 parça tavuk 32 yuan yani 6 dolara yakın nerdeyse 5 dolar hatta ama o kadar insan varki hep sıra felan bekliyorsun elimin altında şangay dediğin 6 saat abi araçla :D zaten 2 gün şangaydaydım şangayı çinden saymayın abicim oraya normal çinli girerken bile vize almak zorunda asıl çini görmek için içlere gidin
-
Memleketim benim güzel yurdum... taşına toprağına kurban olayım bazıları dışa çok özeniyo işte buyrun dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan çinde bile ne doğru düzgün yemek yiyebiliyorsunuz ne de yatabiliyorsunuz
insan gurbetteyken memleketini ne kadar da çok arıyor dimi nedense hep kadir kıymet sonradan biliniyor ? :(
-
yasin_55 bunu yazdı:
-----------------------------
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Cahil bir konuşma...
Türkiye de de "sözde" Diyarbakır çok zengin ve kalkınmış bir şehir,
Ama aynı hedeler orda da var.
Ayrıca dünyada "Toplama Laptop" kavramı tek Çin'de var.
Yani "teorikde" kalkınmış ama aslında "boktan" bir yerindesindir sen...
Abim daha geçen sene ordaydı.
Ve ben de orda bir şirket açıp Türkiyedeki ithalat firmalarıyla çalışmayı düşünüyorum.
abicim diyarbakır ve "çok zengin ve kalkınmış" kelimelerini nasıl yanyana geitirdin anlamadım valla
nerden geliyo bu zenginlik ve kalkınmışlık ticaret ,sanayi, turizm, bilim ?? ne var ki diyarbakırda.
ben ilk defa duydum açıkcası diyarbakırın çok zengin ve kalkınmış olduğunu.
güneydoğu için söleniyosa anlarım o başka.
çinde de durumun hiç parlak olmadığını düşünüyorum 1.5 milyar insan buna hiçbişe dayanmaz
ne kadar kazansalarda kişi başına düşen ne olacakki :)
-----------------------------Diyarbakır - Uyuşturucu - Kara para
Para para para !
-
benim hala ogluda çin'e gidip gelir.
her gittiğinde de halam ona bi valiz dolusu yemek yapar + bisküvi :D:D:D
oranın yemekleri yenilmiyormuş :D
-
XmV bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar ben denizciyim işim gereği yeni gemi almaya ekip olarak çine geldik gemi sıfır yapıldığından 6-7 gün otelde kalıyoruz şu an 4. gün artık midem bulanmaya başladı burası taizhou diye bi yer normalde çinin en zenginlerinin yaşadığı yerlerden bi yer 4 gündür sadece kfc de tavuk yemekten içimde tavuklar ağacı çıkmak üzere kaldığımız bol yıldızlı otel bile leş gibi kokuyor soylediğimde ise yoo bir koku yok diyorlar sokakları saymıyorum bile at bokuna sarılıp 15 gün bırakalarak çürütlmüş yumurtalar köpek butları tavuk ayakları felan herşeyi yiyorlar durmadan yere tükürüyorlar fakirlik diz boyu gerçi burası çok zengin ama bir cadde koca bir gökdelenler caddesi hemen arkası teneke mahallesi bugun buradaki nehirde akıntıya kapılmış bir ölü insan gördüm birde bizim çıktığımız otel iyi diye bizi 2 gündür izleyen kadınlar gelip bizim karnımızı doyurun evimize yiyecek alın bizde gece sabaha kadar sizinle birlikte olalım diye resmen ağladılar a.q insanlığımdan utandım benim için küçük onlar için büyük bir para verdim gidip evine yatmasını soyledim boyle fakir bir insandan yararlanamazdım ve şu an kendimi çok kötü hissediyorum daha bir sürü boktan şey yaşadım siz siz olun çinde beijing ve şangay dışında bir yere gitmeyin kafayı sıyırırsın yarında sonrada 5-6 ay forumlarda olmayacağım kendinize iyi bakın
dünyada var bunun gibi çok yer ..........senin yaptıgın takdire şayan ....helal -
Musket bunu yazdı:
yasin_55 bunu yazdı:
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Cahil bir konuşma...
Türkiye de de "sözde" Diyarbakır çok zengin ve kalkınmış bir şehir,
Ama aynı hedeler orda da var.
Ayrıca dünyada "Toplama Laptop" kavramı tek Çin'de var.
Yani "teorikde" kalkınmış ama aslında "boktan" bir yerindesindir sen...
Abim daha geçen sene ordaydı.
Ve ben de orda bir şirket açıp Türkiyedeki ithalat firmalarıyla çalışmayı düşünüyorum.
abicim diyarbakır ve "çok zengin ve kalkınmış" kelimelerini nasıl yanyana geitirdin anlamadım valla
nerden geliyo bu zenginlik ve kalkınmışlık ticaret ,sanayi, turizm, bilim ?? ne var ki diyarbakırda.
ben ilk defa duydum açıkcası diyarbakırın çok zengin ve kalkınmış olduğunu.
güneydoğu için söleniyosa anlarım o başka.
çinde de durumun hiç parlak olmadığını düşünüyorum 1.5 milyar insan buna hiçbişe dayanmaz
ne kadar kazansalarda kişi başına düşen ne olacakki :)
-----------------------------Diyarbakır - Uyuşturucu - Kara para
Para para para !
-----------------------------gelismişlik ve uyusturucu, bu nasil is yaw... tamam para onemli ama cus yani.. teknolojide, materya sanayiinde, denizcilikte, savas saayinde iyi isien gelismissindir bence..
bu arada OSS de geldi gecti gitti.... :/
-
Glaxoks bunu yazdı:
-----------------------------canım abicim,güzel abicim
bana
çin malı olan
BEST marka
D2000+ modelinin
ekranı lazım
bi zahmet kargolar mısın :S
edit:coldm-4'in isteği üzerine :|
-----------------------------bence hiç kargolamasın bende telefon getirtcektim 600 ytl lik evrak istiyomuş devlet telefonu teslim etmek için vergiler çok fazla a.q ben böyle işin dev bir hapisanede gibiyiz bi bok yaptırtmıyolar sesiszce kaderimizi bekliyoruz devleti satıyolar elimiz kolumuz bağlı :S
-
ben doğal ve tarihi güzelliklerin yanında böyle varoş yerlerede meraklıyım.bu yüzden gezmediğim çingene,kürt vs..mahallesi kalmamıştır.bilmiyorum o tarz yerlerin bir çekiciliği var bana göre.
-
XmV bunu yazdı:
abicim emin ol siyası durum dışında taş atacak hiç bir yanı yok örneğin ahlakımız çöküyor diyoruz emin olun gittiğim 21 ülke arasındaki en ahlaki ülke bunun gibi örnekler uzar gider
-----------------------------Yaaaa Ben hep derim Pırlanta gibi Vatandaşımız var, İnsanlarımız Bir içim Su gibi Saf ve temizler kimse inanmıyor bana, Yok Kürtler istila etmiş Yok Çingeneler Kapladı Mahalleyi, Hepside Pırlanta gibidirler, Yeterki Birbirinizi Sevmeyi unutmayın.
Vatandaşlar Beraber yaşadıkları Toplumda Huzurlu olmayı Hak ediyorlar, Heleki Bu vatandaşlar Bizimkiler ise. Tertemiz insanımızın Kıymetini bilmek gerekir.
Doğrusu Tiskindim ben Anlattığın yerden, Yanında Hazırlıklı bişeyler Getirmediğine Şimdi Kimbilir ne kadar Pişmansındır.
Tavuk Eti hiç ama hiç yemeyen ben olsam Sanırım, Bisküvi gibi şeyler yemekten Bi deri bir kemik kalacaktım, Sen yine Dua et Tavuk eti yiyebiliyorsun. :)
-
kedi köpek akrep herşey yerler(yılan çorbası)kıyamete yakın bunlar aç kalmaz olan bize olur adamlar dünyayı yiyo ye ye biitiremezler.her hayvan yiyolar.dinlemezler öle ayrım yapmazlarki:)